Bývalá světová jednička Andy Murray kvůli potížím s kyčlí vynechá i Australian Open

Bývalý první hráč světa Brit Andy Murray se nezúčastní prvního grandslamu sezony v Melbourne. Kvůli přetrvávajícím potížím s kyčlí vzdal Australian Open. Pětinásobný finalista turnaje nehraje už půl roku.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský tenista Andy Murray

Britský tenista Andy Murray | Zdroj: Reuters

Minulý týden se Murray omluvil z prvního turnaje sezony v australském Brisbane, aby se dal do pořádku před prvním grandslamem sezony. Ve čtvrtek se však rozhodl, že vynechá i ten a bude pokračovat v léčení bolavé kyčle v Londýně.

Trojnásobný grandslamový vítěz nehrál soutěžní zápas od loňského července, kdy se představil ve Wimbledonu. Kvůli zranění hrozí, že budou muset turnaj v Melbourne vynechat i Rafael Nadal a Novak Djoković, kteří se také z přípravných turnajů odhlásili.

Na svých sociálních sítích a pro média Murray svou situaci shrnul následovně:

"Bohužel letos v Melbourne hrát nebudu, nejsem připraven k soutěžnímu zápasu. Poletím domů, kde se s lékaři pokusíme vyhodnotit možnosti a další postup. Děkuji všem za podporu a doufám, že budu brzy zpět," uvedl v krátkém prohlášení.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme