Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Snítil: Příští pokus o olympiádu? Už beze mne

Znovu to těsně nevyšlo. Čeští curleři si podobně jako před čtyřmi lety olympijský turnaj nezahrají. Skip Jiří Snítil po prohraném duelu s Dány řekl, že šlo o jeho poslední pokus proniknout na olympijské hry. V dějišti utkání v Plzni skončila jeho reprezentační kariéra.

Jiří Snítil
zdroj: ČTK/Český svaz curlingu

"Já už ne," uvedl Snítil na dotaz, zda za čtyři roky podnikne další pokus vybojovat českou olympijskou účast. "Nikdy se nemá říkat nikdy, ale domů chci vzkázat, že určitě ne," doplnil dvaačtyřicetiletý pražský rodák, který v reprezentaci začínal před 14 lety.

Hru s kameny coby hráč opustí v březnu. "Dohraju mistrovství republiky a po sezoně skončím," řekl. Své zkušenosti ale plánuje předávat dál a u curlingu zůstane. "Udělám vše, abych pomohl dalším generacím, aby se na olympiádu kvalifikovaly," slíbil.

V roli skipa se podílel na bronzovém úspěchu na ME před pěti lety a stříbro získal na ME smíšených družstev 2008. "Kariéra to byla dlouhá, krásná a mám spoustu skvělých zážitků. Věřím, že jsme i něco udělali pro rozšíření curlingu v Čechách. Určitě ničeho nelituji," řekl.

Jeden nesplněný sen ale zůstal. Olympiáda nevyšla a přitom byla tak blízko. Před čtyřmi lety v kvalifikaci ve Füssenu vyhráli Češi základní část a měli dva pokusy na postup, ale prohráli s Němci a v dodatečném endu také s Američany. V Plzni jim cestu překazila prohra s Dány.

"Před čtyřmi lety to asi bylo blíž, ale i teď to byl jeden kámen," litoval. "Červíček, že olympiáda nevyšla, hlodá a hlodat bude, ale asi je to někde napsaný. Hrozně jsme chtěli hrát na olympiádě, ale ne všechno v životě vyjde," řekl Snítil.

Zklamání alespoň trošku zmírňovalo nadšení, že si poprvé v kariéře zahrál v národním dresu před domácím publikem. Diváci na útulném stadionu Košutka bouřlivě povzbuzovali a hnali české hráče. "Bylo to parádní, skvělý, úžasný," řekl Snítil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články