Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.02.2018 09:29 | Šport | Šport mix
Foto

Ledecká najprv šokovala triumfom a potom bavila médiá: TOTO najviac trápilo olympijskú víťazku!

Česká reprezentantka Ester Ledecká (22) na zimných olympijských hrách v Pjongčangu najprv šokovala triumfom v super-G a potom bavila zástupcov médií svojimi odpoveďami na tlačovej konferencii.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Do histórie vošla už len účasťou v dvoch odvetviach, keďže bude súťažiť aj v snoubordingu, a ziskom zlata v lyžovaní postavila latku ešte vyššie.

Po víťazstve predstúpila pred novinárov v lyžiarskych okuliaroch. "Nebola som pripravená ako ostatné dievčatá, že budem na pódiu, takže nemám mejkap. Zakaždým chcem zvíťaziť, ale toto bolo prekvapenie," vysvetlila Ledecká, ktorá v cieli dlho nemohla uveriť svojmu výslednému času.

So štartovým číslom 26 o jedinú stotinku zdolala Rakúšanku Annu Veithovú: "Myslela som si, že je to chyba, a o pár sekúnd to zmenia. Všetci však kričali a vtedy som si povedala: 'toto je divné.'"

 

Ledecká ani jej realizačný tím nerátali s povinnosťami po medailovom úspechu, okamžite po super-G už mala v pláne tréning snoubordingu. Vo štvrtok na ňu čaká kvalifikácia paralelného obrovského slalomu, kde bude ako úradujúca svetová šampiónka najväčšia favoritka.

"Nechcem byť drzá, ale už som mala mať za sebou tri jazdy na snouborde," pokračovala 22-ročná Češka v trefných odpovediach, za ktoré si od prítomných vyslúžila potlesk. Keď mala opísať, aký veľký je rozdiel medzi lyžovaním a snoubordingom, odvetila len:

"Oboje je dolu kopcom, to je základ." Jej obdivuhodná všestrannosť sa nekončí na snehu, venuje sa aj windsurfingu. Nečudo, že dostala aj otázku na potenciálnu účasť v tomto odvetví na OH 2020 v Tokiu: "Prečo nie?"

Ešte predtým sa však musí rozhodnúť, či sa o prekvapenie pokúsi aj v lyžiarskom zjazde, ktorý je na programe iba deň pred kvalifikáciou snoubordingovej súťaže: "Musím sa spýtať trénera, plán bol prepnúť na snoubording, zostáva mi pár dni do kvalifikácie. Teraz však možno môj lyžiarsky kouč bude dotierať, aby som išla aj zjazd."

Takisto pre súperky prišlo Ledeckej víťazstvo ako blesk z jasného neba, ktoré v sobotu svietilo na lyžiarske stredisko Čongson. V tejto sezóne Svetového pohára štartovala iba sedemkrát, začiatkom decembra bola siedma v zjazde, no v super-G skončila najlepšie 24. v januári. "Takže sme nevedeli, aká je silná. Zaslúži si to a chcem jej zablahoželať. ZOH sú špeciálne a môže sa stať čokoľvek," konštatovala Veithová, ktorej ušla obhajoba olympijského zlata o stotinu sekundy: "Po zraneniach, ktorými som si prešla, po tom všetkom je pre mňa každá medaila ako zlatá."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu