Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéfdesignér Tesly vzal na projížďku nový Roadster. Nedopadlo to šťastně

Stanislav Kolman
Diskuze (31)
Nová generace Tesly Roadster je hudbou vzdálené budoucnosti, přesto ji už můžete potkat na silnicích. Ne vždy ale tak, jak by si automobilka představovala.

Středobodem smolné události je Franz von Holzhausen, šéfdesignér Tesly. Nový Roadster vzal na projížďku po kalifornském Malibu, avšak vše nešlo zcela podle plánu. Vůz totiž zůstal na několik minut zvláštně odstaven přímo na silnici, zatímco von Holzhausen volal o pomoc.

„Odpolední plavba,“ napsal k fotografii Roadsteru na Twitteru, kde sám sedí za volantem. Jeden ze sledujících nelenivěl a společně s fotografií odstaveného vozu reagoval: „Odpolední přestávka?“

K žádnému oficiálnímu vysvětlení problému nedošlo. Podle přítomných šéfdesignér americké automobilky po pár minutách nasedl a podařilo se mu odjet. Že zde ale takto „parkovat“ nechtěl, prozrazují i zvedáky opřené o chodník. Na jednom ze snímků si můžeme všimnout i dřeva za levým předním kolem, že by selhání elektroniky včetně parkovací brzdy?

Zatím má Roadster na podobné zkraty nárok. Do sériové výroby zamíří až v roce 2020, tudíž je na odladění podobných nedostatků ještě dost času. Připomeňme ale, že ani Model 3, který pozvolna putuje k prvním zákazníkům, na tom se spolehlivostí není dvakrát nejlépe.

Druhá generace Tesly Roadster (první vznikala od roku 2008) zaujímá hlavně papírovými předpoklady. Auto má z klidu na stovku zrychlit pod dvě sekundy, na 160 km/h to pak trvá 4,2 s, čemuž pomáhá pohon všech kol. Tým Elona Muska pokukuje i po některých světových rekordech, ke kterým by mohla pomoci i maximální rychlost 402 km/h. Opomenout nesmíme ani baterie s kapacitou 200 kWh a avizovaným dojezdem kolem 1000 kilometrů.

Stanislav Kolman
Diskuze (31)
10. 1. 2018 11:58
Zarazka
Jestli neznate legislativu atd...tak se nepoustejte do spekulaci, protože zarážku musite v USA vždy pouzit, když zvedate auto :-) at uz jen jedno kolo menite nebo jen prizvedavate :-) detail hosi :-)
Avatar - white label
9. 1. 2018 22:41
Re: 1000km
Taky bych řekl...
9. 1. 2018 22:35
Re: Kdo by to čekal?
Když to měli splatit, tak to asi nebude dotace, že. Spíš něco jako státem garantovaná půjčka.
9. 1. 2018 22:24
Re: 1000km
Nedělá si jen srandu z dojezdu?
Avatar - wakantanka
9. 1. 2018 17:27
Re: Pár opraviček, jak už to tady je nutností delší dobu:
Kolman je ocividne nemanzelsky syn Chucka Norrisa, takze on nic nepodklada. Oprie sa jednou nohou, druhou odkopava dotieravych fotografov, rukami a silou vole zaroven opravuje co treba. :-) to si nevedel? :-)