Zimní olympijské hry • 8. den • 2:30

Osmý den ZOH živě

Aktualizovat reportáž

Dnešní online přenos je u konce, stejně jako olympijský program. Zítřejší celodenní online začně přibližně v pět hodin středoevropského času.

16:00

Pojďme si shrnout, co podstatného se dnes stalo v Pchjongčchangu:

  • Martina Sáblíková získala v závodě na 5000 metrů stříbrnou medaili, rychlejší byla jen Nizozemka Esmee Visserová
  • Eva Samková má bronzovou medaili ze snowboardcrossu, Vendula Hopjáková se zranila v kvalifikaci
  • Ženský slalom vyhrála Frída Hansdottirová, největší favoritka Mikaela Shiffrinová kvůli zdravotním problémům dojela čtvrtá.
  • Z Češek ve slalomu projela cílem jen Martina Dubovská (29), Gabriela Capová závod nedokončila
  • Mužské super-G vyhrál Matthias Mayer, nejlepším Čechem byl 34. Filip Forejtek.
  • Slováci ve svém druhém vystoupení v hokejovém turnaji prohráli s USA 1:2, Rusko porazilo Slovince 8:2, těsně 1:0 zvítězili Švédkové nad Německem a Finové porazili Norsko 5:1
  • Michal Březina má za sebou povedený krátký program, po kterém drží před volnými jízdami skvělou devátou příčku
  • Vůbec první zlatou medaili dne vyhrál korejský "Iron Man" Jun Song-pin ve skeletonu
  • Mužský závod v běžeckém lyžování na 15 km volně vyhrál nestárnoucí Dario Cologna
  • Curlingový turnaj žen vedou Japonky se Švédkama, o třetí místo se dělí Velká Británie a Kore, mužský turnaj vedou Kanada a Švédsko před Velkou Británií
15:51

Hokejový program dnešního dne je u konce, tentokrát se žádné překvapení nekonalo a favorité dokráčeli k vítězstvím. Podívejte se na tabulky základních skupin a nejbližší program. Český tým se už zítra od 4:10 středoevropského času utká s Kanadou.

15:43

Finové v hokejovém duelu s Norskem od sedmé minuty prohrávali po gólu z hole Thoresena. Vývoj se jim ovšem podařilo otočit, zasloužil se o to především dvěma brankami Eeli Tolvanen. Ten do první přestávky srovnal a ve 26. minutě poslal Finy do vedení. Ti nakonec zvítězili 5:1.

Finsko - Norsko 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 17. Tolvanen (Lepistö), 26. Tolvanen (Peltola), 43. Savinainen (Koskiranta), 48. Lepistö (Kontiola), 57. Manninen (Kontiola) - 7. P. Thoresen (Kristiansen, K. A. Olimb). Rozhodčí: Hribik (ČR), Iverson (Kan.) - Dahmén (Švéd.), McIntyre (USA). Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 4180.

15:32

Švédové nakonec porazili Německo hubenou výhrou 1:0. O rozhodující branku se zasloužil už ve druhé minutě Viktor Stalberg.

Švédsko - Německo 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 2. Stalberg (Zackrisson, Bergström). Rozhodčí: Mayer (USA), Olenin (Rus.) - Kaderli (Švýc.), Vanoosten (Kan.). Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 3077.

15:27

Zajímavé příspěvky ze sociálních sítí týkající se olympiády v jednom videu s Evou Srpovou.

15:12

Finové vedou ve třetí třetině hokejového utkání s Norskem 4:1. Eeli Tolvanen přitom zaznamenal dvě branky. Švédové mají blíž k vítězství v zápase s Německem, ale stále jen o jednu branku, kterou už ve druhé minutě zápasu vstřelil Stalberg.

15:04

Výsledky curlingového turnaje

Muži: Dánsko - Itálie 6:4, Norsko - Korea 7:5, Švédsko - USA 10:4, Japonsko - Švýcarsko 5:6, Švédsko - Velká Británie 8:6, Dánsko - USA 5:9, Kanada - Korea 7:6.
Pořadí: 1. Kanada a Švédsko 4 výhry/0 porážek, 3. Velká Británie, Itálie, Švýcarsko a USA 2/2, 7. Japonsko a Norsko 1/2, 9. Dánsko 1/3, 10. Korea 0/4.

Ženy: Dánsko - Kanada 9:8, Korea - Švýcarsko 7:5, Švédsko - OSR 5:4.
Pořadí: 1. Japonsko a Švédsko 3/0, 3. Velká Británie a Korea 2/1, 5. Švýcarsko, OSR, USA, Čína a Dánsko 1/2, 10. Kanada 0/3.

14:55

Podívejte se na video se šťastnou Evou Samkovou přímo z auta, které ji převáželo po zápase Pchjongčchangem. Samková se svou zlatou radostí z bronzové medaile uvízla v dopravní zácpě.

14:43

"Myslím, že vše vypovědělo moje chování po projetí cílem. Bylo to neuvěřitelné," řekla novinářům Martina Sáblíková, která se v cíli radovala a rozdávala úsměvy na všechny strany. "Samozřejmě, že je to satisfakce za tři kilometry (čtvrté místo), ale hlavně za to, co mám všechno v sezoně za sebou," poukázala na své zdravotní problémy. "Jsem neuvěřitelně šťastná," dodala.

14:34

Tři čeští skokani se na velkém můstku kvalifikovali. Průběžně je nejlepší na 23. místě Čestmír Kožíšek. V páté desítce se kvalifikovali Roman Koudelka Viktor Polášek. 

14:19

Probíhá kvalifikace skoků na lyžích. Nejvýše z Čechů je zatím průběžně 16. Čestmír Kožíšek. Mezi kvalifikovanými jsou také Viktor Polášek Roman Koudelka.

Čestmír Kožíšek, kvalifikace skoků na středním můstku, ZOH v Pchjongčchangu
Čestmír Kožíšek, kvalifikace skoků na středním můstku, ZOH v Pchjongčchangu | Foto: Dukla Praha
14:10

Premiér Andrej Babiš gratuloval Martině Sáblíkové k druhému místu na trati na 5000 metrů. Uživatelé na Twitteru mu ovšem připomněly jeho tři roky staré prohlášení, ve kterém sliboval, že pomůže vybudovat v Česku tréninkovou halu pro rychlobruslaře.

14:05

Finsko hraje v hokejovém turnaji s Norskem po první třetině 1:1. Nory poslal do vedení Thoresen, do první sirény ale srovnal Tolvanen. Švédové v souběžně hraném utkání vedou nad Němci 1:0 díky Stalbergovi.

14:00

Pojďme si shrnout, co podstatného se dnes v Pchjongčchangu událo:

  • Martina Sáblíková získala v závodě na 5000 metrů stříbrnou medaili, rychlejší byla jen Nizozemka Esmee Visserová
  • Eva Samková má bronzovou medaili ze snowboardcrossu, Vendula Hopjáková se zranila v kvalifikaci
  • Ženský slalom vyhrála Frída Hansdottirová, největší favoritka Mikaela Shiffrinová kvůli zdravotním problémům dojela čtvrtá.
  • Z Češek ve slalomu projela cílem jen Martina Dubovská (29), Gabriela Capová závod nedokončila
  • Mužské super-G vyhrál Matthias Mayer, nejlepším Čechem byl 34. Filip Forejtek.
  • Slováci ve svém druhém vystoupení v hokejovém turnaji prohráli s USA 1:2, Rusko porazilo Slovince 8:2
  • Michal Březina má za sebou povedený krátký program, po kterém drží před volnými jízdami skvělou devátou příčku
  • Vůbec první zlatou medaili dne vyhrál korejský "Iron Man" Jun Song-pin ve skeletonu
  • Mužský závod v běžeckém lyžování na 15 km volně vyhrál nestárnoucí Dario Cologna
13:56

S gratulací pro Martinu Sáblíkovou přišpěchal také český premiér Andrej Babiš.

13:43

Čtvrtou medaili české výpravě zajistila Martina Sáblíková v trati na 5000 metrů.

13:32

Esmee Visserová dovršila zlatou šňůru nizozemských rychlobruslařek. Dvaadvacetiletá sportovkyně časem 6:50,23 o více než dvě sekundy překonala rekord dráhy, který loni vytvořila Sáblíková při svém už devátém vítězství na mistrovství světa na této trati. Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková získala v závodě na 5000 metrů stříbro a svou celkově už šestou olympijskou medaili.

13:27

Výsledky závodu rychlobruslařek na 5000 metrů

1. Visserová (Niz.) 6:50,23, 2. Sáblíková (ČR) 6:51,85, 3. Voroninová (OSR) 6:53,98, 4. Van der Weijdenová (Niz.) 6:54,17, 5. Blondinová 6:59,38, 6. Weidemannová (obě Kan.) 6:59,88, 7. Zujevová (Běl.) 7:04,41, 8. Pechsteinová (Něm.) 7:05,43, 9. Ošigiriová (Jap.) 7:07,71, 10. Peetersová (Belg.) 7:10,26.

Martina Sáblíková v závodě na 5000 m na ZOH 2018
Martina Sáblíková v závodě na 5000 m na ZOH 2018 | Foto: Reuters
13:20

Česká republika získala druhou medaili v jednom dni, Martina Sáblíková navázala na Evu Samkovou, která ráno slavila bronz. Celkově mají Češi už čtyři medaile a poskočili v pořadí národů.

13:15

Martina Sáblíková zlatý hattrick nezavrší. Česká rychlobruslařka bere ze závodu na 5000 metrů stříbrnou medaili.

ZOH 2018, rychlobruslení Ž: Martina Sáblíková
ZOH 2018, rychlobruslení Ž: Martina Sáblíková | Foto: ČOV/Herbert Slavík
13:09

Eva Samková převzala bronzovou medaili ze snowboardcrossu, stejně jako před čtyřmi lety v Soči si pro přebírání otočila bundu na ruby. Zlatou barvu z Ruska změnila na tmavší.

Eva Samková s bronzovou medailí na ZOH 2018
Eva Samková s bronzovou medailí na ZOH 2018 | Foto: Reuters
12:57

Závod rychlobruslařek na 5 kilometrů se blíží ke svému konci a Martina Sáblíková se postaví na start každou chvílí. Nezmeškejte podrobný online přenos z její jízdy.

12:52

Za úspěchy švédských biatlonistů a běžců na lyžích na olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde už získali tři zlaté a dvě stříbrné medaile, stojí i dokonalá předpověď počasí. Oběma reprezentačním týmům totiž přímo na hrách v Koreji pomáhá meteorolog.

Tomas Martensson dokonce v rámci přípravy na podmínky na trati přijel spolu s reprezentačními servismany do Pchjongčchangu už v únoru 2016 a také loni. Stejně jako teď i tehdy strávil spoustu času v horách, aby nasbíral co nejvíc informací. Poradil si tak i s nečekaně silnými mrazy.

12:39

Závod rychlobruslařek na 5000 metrů je v polovině a probíhá úprava ledu rolbou. Martina Sáblíková se postaví na start přibližně za necelou půlhodinu. Do té doby si můžete v jednoduché hře vyzkoušet urolbovat led v co nejrychlejším čase.

12:30

Krasobruslař Michal Březina je po krátkém programu na skvělém devátém místě a dočkal se gratulace i od brněnského rodáka a italského reprezentanta Ondřeje Hotárka.

12:16

Běžec na lyžích Pita Taufatofua z Tongy prožil na olympiádě v Pchjongčchangu v závodě na 15 kilometrů volnou technikou hodinu bolesti, ale přesto neskončil poslední, což bylo jeho cílem. Navíc hned po závodě přemýšlel, v jakém sportu bude startovat na letních hrách v Tokiu v roce 2020.

Taufatofua, který před závodem pobavil svět skromným cílem nevrazit do stromu a doběhnout dřív, než pozhasínají světla podél trati.

Po dojezdu do cíle plánoval start na dalších letních hrách za dva roky v Japonsku. "Dal jsem si to jako cíl. Tři olympiády, tři různé sporty. Tak uvidíme, jestli se mi to povede," prohlásil. "Chtěl bych zkusit nějaký sport ve vodě. V nejbližší době ale bude mým dalším sportem udržování se v teple," dodal.

12:00

Pojďme si shrnout, co podstatného se dnes v Pchjongčchangu událo:

  • Eva Samková má bronzovou medaili ze snowboardcrossu, Vendula Hopjáková se zranila v kvalifikaci
  • Ve 12 hodin začíná závod rychlobruslařek na 5 km, ve kterém bude Martina Sáblíková obhajovat zlaté medaile ze Soči a Vancouveru
  • Ženský slalom vyhrála Frída Hansdottirová, největší favoritka Mikaela Shiffrinová kvůli zdravotním problémům dojela čtvrtá.
  • Z Češek ve slalomu projela cílem jen Martina Dubovská (29), Gabriela Capová závod nedokončila
  • Mužské super-G vyhrál Matthias Mayer, nejlepším Čechem byl 34. Filip Forejtek.
  • Slováci ve svém druhém vystoupení v hokejovém turnaji prohráli s USA 1:2, Rusko porazilo Slovince 8:2
  • Michal Březina má za sebou povedený krátký program, po kterém drží před volnými jízdami skvělou devátou příčku
  • Vůbec první zlatou medaili dne vyhrál korejský "Iron Man" Jun Song-pin ve skeletonu
  • Mužský závod v běžeckém lyžování na 15 km volně vyhrál nestárnoucí Dario Cologna
11:58

Martině Sáblíkové před závodem na pět kilometrů vysekla velkou poklonu bývalá německá rychlobruslařka Anni Friesingerová-Postmaová.

11:45

Takto si hokejový rozhodčí poradil s nepřehlednou situací v ranním zápase Slovenska se Spojenými státy americkými. Slováci nakonec prohráli 1:2.

11:37

Hokejový tým olympijských sportovců z Ruska dal zapomenout na kolaps z úvodního vystoupení proti Slovensku. Ve svém druhém utkání ve skupině B olympijského turnaje v Pchjongčchangu rozstřílel Slovinsko 8:2. Sborná vedla již v polovině duelu 5:0, hattrickem se blýskl útočník Kirill Kaprizov, dva góly a asistenci si připsal Ilja Kovalčuk. Potěšily tak fanoušky, kteří byli po prvním duelu pořádně zklamaní.

11:26

Za půl hodiny začne závod na pět kilometrů, ve kterém bude Martina Sáblíková obhajovat olympijské zlato ze Soči a Vancouveru. Její snažení můžete sledovat v samostatném online přenosu.

11:11

A ještě jeden záběr z tréninku biatlonistek po včerejším náročném závodě. Zdá se, že v olympijském týmu panuje uvolněná nálada.

10:58

Ruští hokejisté pod neutrální vlajkou porazili Slovinsko 8:2 a po zaváhání se Slovenskem si do tabulky připisují první tři body. Jak vypadá situace v jednotlivých skupinách, jak dopadly ostatní zápasy a jaký je program turnaje se dovíte v přehledné infografice.

OSR - Slovinsko 8:2 (2:0, 4:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Mozjakin (Dacjuk, N. Gusev), 19. Kovalčuk (Jakovlev, Andronov), 26. Barabanov (Grigorenko, Kalinin), 29. Kablukov (Kovalčuk, Zub), 31. Kaprizov (N. Gusev, Kiselevič), 38. Kovalčuk (Kalinin, Andronov), 42. Kaprizov (Dacjuk, Kiselevič), 48. Kaprizov (Zub, N. Gusev) - 34. Muršak (Verlič, Kuralt), 60. Pance (Sabolič). Rozhodčí: Lemelin (USA), Stricker (Švýc.) - Kohlmüller (Něm.), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Diváci: 6018.

10:49

Biatlonistky čeká ještě závod s hromadným startem, kterého se zúčastní medailistka Veronika Vítková a její reprezentační kolegyně Markéta Davidová. Po náročném programu, sněhu a mrazu si sportovkyně užily konečně i trochu slunce.

10:38

Mikaela Shiffrinová tentokrát medaili nepřidala. Fenomenální americká lyžařka nevyhrála slalom na vrcholném podniku poprvé od roku 2013. Česká reprezentantka Martina Dubovská obsadila 29. místo, Gabriela Capová nedokončila druhé kolo.

10:24

Možná si říkáte, jak vysoko Samkové bronzová medaile vystřelila českou vlajku v pořadí národů. Ne příliš, aktuálně Česku patří 17. pozice. Ovšem kdyby Martina Sáblíková získala dnes po obědě na pětce zlato, mohli bychom poskočit na 11. příčku. Kompletní pořadí najdete v naší olympijské grafice, záložka "Medailové pořadí států".

10:20

A Rusové už vedou nad Slovinskem 8:1, osmou kuli vystřelil Kiril Kaprizov, jenž zaznamenává v dnešním utkání hattrick.

10:04

Rusové vedou po dvou třetinách nad Slovinskem už 6:1, druhou branku v zápase přidal Ilja Kovalčuk.

10:00

Pojďme si shrnout, co se dnes podstatného v Pchjongčchangu událo:

  • Eva Samková má bronzovou medaili ze snowboardcrossu, Vendula Hopjáková se zranila v kvalifikaci
  • Ženský slalom vyhrála Frída Hansdottirová, největší favoritka Mikaela Shiffrinová kvůli zdravotním problémům dojela čtvrtá.
  • Z Češek ve slalomu projela cílem jen Martina Dubovská (29), Gabriela Capová závod nedokončila
  • Mužské super-G vyhrál Matthias Mayer, nejlepším Čechem byl 34. Filip Forejtek.
  • Slováci ve svém druhém vystoupení v hokejovém turnaji prohráli s USA 1:2, Rusko aktuálně vede nad Slovinskem 6:1
  • Michal Březina má za sebou povedený krátký program, po kterém drží před volnými jízdami skvělou devátou příčku
  • Vůbec první zlatou medaili dne vyhrál korejský "Iron Man" Jun Song-pin ve skeletonu
  • Mužský závod v běžeckém lyžování na 15 km volně vyhrál nestárnoucí Dario Cologna
9:54

Evě Samkové dnes v noci držel palce i elitní český atlet Pavel Maslák.

Gratuluji k 🥉 @eva_samkova, skvělá práce 👍👏

Příspěvek sdílený Pavel Maslak (@pavelmaslak),

9:52

Slovinci se dočkávají čestné branky, trefil se někdejší hráč Detroitu Red Wings Jan Muršak. Aktuální skóre je tedy Rusko - Slovinsko 5:1.

9:50

Zápas mezi Ruskem a Slovinskem je aktuálně jediným sportovním kláním, které se v tuto chvíli v Pchjongčchnagu odehrává. Co nás dnes ještě čeká se můžete podívat v naší olympijské grafice, zlatým hřebem je pochopitelně obhajoba zlata Martiny Sáblíkové na pětce, která je na programu ve 12:00

9:42

V druhém dnešním duelu tentokrát nepřipouštějí senzaci ani Rusové, nad Slovinskem vedou ve 30. minutě už 5:0. Zatím poslední branku vstřelil před pár sekundami Kirill Kaprizov. O další branky se postarali postupně Mozjakin, Kovalčuk, Barabanov a Karpizov.

Sergej Mozjakin v zápase se Slovinskem na ZOH 2018
Sergej Mozjakin v zápase se Slovinskem na ZOH 2018 | Foto: Reuters
9:41

"Hráli jsme vcelku solidně při hře pět na pět. Jenže jsme měli moc vyloučených, čímž jsme dali soupeři šanci dát dva přesilovkové góly a vyhrát tak celý zápas. Kdyby se hrálo více v plném počtu, mohlo to vypadat jinak." Tak zhodnotil dnešní porážku s Američany 1:2 slovenský útočník Andrej Kudrna.

9:33

Curling - ženy:

3. kolo: Dánsko - Kanada 9:8, Korea - Švýcarsko 7:5, Švédsko - OSR 5:4.

Pořadí: 1. Japonsko a Švédsko 3/0, 3. Velká Británie a Korea 2/1, 5. Švýcarsko, OSR, USA, Čína a Dánsko 1/2, 10. Kanada 0/3.

9:24

Hopjáková také přiznala, že jí velikost olympijské trati zaskočila. "Bylo to pro mě šíleně náročný. Evropské poháry jsou fakt malé. I svěťáky teď stavěli docela malé, protože v Evropě moc nebyl sníh. Tohle je pro mě úplně šílené monstrum, které jsem v životě neviděla, a doufám, že ani v životě neuvidím," řekla Hopjáková.

9:23

Vendula Hopjáková bude po tvrdém pádu v kvalifikaci snowboardcrossu v pořádku, byť je v tuto chvíli o berlích.

"Začala jsem řvát, ale spíš z toho šoku. Ono to docela bolelo. Ale nemělo by to být nic vážného, jenom pohmožděné. Mám berle a na operaci to nevypadá, takže všechno v pořádku," prohlásila mladá česká snowboardistka poté, co ji odvezli ze svahu na saních.

9:07

Už to vypadalo, že Slovinci překvapivě udrží nerozhodný stav do první přestávky, těsně před koncem úvodní třetiny však dostal hokejisty z Ruska přece jen do vedení Mozjakin a hned po dvaadvaceti vteřinách přidal druhou branku Kovalčuk.

8:55

Slovinští hokejisté drží s favorizovanou sbornou zatím krok, v polovině první třetiny je stav stále bezbrankový.

Jan Urbas ze Slovinska padá po souboji s Ivanem Těleginem z týmu ruských hokejistů
Jan Urbas ze Slovinska padá po souboji s Ivanem Těleginem z týmu ruských hokejistů | Foto: Reuters
8:42

Výsledky běhu na lyžích - muži, 15 km volnou technikou: 1. D. Cologna (Švýc.) 33:43,9, 2. Krüger (Nor.) -18,3, 3. Spicov (OSR) 23,0, 4. Sundby (Nor.) -24,9, 5. Manificat (Fr.) -27,0, 6. Holund (Nor.) -34,5, 7. Harvey (Kan.) -35,5, 8. Hellner -38,7, 9. Halfvarsson (oba Švéd.) -1:00,6, 10. Heikkinen (Fin.) -1:01,5, …16. Jakš -1:21,3, 24. Knop -1:51,6, 30. Razým -2:15,1, 46. Novák (všichni ČR) -2:58,5.

8:40

Hokejisté z Ruska nastupují proti Slovinsku a hodlají odčinit senzační porážku 2:3 se Slovenskem ze svého úvodního duelu.

8:31

Švýcar Dario Cologna vyhrál jako první běžec na lyžích v olympijské historii potřetí za sebou závod na 15 kilometrů. Martin Jakš obsadil v Pchjongčchangu volnou technikou šestnácté místo.

8:22

Španělský snowboardista Regino Hernández oslaví historický úspěch na olympijských hrách v Pchjongčchangu nezvyklým tetováním. Po zisku bronzové medaile ve snowboardcrossu si musí nechat vytetovat obličej svého servismana.

8:15

A ještě jednou Eva Samková. Jak prožívala napínavé finále?

7:59

Nepříliš povedený výkon českých hokejistů v prvním duelu proti domácímu týmu nezůstane bez odezvy. Trenéři sáhnou v zítřejším utkání s Kanadou výrazně do sestavy. 

7:43

Michala Březinu postavil americký trenér do latě a český krasobruslař se blýskl svým nejlepším krátkým programem v sezoně.

7:27
7:17

Prožijte díky fotogalerii ještě jednou bronzový úspěch Evy Samkové ve snowboardcrossu a třetí medaili pro Českou republiku.

7:06

A na trati už je se šestkou i další český běžec Aleš Razým. S číslem 39 se představí Petr Jakš a s pětapadesátkou poslední z českého kvarteta Petr Knop.

7:00

Začíná závod běžců na lyžích na 15 kilometrů volnou technikou. Jako první vyrazil na trať český reprezentant Michal Novák.

6:36

Výsledky krasobruslení - muži, krátký program: 1. Hanju (Jap.) 111,68, 2. Fernández (Šp.) 107,58, 3. Uno (Jap.) 104,17, 4. Ťin Po-jang (Čína) 103,32, 5. Alijev (OSR) 98,98, 6. Chan (Kan.) 90,01, …9. Březina (ČR) 85,15.

6:27

Slovenští hokejisté na senzační vítězství nad Ruskem z úvodu olympijského turnaje nenavázali, týmu USA podlehli 1:2.

Americký hokejista Ryan Donato (16) slaví gól proti Slovensku na ZOH 2018
Americký hokejista Ryan Donato (16) slaví gól proti Slovensku na ZOH 2018 | Foto: Reuters
6:13

Americký hokejista Donato skóruje ve 3. minutě třetí třetiny podruhé v přesilovce a tým USA vede nad Slovenskem 2:1.

6:10

Česká lyžařka Martina Dubovská je po druhém kole slalomu zatím na 29. příčce, Gabriela Capová se do cíle nedostala.

Martina Dubovská ve slalomu na ZOH 2018
Martina Dubovská ve slalomu na ZOH 2018 | Foto: ČOV/Pavel Lebeda
6:00

Fenomenální americká lyžařka Mikaela Shiffrinová zůstala ve své nejsilnější disciplíně bez medaile. Ve slalomu skončila až čtvrtá. Zlato bere Švédka Frida Hansdotterová, druhá je Švýcarka Wendy Holdenerová a třetí Katharina Gallhuberová z Rakouska.

5:56

Biatlon má dnes volný den. Přečtěte si ohlédnutí za dosavadními výkony českých reprezentantů.

5:45

I po druhé třetině hrají slovenští hokejisté s USA nerozhodně 1:1. Připomeňte si ve fotogalerii, jak bojoval český národní tým s Koreou.

5:42

Výsledky curlingu - muži: Dánsko - Itálie 6:4, Norsko - Korea 7:5, Švédsko - USA 10:4. Pořadí: 1. Kanada a Švédsko oba 3 výhry/0 porážek, 3. Velká Británie 2/1, 4. Itálie 2/2, 5. Japonsko 1/1, 6. Dánsko, Norsko, Švýcarsko a USA všichni 1/2, 10. Korea 0/3.

5:41

Olympijské hry v Pchjongčchangu zaznamenaly první případ nakažení sportovců norovirem. Jde o dva švýcarské reprezentanty v akrobatickém lyžování, které server blick.ch označil za Fabiana Bösche a Eliase Ambühla.

Bösch s Ambühlem měli do soutěže ve slopestylu vstoupit v neděli. Bösch se zatím na hrách proslavil vtipnými videy ze zákulisí, kde například visel jednou rukou za madlo na eskalátoru. "Nikdo jiný nakažený není. Oba jsme je oddělili od zbytku týmu a teď se musí uzdravit," řekl mluvčí švýcarské reprezentace.

Norovirem, který provází průjmy a zvracení, dosud v Koreji onemocněly asi dvě stovky lidí, převážně bezpečnostních zaměstnanců a dalších organizačních pracovníků.

5:23

Výsledky snowboardcrossu žen: 1. Moioliová (It.), 2. Pereiraová de Sousaová Mabileauaová (Fr.), 3. Samková (ČR), 4. Jacobellisová (USA), 5. Trespeuchová (Fr.), 6. Žekovová (Bul.), …24. Hopjáková (ČR).

5:20

Výsledky superobřího slalomu mužů: 1. Mayer (Rak.) 1:24,44, 2. Feuz (Švýc.) -0,13, 3. Jansrud (Nor.) -0,18, 4. Giezendanner (Fr.) -0,38, 5. Svindal (Nor.) -0,49, 6. Kriechmayr (Rak.) -0,69, 7. Paris (It.) -0,74, 8. Sander (Něm.) -0,77, 9. Cook (Kan.) -0,79, 10. Kline (Slovin.) -0,92, …34. Forejtek -3,62, 35. Berndt -3,86, 40. Zabystřan -5,24, Hudec (všichni ČR) nedokončil.

5:02

Česko slaví v Pchjongčchangu třetí medaili. Po stříbru biatlonisty Michala Krčmáře a bronzu jeho kolegyně Veroniky Vítkové přidala další bronz snowboardcrossařka Eva Samková.

5:00

Eva Samková je třetí a získává bronzovou medaili!

4:56

A jde se na finále. Eva Samková odstartuje ze startovní brány číslo čtyři.

4:38

Eva Samková vyhrála semifinálovou rozjížďku a pojede o medaile! Finále je na programu ve 4:56.

4:36

A jdeme na semifinále snowboardcrossařek. Eva Samková si zvolila čtvrtou startovní bránu, čtvrtfinále jela ze šesté.

4:32

Michal Březina se stále drží v čele soutěže krasobruslařů. Předvedl svůj nejlepší krátký program sezony včetně kombinace se čtverným salchowem. Získal za něj 85,15 bodu, což bylo o bezmála pět bodů více než při dosud nejlepším vystoupení na Kanadské brusli. Od osobního rekordu ho dělilo 2,5 bodu.

Český krasobruslař Michal Březina na ZOH 2018
Český krasobruslař Michal Březina na ZOH 2018 | Foto: ČTK
4:29

Hokejisté USA se dostali v čase 7:10 do vedení díky přesilovkovému gólu Donata, hned za 25 vteřin ovšem vyrovnal na 1:1 Slovák Kudrna.

4:36

Eva Samková by měla jet semifinále ve 4:36.

4:24

Skeleton má poprvé olympijského vítěze z Asie. Korejský reprezentant Jun Song-pin vyhrál před Nikitou Tregubovem z týmu olympijských sportovců z Ruska a Britem Domem Parsonsem.

Třiadvacetiletý Jun Song-pin potvrdil formu z úspěšné sezony, ve které vyhrál pět z osmi závodů Světového poháru. Předloňský mistr světa vybojoval první medaili z her v kariéře a pro Koreu získal třetí medaili na domácí olympiádě, když navázal na zlato Lim Hjo-čuna v shorttracku na 1500 metrů a bronz Kim Min-soka z rychlobruslení na 1500 metrů.

Vyčerpaný Korejec Jun Song-pin v cíli vítězného skeletonu na ZOH 2018
Vyčerpaný Korejec Jun Song-pin v cíli vítězného skeletonu na ZOH 2018 | Foto: Reuters
4:19

Výsledky skeletonu - muži: 1. Jun Song-pin (Korea) 3:20,55, 2. Tregubov (OSR) -1,63, 3. Parsons (Brit.) -1,65, 4. M. Dukurs -1,76, 5. T. Dukurs (oba Lot.) -2,19, 6. Kim Či-so (Korea) -2,43, 7. Jungk -3,05, 8. Grotheer -3,50, 9. Gassner (všichni Něm.) -3,55, 10. Rice (Brit.) -3,69.

4:16

Byly to nervy, ale skvělým finišem si Eva Samková dojela na druhém místě pro postup do semifinále! Vendula Hopjáková s pohmožděným kotníkem do rozjížďky podle očekávání nenastoupila, do nemocnice ale nemusela.

4:15

Eva Samková už se chystá na čtvrtfinálovou jízdu.

4:12

Elitní třicítka sjezdařů má za sebou super-G, zlato už může pomalu slavit Rakušan Matthias Mayer, druhý je Švýcar Beat Feuz a třetí Nor Kjetil Jansrud. Češi na své vystoupení teprve čekají.

Matthias Mayer v cíli super-G na ZOH 2018
Matthias Mayer v cíli super-G na ZOH 2018 | Foto: Reuters
4:10

Dnešní hokejový program právě začal utkáním skupiny B, Slováci hrají proti USA. Připomeňte si dosavadní výsledky turnaje.

4:07

Český krasobruslař Michal Březina dostal za krátký program 85,15 bodu a je v průběžném pořadí na prvním místě. Své vystoupení má zatím za sebou třináct z třiceti závodníků.

3:50

První kolo slalomu žen skončilo, favorizovaná Mikaela Shiffrinová je až čtvrtá. Američanka přiznala, že před závodem zvracela. Druhé kolo začne v 5:15.

3:45

Eva Samková se představí hned v první ze čtyř čtvrtfinálových rozjížděk, tedy ve 4:15. V této rozjížďce je psaná i Vendula Hopjáková, ale vzhledem k tomu, že ji z trati po pádu v kvalifikaci museli odnést zdravotníci, není pravděpodobné, že by do ní skutečně nastoupila.

3:40

Komentář snowboardcrossařky Evy Samkové po vítězné kvalifikační jízdě: "Jo, docela dobré. Zjistila jsem, že jsem prý na všech mezičasech ztrácela, tak jsem ráda, že to vyšlo."

3:30

Američanka Resi Stieglerová byla jednou z lyžařek, které nedokončily první kolo slalomu. Takto skončila na sjezdovce v kotrmelcích.

Resi Stieglerová z USA v prvním kole slalomu
Resi Stieglerová z USA v prvním kole slalomu | Foto: Reuters
3:20

Kvalifikace snowboardcrossařek je u konce. Vyhrála ji Eva Samková, Vendula Hopjáková se sice nakonec kvalifikovala do vyřazovacích bojů také, ale zřejmě do nich nebude schopná nastoupit. Čtvrtfinálové rozjížďky začínají ve 4:15.

3:16

Vendula Hopjáková nedokončila v kvalifikaci snowboardcrossu ani druhou kvalifikační jízdu a po pádu potřebuje lékařskou asistenci…

3:05

V cíli už je také první sjezdař v mužském super-G. Češi se představí s čísly 46, 47 a 48 v pořadí Ondřej Berndt, Jan Zabystřan a Jan Hudec, s číslem 54 pak pojede Filip Forejtek.

3:02

A v cíli už je i Gabriela Capová. Časem se řadí se ztrátou 4,07 s hned za Martinu Dubovskou, Češky jsou momentálně na 32. a 33. místě, a nedostaly se tak do elitní třicítky.

2:58

Martina Dubovská zvládla první kolo slalomu a zařadila se zatím na 29. místo se ztrátou 4,01 s.

2:55

Začala druhá část kvalifikace snowboardcrossařek. Nejlepších dvanáct z prvního kola včetně Evy Samkové už má postup do vyřazovacích jízd jistý a může odpočívat, zbylých dvanáct závodnic se do nich kvalifikuje, pokud své jízdy dokončí.

2:45

První kvalifikační jízdy vyhrála Eva Samková, za ní je Italka Michela Moioliová a třetí Faye Guliniová z USA. Čtvrtá pak další Američanka, zkušená Lindsey Jacobellisová.

2:42

Vendula Hopjáková hned na startu kvalifikace snowboardcrossařek upadla a jízdu nedokončila. Šanci bude mít ještě ve druhé jízdě.

2:40

Takto se proplétala brankami prvního kola zatím vedoucí žena slalomu Wendy Holdenerová ze Švýcarska.

Wendy Holdenerová na trati prvního kola slalomu
Wendy Holdenerová na trati prvního kola slalomu | Foto: Reuters
2:35

První kolo slalomu má za sebou dvacet závodnic, vede Švýcarka Holdenerová. Největší favoritka Shiffrinová z USA je překvapivě až čtvrtá se ztrátou 48 setin vteřiny. Nevedlo se ani Slovenkám, Vlhová je průběžně 11. (+0,23 s), Velez Zuzulová 17. (2,57 s). 

2:27

Senzace. Eva Samková má za sebou kvalifikační jízdu a po projetí cílem je zatím nejrychlejší ze všech. 

2:20

Krasobruslaři rozjeli krátký program, Michal Březina má třináctku, snad mu přinese štěstí.

2:15

V plném proudu je i slalom alpských lyžařek, ale i v něm si musíme na start českých reprezentantek trochu počkat. Martina Dubovská má číslo 34, Gabriela Capová 38.

2:07

Dnešní program bude z českého pohledu opravdu bohatý. Snowboardcrossařky už rozjely kvalifikaci, ve které se jako 16. představí obhájkyně zlata Eva Samková, 26. v pořadí vystartuje do náročné trati Vendula Hopjáková.

Dobrý den. Vítáme vás u online přenosu ze osmého dne 23. zimních olympijských her v Pchjongčchangu. Online přenos začne přibližně ve dvě hodiny středoevropského času.

Právě se děje

Další zprávy