Škoda chce bavit internet. Superb TSI poslala do srdce Marsu!

Škoda chce bavit internet. Superb TSI poslala do srdce Marsu!

Mise na Mars se v posledních dnech stávají čím dál populárnější. Svou trochou do mlýna přispěla i Škodovka.

Je tomu pár dnů, co Elon Musk šokoval svět vypuštěním rakety Falcon Heavy do vesmíru, čímž se postaral o jeden z nejlepších marketingových tahů tohoto století. Na palubě nejtěžší rakety se totiž nacházel i sporťák Tesla Roadster první generace, dokonce Elonův vlastní, který momentálně pluje vesmírem a někdy v červenci by se měl přiblížit oběžné dráze Marsu.

Na světě není moc lidí, kteří by o tomto plánu alespoň nezaslechli, toho humbuku kolem se však snaží využívat i další subjekty. Třeba výrobce lehkých terénních automobilů Partisan Motors, který byl hned den po majstrštyku Elona Muska prezentován v edici Mars.

Nyní se přidává i francouzské zastoupení Škody Auto, které podniklo misi na Mars se Superbem TSI Sportline o výkonu 206 kW. Tedy spíš do Marsu. Tak se totiž jmenuje malá vesnička ležící severozápadně od Lyonu.

Vůz během své pouti překonává rychlost 100 km/h, což je jenom o „malinko“ méně, než kolik zvládla Tesla Roadster letící vesmírem (pohybovat by mohla rychlostí až 40.000 km/h). V obci Mars jsou samozřejmě z „meziplanetární“ návštěvy nadšeni, mají transparenty a dojde i na nějakého to podání rukou a focení selfie s astronautem. Z videa by se časem mohl stát slušný virál.

Škoda Superb

Škoda Superb je vlajkovou lodí značky Škoda. Na prodloužené koncernové platformě nabízí bezkonkurečně nejlepší prostor pro nohy ve střední třídě a boduje i systémem Twindoor.

Facelift 2019 • Hybridní plug-in • První jízda Superb Scout • Ceník a výbava • Test Škoda Superb Scout 2.0 TSI 4x4 • Škoda Superb iV vs. VW Passat GTE

Doporučujeme

Články odjinud