Airbnb nově umožňuje rozdělení platby za ubytování na dvě části

airbnbpa
0Zobrazit komentáře

I přes menší komplikace, které doprovázejí sanfranciský startup Airbnb, včetně nové regulace a odstraňování nabídek v Paříži, se mu daří držet si pozici jedničky na poli krátkodobých pronájmů. S tím souvisí i nové funkce, které si Airbnb pro své uživatele s novým rokem připravilo. Jednou z nich je dlouho žádané rozdělení platby na více částí, které přichází po tom, co startup začal experimentovat s rozdělováním plateb mezi několik přátel.

Novinka umožňuje u pronájmů, které začínají minimálně za 14 dní zaplacení 50 % z celé objednávky při rezervaci a doplacení zbytku několik dní před zahájením pobytu. Dle testování Airbnb si takové rozdělení plateb vyzkoušelo zhruba 40 % zákazníků.

revolut

Přečtěte si takéFintech platforma Revolut získala za dva měsíce 10 tisíc českých uživatelůFintech platforma Revolut získala za dva měsíce 10 tisíc českých uživatelů

Za využití rozdělené platby si Airbnb neúčtuje žádné další poplatky – podmínkou ovšem je již zmíněná rezervace alespoň 14 dní předem a také minimální hodnota pobytu ve výši 250 dolarů, tedy zhruba 5 200 korun. Novinka je k dispozici na všech zařízeních, od desktopové verze, přes iOS až po Android a to včetně České republiky.

airbnbp

Foto: Airbnb

Diskuze (0)

Novinka

Anonym