Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poláci našli Tomáškův dopis Ježíškovi: Hlásí se další, co mu chtějí koupit dárky

Autor: lm - 
12. prosince 2017
20:24

Přibližně 430 kilometrů putoval Tomášův dopis Ježíškovi zavěšený na čtyřech balónkách. Trojice kamarádů ho objevila daleko za hranicemi, až v polské Poznani. Příběh dopisu obletěl polská média a přihlásilo se už několik dobrých lidí, kteří chtějí přání malému chlapci splnit.

"Milý Ježíšku, chci aby tyhle Vánoce byly nezapomenutelné," stojí úvodem v dopise, ve kterém si Tomáš Slavík přeje například Lego, auto na dálkové ovládání, chemickou laboratoř a "bonbóny i pro bráchu".

Chlapec dopis vypustil k nebi zavěšený na čtyřech žlutých balóncích 1. prosince z náměstí Tomáše Bati v Sezimově Ústí při příležitosti rozsvícení vánočního osvětlení města. Ani sám malý autor dopisu by ale nejspíš nikdy neřekl, kam až jeho přání doputuje.

Dopis objevila Magda s přítelem Kamilem a kamarádkou Caro, když zrovna venčili psy v lese poblíž Borowiece u Poznaně. Přání malého chlapce tak urazilo přes 400 kilometrů. Bohužel u dopisu nebyla adresa a tak trio kamarádů začalo pátrat po malém chlapci na vlastní pěst přes sociální sítě. A nakonec se jim to podařilo!

"Tomáš z dopisu pro Ježíška se našel. Balónky uletěly 430 kilometrů. Samozřejmě příběh pokračuje... Lidé dobré vůle se nabídli, že Tomáškovi pošlou přáníčka a dárky. Již brzy se nám podaří splnit jeho přání," informovala na Facebooku nálezkyně dopisu Magda.

panchovilla ( 12. prosince 2017 21:11 )

Pěkné,že někdo splní klukovi přání a ten nemusí být ani postižený,jak je dnes v trendu

Zobrazit celou diskusi