Olga s režisérem Brabcem otěhotněla v roce 2008. Ještě rok a půl společně vychovávali dceru Aničku, ale nakonec se rozešli. Menzelová nějakou dobu žila sama, ale pak se s manželem dali dohromady. Před čtyřmi roky opět otěhotněla, zřejmě s Menzelem a narodila se druhá dcera Eva Marie.

Samozřejmě jsme si všichni prošli obtížným obdobím, ale mám velké štěstí, že oba otcové nakonec dokázali v zájmu dětí potlačit svoje ega. Jirka přistupuje k oběma dcerám stejně a Aničku bezmezně miluje. A totéž Jaroslav, kterého by třeba nenapadlo vzít do zoologické zahrady jenom Aničku. Pro mě je důležité, že holky vyrůstají v harmonické rodině, jakkoliv je netypická,“ řekla Olga Menzelová pro čtvrteční Magazín DNES.

Možná jsme pro někoho divní tím, že se o děti nepereme. Nechci, aby to znělo nafoukaně, ale holky jsou šťastné a mají spolu krásný sesterský vztah, i když je mezi nimi šestiletý rozdíl. A mně už je dávno jedno, kdo si o mně co myslí,“ dodala maminka dvou dcer. 

„Obě mají rády divadlo a hudbu, ale i sport. Jinak je každá úplně jiná. Tříletá Eva je extrovert, hezky zpívá, je pohybově nadaná. Anička je plachá a hodně citlivá, s velkou fantazií,“ netají se Olga.

Režisér se tak na stará kolena stal dvojnásobným otcem. „Každý člověk se vyvíjí. Jirku teď dost mrzí, že na to nepřišel dřív. Kolikrát zalitoval, že jsou děti tak malé, kdyby začal dřív, už je mohl mít aspoň v pubertě. Dřív si myslel, že by ho potomci omezovali. Ale všechno má svůj smysl a čas. Měli jsme zase možnost procestovat celý svět, to by s dětmi šlo jen těžko,“ míní manželka Menzela, který od 20. listopadu leží ve střešovické nemocnici, kde ho léčí z nákazy meningokokem.

VIDEO: Berlinale uctí Menzela cenou za mimořádný přínos. V den jeho narozenin.

Video
Video se připravuje ...

Berlinale uctí Menzela cenou za mimořádný přínos. V den jeho narozenin. Bioscop