Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Lidé soutěží v tipu Zemanovy smrti. Kalousek ostře: Absolutně odporné

Autor: jmik - 
17. února 2018
20:05

Odpůrci Miloše Zemana neváhali zajít ve své zášti k prezidentovi až na okraj smrti. Na nové internetové stránce kdyumrezeman.cz se scházejí tipy na den, kdy znovuzvolená hlava státu zemře - a v průměru to vychází na 9. srpen 2019. Registrátor domény si podle zjištění Blesk Zpráv nad webem myje ruce, neporušuje prý žádné zákony. Při informaci o něm ale zpozorněla policie, která se věcí zatím nezabývala. Spekulace o Zemanově úmrtí nicméně znechutila i jeho výrazného kritika a šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska.

Web s tipovací soutěží dne Zemanovy smrti si zaregistroval jistý Jiří Horák u společnosti WEDOS Internet. „Chápu, že se jedná o dost neobvyklý web, ovšem neporušuje žádné české zákony a nemůžeme s tím nic dělat,“odpověděl zástupce firmy Tomáš Starý na dotaz Blesk Zpráv, zda firmě nevadí spojení s takovouto doménou. Stránky přitom nejúspěšnějšímu tipujícímu slibují jako odměnu „dobrý pocit“.

Pirát Ferjenčík: Regulátor internetu u nás neexistuje

Ochranu svobody na internetu má v Česku na štítu parlamentní Pirátská strana a i ta přikyvuje, že nejde o nic nelegálního. „Je ale pravda, že u nás žádný regulátor internetu neexistuje. Znám ale z minulosti případy, že se třeba firma bránila soudní cestou proti nějakému nařčení a ten příspěvek pak byl vymazán nebo soud zakázal provoz daného webu,“ uvedl poslanec Pirátů Mikuláš Ferjenčík.

Policie do doby oslovení Blesk Zprávami o stránkách nic nevěděla. „ V tuto chvíli nemáme informace o tom, že se policie tímto serverem zabývá,“ řekla mluvčí Policejního prezidia Iveta Skupien. Dodala nicméně, že bude zjišťovat, zda se tím již některý policejní útvar nezabývá a vyžádala si od Blesk Zpráv odkaz na stránky.

Video  Zemanova kondice na jmenování soudců: Opíral se, kde to šlo a ani si se soudci nepřipil  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Kalousek: Tipovat smrt je odporné

Web neznal ani šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek, ale neskrýval rozhořčení. „Nikdo mě nemůže podezírat z kladného vztahu k panu prezidentovi, ale je to absolutně odporné a nepřijatelné, ať už se to týká kohokoliv, ne jen prezidenta republiky. Je to mimo jakékoliv hranice,“ uvedl pro Blesk Zprávy. Šéf lidovců Pavel Bělobrádek byl ve své reakci stručnější. „Web neznám, blbostmi se nezaobírám,“ opáčil.

Informace o stránkách s „tipovačkou“ Zemanovy smrti byla novinkou i pro jeho soupeře z přímé volby Pavla Fischera a Michala Horáčka. Oba se shodli ale na tom, že takové nápady odmítají. „Je to přes hranu,“ zmínil Horáček. Na adresu stránek si přisadil i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček„Je smutné vidět kulturní frontu v tak nekulturním rozkladu.“ 

Právník: Mohlo by jít o trestný čin

Právník Jan Černý se domnívá, že celá tipovací anketa by se měla šetřit jako trestný čin. „U takovéto osobnosti, jako je pan prezident, by to mohlo být kvalifikováno jako nebezpečné pronásledování nebo nebezpečné vyhrožování,“ vysvětlil pro Blesk Zprávy.

Podle Černého by orgány činné v trestním řízení měly zahájit šetření nejen na základě trestního oznámení, ale měly by šetřit i o skutečnosti, o které se dozvědí i z jiných zdrojů. Policie by se tedy podle něj webem měla zabývat.

Zdravotní stav Miloše Zemana byl jedním z výrazným témat prezidentské kampaně. Objevily se například fámy o tom, že má umělou nohu, rakovinu, nebo mu selhává mozek. Sám se hlásí jen k neuropatii dolních končetin.

karlamarie ( 19. února 2018 21:16 )

Když jste začali u jednoho, nedivila bych se, kdyby se to rozšířilo i na ostatní VIP. Řádí smrtelná chřipka atd. Teď by bylo na místě taktéž tipovat smrt onoho autora...

zvonik54 ( 18. února 2018 20:16 )

To udělej sám sobě. Ostatně máš jistě na svém těle obojí. Taky to bude to poslední, co budeš moci udělat před válečnou apokalypsou. Cítím to v kostech, že už se to blíží... Trénuj! Když sis to vymyslel.

kombucha ( 18. února 2018 15:24 )

Moc se mi líbilo,že ti-tedy i já-co jsme volili Zemana,jsme byli nazývaní,jako skupina lidí s nižším vzděláním,sociálně slabšími,s IQ proklatě nízkým... Když jsem četla tento článek,myslím,že kdo to nemá v hlavě v pořádku,nejsme my.

ellyane ( 18. února 2018 15:08 )

Dobrý den všem, ten nadpis je hodně špatně napsaný, protože lidé, slušní lidé by něčeho takové nebyli schopni.Styďte se za ty příspěvky tady a podívejte se na své rodiče, prarodiče a oprostěte se od toho, že se jedná o pana prezidenta, také by jste tipovali? Hnus největší.....

beztedoprdele ( 18. února 2018 14:31 )

Vám nějak uškodil? Spíš vy vašim pomlouváním vy jemu.Nikdo tu nejsme na věky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa