Nová generace iPhonu X by se měla dočkat znatelně menšího výřezu v horní části

Filip HouskaFilip Houska

4DB6C6D9-6D5F-45F9-867F-A96D309E6ECB
0Zobrazit komentáře

Jakmile Apple představil iPhone X, prvotní reakce médií a lidí se týkaly zejména netradičního řešení displeje, který má v jeho vrchní části výrazné vyříznutí. Důvodem pro takzvaný notch byla implementace miniaturních kamer a snímačů pod označením TrueDepth, na základě které funguje biometrická bezpečnostní funkce Face ID.

Uvedené řešení je pro mnohé pěkným a netradičním odlišovacím prvkem od konkurence, pro řadu lidí je to však estetická chyba, kterou by měl Apple s další generací tohoto telefonu napravit. A to se podle dostupných informací má stát již příští rok.

btcflip

Přečtěte si takéTato nová aplikace vám umožní vyzkoušet si nanečisto obchodování s kryptoměnamiTato nová aplikace vám umožní vyzkoušet si nanečisto obchodování s kryptoměnami

Server ET News s odkazem na anonymní zdroje napojené na dodavatelský řetězec Applu informuje, že v roce 2019 má být „notch“ zredukován. Cupertinský gigant totiž zamýšlí, že infračervenou kameru (klíčový prvek pro Face ID) vměstná do přední kamery, čímž se rozměr výřezu minimálně o pětinu zmenší. Po technické stránce by tato změna měla být realizovatelná, jelikož klasická RGB kamera není pro rozpoznávání obličeje prakticky vůbec využívána, čehož by Apple mohl využít a implementovat do ní právě kameru infračervenou.

85C6E032-8FDE-48AB-B781-0E6592BEA2C6

I v případě, že by se tyto domněnky naplnily, nutně by to neznamenalo, že bude displej přes celé tělo telefonu, což bude uživatele stále limitovat například při sledování videí, které se kvůli provedení displeje zobrazují netradičně. Nehledě na to, že by to opět přidělalo starosti vývojářům, kteří se postupně snaží optimalizovat své aplikace pro tento typ.

EDA2EA3C-01E3-4D6D-8435-8C585A0E56D9

Kreativci se však snaží s horním výřezem iPhonu X poměrně zajímavě pracovat. Například český designer Luboš Volkov v září minulého roku na svém Twitteru ukázal koncept toho, jak by „notch“ mohl být využíván. Tweet se v té době stal velmi populárním a sdílel ho i youtuber Casey Neistat. Nelze opomenout ani speciální aplikaci, která výřez zcela zakryje.

Foto: MKBHD (reprofoto, YouTube); Apple Newsroom

Diskuze (0)

Novinka

Anonym