Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trenér, školník i policista. Masakr ve škole na Floridě zrodil nové hrdiny

  • Autor: ivm - 
    17. 2. 2018
    17:00

    Trenér zachránil studenty před střelbou, policista dopadl pachatele, učitelka skryla studenty ve skříni. Masakr střelce na střední škole v Parklandu na Floridě má kromě 17 mrtvých i své hrdiny. Zde jsou příběhy lidí, kteří zachránili životy studentům. Jejich přehled přinesla na svém webu televize CNN.

  • 1.Fotbalový trenér se vrhl do dráhy střelce

    Asistent trenéra fotbalového týmu Aaron Feis zachránil skupinu studentů, když vrhl střelci Nicolasu Cruzovi do palebné dráhy. „Byl to velmi laskavý a milý člověk," řekl o něm mluvčí školního fotbalového týmu a dodal: „Zemřel jako hrdina.“ Poté, co Feis uslyšel střelbu, běžel směrem ke střelci, aby zachránil tři dívky. Poskytl jim tak štít. Postřelený trenér byl převezen do nemocnice, na následky zranění však zemřel.

    Trenér Aaron Feis (vpravo) je jednou z obětí masakru na Floridě. Sám ale pomohl přežít dalším Trenér Aaron Feis (vpravo) je jednou z obětí masakru na Floridě. Sám ale pomohl přežít dalším | Profimedia

  • 2.Policista dopadl střelce, blahopřál mu i Trump

    Strážník Michael Leonard pártal spolu se svými kolegy po zmizelém střelci Nicolasi Cruzovi. Našli ho v okolí školy. „Ten chlapec vypadal jako typický student střední školy, nenápadný bez jakéhokoli podezřelého chování. Na okamžik jsem zaváhal, jestli je to vůbec on. Popis oblečení a postavy však odpovídal pachateli, tak jsem ho zatkl,“ sdělil policista médiím.

    Hrdinové útoku v Parklandu: Policistu Michaela Leonarda přijal prezident Trump Hrdinové útoku v Parklandu: Policistu Michaela Leonarda přijal prezident Trump | Reuters

  • 3.Zeměpisář poslal studenty do bezpečí

    Učitel zeměpisu, Scott Beigel se snažil poslat své studenty zpět do třídy poté, co začala střelba. Při činu byl přistižen Cruzem, který ho zastřelil. „Pan Beigel je můj hrdina, vždycky bude. Nikdy nezapomenu na to, že mně a celé třídě zachránil život. Žijeme jen díky němu,“ sdělil jeden z jeho studentů.

    Hrdinové útoku v Parklandu: Učitel Scott Beigel Hrdinové útoku v Parklandu: Učitel Scott Beigel | twitter

  • 4.Učitelka ukryla studenty v šatníku

    „Podařilo se mi schovat 19 studentů v šatníku. Nejhorší noční můra, která se vám může stát,“ řekla učitelka Melissa Falkowski. „Snažila jsem se je udržet v bezpečí, většina byla v šoku a mlčky seděla na podlaze,“ pokračovala.

    Hrdinové útoku v Parklandu: Učitelka Melissa Falkowski Hrdinové útoku v Parklandu: Učitelka Melissa Falkowski | Twitter

  • 5.Školník vypustil děti zadním vchodem

    Školník parklansdké střední školy odvrátil střet skupinky studentů se střelcem Cruzem, kteří běželi směřem ke střelci Cruzovi. „Školník nám řekl, ať běžíme jiným směrem. Bez nej bychom byli mrtví,“ řekl jeden ze studentů.

    Video  Zhrzený student vraždil bývalé spolužáky. 17 obětí při střelbě na Floridě  - Reuters, Matěj Šrám, David Vaníček
    Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi