Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Morgan Motor Company rozšiřuje nabídku o nové pivo plzeňského typu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Morgan Motor Company rozvíjí spolupráci s pivovarem Friday Beer Company a výsledkem je nový druh piva s jejím jménem na etiketě.

Morgan Motor Company, která byla založena v roce 1909, spojila začátkem letošního roku své síly s mladým pivovarem Friday Beer Company, založeným teprve v roce 2011. Dlouholetá tradice ve výrobě tedy není tím, co obě společnosti spojuje, ale obě sídlí v britském Malvern.

Díky tomu došlo na spolupráci, jejímž výsledkem se stala speciální edice tří druhů piv z produkce pivovaru Friday Beer Company, která byla představena koncem února letošního roku.

Následně bylo toto pivo pod značkou Morgan Ales nabízeno výhradně v tovární prodejně Morgan Motor Company, do níž ročně zamíří kolem 30.000 návštěvníků automobilky potom, co shlédnou, jak probíhá výroba tradičních roadsterů.

Milovníci pivního moku si tedy mohli od Morgan Motor Company odvézt dárkové balení se stylovými obrázky modelů 4/4, 3 Wheeler a Aero 8, v němž jsou uloženy lahve se třemi různými druhy piv.

Nyní představuje britská automobilka nejnovější výsledek své spolupráce s pivovarem Friday Beer Company, jehož výsledkem je nový ležák plzeňského typu, který je pojmenován Morgan Motor Co. No.29 Pils. Toto světlé spodně kvašené pivo má být vařeno dle plzeňské receptury a od ostatních ležáků se odlišuje výraznější chmelovou chutí.

Pivo Morgan Motor Co. No.29 Pils je nabízeno v dárkovém balení, jehož součástí jsou čtyři lahve o objemu 330 ml, jejichž etikety zdobí stylové zobrazení vítězného vozu dvoulitrové třídy GT 2.0 ze čtyřiadvacetihodinového závodu v Le Mans roku 1962, jímž byl Morgan Plus 4 s registrační značkou TOK 258. Balení čtyř piv vyjde na 18 britských liber (zhruba 525 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)