Koudelka (ČSSD): Zachraňme ČSSD. Miloš Zeman znovu na Hrad

06.01.2018 9:17

Sociálně demokratická diskusní platforma Zachraňme ČSSD podporuje kandidaturu Miloše Zemana na prezidenta republiky.

Koudelka (ČSSD): Zachraňme ČSSD. Miloš Zeman znovu na Hrad
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Miloš Zeman dovedl sociální demokracii v 90. letech 20. století ze 7% strany až k nejsilnější politické straně. Vstoupil hlavním vchodem do Strakovy akademie a byl premiérem úspěšné jednobarevné vlády ČSSD. Nyní jsme v době, kdy dosluhující vedení sociální demokracie dokončilo svůj pochod opačným směrem a dovedlo stranu z pozice nejsilnější politické strany až k 7% debaklu. Za to odpovídají ti, kteří v uplynulých letech dělali politiku, kterou voliči ohodnotili jako politiku špatnou.

Chce-li být sociální demokracie opět silnou stranou, musí mít jasná politická stanoviska, která osloví voliče. Prezidentská volba je významným politickým aktem. Z prezidentských kandidátů má Miloš Zeman nejblíže k lidem, kteří dříve volili sociální demokracii. Chce-li tyto voliče sociální demokracie znovu získat, musí je oslovit otevřenou podporou Miloše Zemana jako prezidentského kandidáta.

Největšími polistopadovými politiky u nás jsou Václav Havel, Václav Klaus a Miloš Zeman. Z této trojice i v rámci všech současných prezidentských kandidátů byl a je tradičním sociálně demokratickým myšlenkám nejblíže Miloš Zeman. Je to bývalý předseda strany, který si zaslouží podporu sociální demokracie i jako omluvu za chyby bývalých vedení vůči němu. Je načase, aby sociální demokracie a Miloš Zeman opět kráčeli spolu.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Legislativní návrh přímo odmítáte a blokujete i směrem ke koaličním partnerům

12:12 Dostálová (ANO): Legislativní návrh přímo odmítáte a blokujete i směrem ke koaličním partnerům

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 23. května 2024 – interpelace ministra pro místní rozvoj B…