Hanzlík, který žil 15 let ve švýcarském Bernu, je jedním z nejlépe placených českých herců a údajně dříve inkasoval i 40 tisíc korun za natáčecí den. Své výdělky investuje v průběhu let zřejmě hlavně do pozemků. V roce 2001 totiž koupil podle dostupných dokumentů za 574 tisíc byt na Praze 1. Zvolil velmi lukrativní adresu v Opatovické ulici, kde dnes ceny nemovitostí stoupají až k deseti milionům!

O rok později si pořídil další byt na pražském Masarykově nábřeží, v podstatě hned za Národním divadlem. Dnešní cena přitom činí zhruba 13 milionů korun. Do třetice všeho dobrého Jaromír přikoupil před čtyřmi lety nemovitost na pražském Novém Městě, konkrétně v Řeznické ulici. Jeho cena se dnes odhaduje na 8 milionů.

Pane mu ale říkají i pozemky mimo metropoli – již 19 let má ve vlastnictví pozemek v Choceradech na Benešovsku (v hodnotě 1,5 milionu), menší pozemek pak v Jinolicích u Jičína. Navíc od roku 2008 je také majitelem domu v Nespekách na Sázavě. Zřejmě měl Prahy už dost a potřeboval si od ruchu velkoměsta odpočinout. Právě proto přesídlil právě do staršího rodinného domku, který sám rekonstruoval.

Podobně si před lety budoval i byt na pražské Malé Straně, o který se navíc dlouhou dobu soudil. Dle smlouvy z roku 1961 patřil totiž Aleně Sobkové a Evě Baccariové a po jejich emigraci propadl státu. Hanzlík, kterému v té době patřila šestnáctina domu, se ho rozhodl odkoupit a rekonstruovat. Ovšem původní majitelky si po návratu do vlasti nemovitost na Tržišti nárokovaly. Ovšem soud dal za pravdu herci a v roce 1996 ho označil za jediného vlastníka. Dnes už mu ale podle záznamů z rejstříku nepatří, a tak ho zřejmě prodal.

Kvůli kšeftům se rozhádal se synem

Hanzlík kdysi pronajal nebytový prostor v domě na Malé Straně svému jedinému synovi. David (48) v něm provozoval hospodu, ovšem nezvládal platit obrovský nájem, který mu vlastní otec napálil. Raději šel tedy podnikat jinam a s otcem se kvůli tomu rozkmotřili.

Smíření přišlo až v pořadu České televize Tajemství rodu. V něm herec zkoumal svou rodinnou historii a pátral po předcích, přičemž syn David mu s tím pomohl.

VIDEO: Jaromír Hanzlík zazpíval na křtu svého CD

Video
Video se připravuje ...

Jaromír Hanzlík zazpíval na křtu svého CD Martin Hurda

 

Fotogalerie
43 fotografií