Na Dakaru skončil druhý český motorkář, Lhotský se napíchl na řidítka. Klymčiwa čeká operace

Už dva české motorkáře vyřadila na Rallye Dakar havárie. Ondřej Klymčiw těžký pád odnesl zlomenými obratli. Po pěti dnech v umělém spánku by se v sobotu měl český jezdec podrobit operaci v nemocnici v Limě. Rudolf Lhotský se v páté etapě napíchl na řídítka a z rozhodnutí lékařů v závodě skončil.

Lima Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rudolf Lhotský

Rudolf Lhotský | Zdroj: BARTH Racing

„Jel jsem v písku, byly tam duny, přestal jsem trochu dávat pozor, když se mi zasekly řídítka a zapíchl jsem je do břicha. Hrozně to bolelo, furt jsem se chytal, jestli to nekrvácí, protože jsem tam neviděl. V tu chvíli jsem to měl pořád ještě 50 kilometrů do cíle,“ řekl Rudolf Lhotský reportérovi Radiožurnálu.

Dakarský deník: být mechanikem na Rallye Dakar není žádný med

Číst článek

Lhotský se po odstoupení z Rallye Dakar stal druhým českým motorkářem, který letos musel slavný závod opustit. Prvním byl Ondřej Klymčiw.

Podle informací Klymčiwova týmu se po pěti dnech umělého spánku stav českého závodníka zlepšil natolik, že lékaři naplánovali na sobotu operaci dvou zlomených krčních obratlů. Tu několikrát odkládali kvůli otoku plic. Po operaci bude Ondřej Klymčiw probuzen z umělého spánku.

Jan Říha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme