Plíšková zvládla další český souboj a na Australian Open si zahraje čtvrtfinále proti Halepové

Tenistka Karolína Plíšková porazila v osmifinále Australian Open krajanku Barboru Strýcovou ve třech setech 6:7 (5:7), 6:3 a 6:2 a postoupila do čtvrtfinále, kde ji čeká světová jednička Simona Halepová. Pro Plíškovou to byl druhý český souboj za sebou, v minulém kole vyřadila Lucii Šafářovou.

Melbourne (Aktualizováno: 16:09 22. 1. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková po úspěšném prvním kole.

Karolína Plíšková po úspěšném prvním kole. | Foto: Thomas Peter | Zdroj: Reuters

Osmifinálový souboj Plíškové se Strýcovou nebyl zajímavý pouze tím, že šlo o dvě české hráčky. Obě české tenistky se totiž na podzim nepohodly kvůli trenérské výměně. Trenér Tomáš Krupa, který dříve působil u Strýcové, přešel k Plíškové. Strýcovou naštval hlavně způsob, jakým se o Krupově odchodu dozvěděla. „Zasloužím si lepší ukončení spolupráce,“ říkala tehdy.

A i když se obě české tenistky před zápasem shodly, že už mají „čistý stůl“, byly z jejich osmifinálového souboje, který trval bezmála dvě a tři čtvrtě hodiny, cítit vypjaté emoce.

Prohodily si trenéry, teď v Melbourne nastoupí proti sobě. 'Bude to drastické,' tuší Plíšková

Číst článek

V prvním setu si obě hráčky držely svůj servis, a tak musel rozhodnout tie-break, v němž se nakonec radovala jednatřicetiletá Strýcová.

Ve druhém setu šla Plíšková do vedení 4:1. Strýcová snížila na 4:3 a měla brejkbol na 4:4, ale neuspěla a favorizovaná Plíšková na kurtu Areny Roda Lavera srovnala stav setů.

Po skoro dvou hodinách hry a téměř v jednu v noci australského času začínala rozhodující sada. Strýcová získala brejk na 1:0, ale zbytku zápasu dominovala Plíšková. Přidala na razanci a využila slabšího druhého podání Strýcové. Získala zbylých šest her ze sedmi a po autu Strýcové využila třetí mečbol.

S Halepovou bude hrát Plíšková ve středu a pokusí se vylepšit zápornou bilanci 1:5. Naposledy se střetly loni v semifinále French Open a česká tenistka prohrála na antuce ve třech setech.

Australian Open:

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) - Strýcová (20-ČR) 6:7 (5:7), 6:3, 6:2.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme