Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ducati plánuje v Itálii velký zábavní park

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ducati je ve světě motocyklů vnímána podobně jako Ferrari mezi automobily a stejně jako automobilka z Maranella i ona chce provozovat tematický zábavní park.

Ducati plánuje, že se vydá podobným směrem jako automobilka se vzpínajícím se koníkem ve znaku, která na jaře letošního roku otevřela ve Španělsku již svůj druhý zábavní park pojmenovaný Ferrari Land. První zábavní komplex věnovaný maranallské automobilce, nazvaný Ferrari World, byl otevřen v roce 2010 v Abú Dhabí.

Ducati World má vzniknout v rámci velkého zábavního parku Mirabilanda. Ten je v provozu od roku 1992 a leží na pobřeží Jaderského moře, nedalo italského města Ravenna. Bologna, v níž sídlí značka Ducati je odtud po silnicích vzdálena necelých 90 kilometrů.

Zábavní park ve stylu značky Ducati vznikne ve spolupráci se společnosti Parques Reunidos, provozující po celém světě více než 50 aktivit, zahrnujících vedle zábavních parků mimo jiné i obchodní centra a zoologické zahrady.

Ducati World má být pro veřejnost otevřen v roce 2019 a návštěvníci se mohou těšit na horskou dráhu, simulátory s virtuální realitou a řadu dalších atrakcí včetně obchodů se zboží značky Ducati.

Ducati vznikla v roce 1926 v Boloni jako malá rodinná firma, která vyráběla radiové součástky. Na motocyklový trh vstoupila v roce 1949 a postupně se rozrostla na předního světového výrobce motocyklů.

Předchozí majitel, investiční fond Investindustrial, převzal Ducati v roce 2008 a pomohl firmě vrátit se k zisku poté, co se v roce 2005 ocitla v hluboké krizi. Pod křídly automobilky Audi dochází od roku 2012 k rozšiřování nabídky a k obchodně nejúspěšnějším patří modelová řada Scrambler.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)