Další stavební úpravy v Hradské ulici si vyžádají zavření „padesátky“ od 25. června do 9. září.

Wellness zóna má být umístěna v nově vzniklé přístavbě v jihovýchodní části areálu v Hradské ulici. Je navržena i pro lidi s omezenou možností pohybu.

„Se stávající halou budou nové prostory propojené takzvaným krčkem,“ přiblížil náměstek primátora Jiří Korec, který má na starosti investice města. Budova padesátky je v památkové zóně města, během přípravy projektu tak bylo nezbytné komunikovat i s památkáři.

V rámci úprav nahradí také původní dvojité řešení prosklených plastových stěn prosklená sloupopříčková hliníková fasáda, dojde i k úpravě technického zázemí objektu.

Krátce po 15. hodině ve čtvrtek, narazilo osobní vozidlo Volkswagen Passat do semaforu na křižovatce u fastfoodu ve Zlíně-Malenovicích.
V Malenovicích nabralo vozidlo semafor

Kvůli stavebním pracím bude však zlínská „padesátka“ uzavřena, a to od 25. června do 9. září.

„Zvolili jsme letní měsíce a uzavřeno bude pouze to, co bude nezbytně nutné. Po celou dobu budou v provozu šatny u 50m bazénu tak, aby fungoval provoz venkovního bazénu. Plavecké kluby ani školy v letních měsících bazén nevyužívají. Snažíme se, aby přerušení provozu mělo na veřejnost co nejmenší dopad,“ komentoval Lubomír Matoušek, ředitel společnosti STEZA starající se o městské bazény.

Zlíňany sice uzavření padesátky netěší, ale další úpravy městských lázní vítají.

„Vždy když chceme využít sauny, whirlpooly nebo nějaké lázeňské relaxační prostory, musíme vyjet do jiného města,“ postěžovala si Kateřina Jiřičná ze Zlína. Nové prostory v lázních by mohla využít v průběhu října.

Velkými změnami prošel nedávno i pětadvacetimetrový bazén, a to v rámci dvou etap modernizace. Během první došlo k statickému zajištění budovy, zateplení střechy a opravě vnějšího pláště objektu včetně prosklené jižní stěny.

Ilustrační foto
Zlínský kraj zaujímá přední příčky v počtu pacientů u nejčastějších onemocnění

V rámci druhé etapy bylo vybudováno nové Sport centrum. Jeho součástí je nový nerezový bazén s teplotou vody 32 stupňů Celsia určený pro organizovaný výcvik plavání menších skupin dětí až seniorů, malá tělocvična a zázemí pro tyto činnosti.

Lázně ročně navštíví 350 tisíc zákazníků.

„S novou whirlpool pro dvacet zákazníků s teplotou vody 35 °C předpokládáme, že jejich počet ještě naroste,“ dodal ředitel Lubomír Matoušek.

Ujistil, že se zdražením se přitom nepočítá. Současné vstupné 40 korun na hodinu ve všední den pro dospělého a pro děti od 6 do15 let, seniory nad 65 let a hendikepované 30 korun by se tak měnit nemělo. Při zakoupení abonentního čipu budou moci zákazníci i nadále využívat slevu 10 až 20 %.

Vizualizace budoucí podoby tržiště Pod Kaštany ve Zlíně
Tržiště Pod Kaštany se změní. Místo tam najde i kultura