Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Postavte si M-Sport Ford Fiesta WRC a 1968 Ford Mustang Fastback

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnosti Ford, Lego Group a M-Sport představují nejnovější výsledky své spolupráce v podobě dvojice nových stavebnic, rozšiřujících řadu Lego Speed Champions.

Ford a Lego jsou již poměrně tradičními partnery, což velmi dobře dokumentuje pestrá nabídka stavebnic, nabízených v rámci řady Lego Speed Champions. Zmínit lze například v roce 2016 představené modely aktuálního provedení kupé Mustang a pick-up F-150 Raptor, který měl na vleku stylový Model A hot rod.

Nejnovějšími příspěvky do řady Lego Speed Chamions, vytvořenými ve spolupráci s automobilkou Ford, jsou dva nové modely, jejichž vzory jsou soutěžní speciál M-Sport Ford Fiesta WRC a stylové kupé 1968 Ford Mustang Fastback.

Společnosti Ford, Lego Group a M-Sport vyzdvihují z této dvojice především stavebnici soutěžního vozu M-Sport Ford Fiesta WRC, kterou tvoří 203 dílků. Po sestavení měří model 13 centimetrů na délku a 6 cm na výšku i šířku.

Součástí stavebnice soutěžního speciálu je několik typů kol, dvě vyměnitelné kapoty (z nichž jedna nese rampu s přídavnými světlomety), autentická soutěžní grafika i figurka řidiče v helmě a závodní kombinéze. Tu lze do vozu umístit přes odnímatelné čelní okno.

Ford připomíná, že soutěžní Fiesta WRC M-Sport vloni vybojovala v mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích nejvyšší příčku v klasifikaci jezdců i týmů. Vítězná posádka Sébastien Ogier / Julien Ingrassia letos nastupuje v nově vytvořeném týmu M-Sport Ford. Druhou jezdeckou dvojicí jsou Elfyn Evans a Daniel Barritt.

Druhým příspěvkem do řady Lego Speed Champion je stavebnice, kterou inspiroval Ford Mustang Fastback modelového roku 1968. Model, který tvoří 184 dílků, má zelenou karoserii s černou střechou a žlutá kola.

Prodej obou nových stavebnic se má rozběhnout od 1. března letošního roku a prozatím je zmiňována cena 14,99 eur (zhruba 385 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - KANKUNEN
16. 2. 2018 12:38
No konečně auto,
které by dokázali na auto.cz dobře otestovat. >:-[]