Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pašeračku Terezu přivedli znovu k soudu: Špatné zprávy!

Autor: ljš, ČTK - 
15. února 2018
11:30

K soudu a pak zpátky za mříže! Soudce v pákistánském Láhauru znovu prodloužil o devět dní vazbu Češce Tereze H., která byla 10. ledna zadržena na letišti s devíti kilogramy heroinu. Mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová řekla, že vazba byla české občance prodloužena do 24. února.

"I nadále platí, že vyšetřování prozatím ukončeno nebylo a pokračuje," uvedla Valentová. Znovu pak zopakovala, že termín soudu, který by měl posuzovat vinu, případně stanovovat výši trestu, do ukončení vyšetřování stanoven nebude. Valentová dále uvedla, že u čtvrtečního stání byl přítomen český honorární konzul, který sleduje dodržování mezinárodních standardů.

Případem se nyní zabývají pákistánští celníci. Podrobnosti o jejich práci a průběhu vyšetřování česká diplomacie nemá.

Pákistánští celníci Češku zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech, odkud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat dále do Irska. Žena nyní zůstává ve věznici v Láhauru.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle české diplomacie zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

Video  Terezin milenec Tárik je ve vazbě, tvrdí pákistánská televize  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

 

Video  Terezin právník exkluzivně: Je v cele s 20 ženami, necítí se dobře  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání