Čas na přítelkyně i suvenýry. Hokejisté dostali po výhře nad Švýcarskem volno

ČTK ČTK
19. 2. 2018 11:20
Čeští hokejisté si po úspěšném představení v základní skupině olympijského turnaje dopřáli volný den.
Trénink české reprezentantce na ZOH 2018: Tomáš Mertl
Trénink české reprezentantce na ZOH 2018: Tomáš Mertl | Foto: Reuters

Kangnung - Čeští hokejisté si dnes na olympijských hrách v Pchjongčchangu užili první odpočinkový den. Národní tým po třech výhrách v základní skupině postoupil přímo do středečního čtvrtfinále a trenéři se rozhodli dát hráčům volno. Na tréninku se objevila jen pětice, která do zápasů pravidelně nezasahuje.

Pod vedením kouče brankářů Petra Jaroše tak na ploše absolvovali cvičení gólmani Dominik Furch a Patrik Bartošák, obránce Ondřej Vitásek a útočníci Michal Vondrka s Tomášem Zohornou.

"Další hráči dnes neměli stanovený žádný program," řekl tiskový mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund. "Pár kluků vyrazilo nakupovat suvenýry do obchodů v olympijské vesnici nebo před halou. Někteří tady mají přítelkyně, manželky nebo rodiče a čas trávili s nimi," doplnil.

Do haly nicméně zamířili vedle pětice hráčů, kteří trénovali ve výstroji, i další reprezentanti, kteří si šli zacvičit do posilovny. Absolutní volno si nedopřáli například brankář Pavel Francouz, obránci Adam Polášek s Jakubem Nakládalem nebo útočník Petr Koukal.

Odpočívali i trenéři. Asistenti Jaroslav Špaček s Jiřím Kalousem i manažer Milan Hnilička vyrazili do nedalekého lyžařského střediska. "A všechny nás neúnavně zásobují fotografiemi," pousmál se Zikmund. Celý realizační tým se poté večer chystal na společnou večeři mimo olympijskou vesnici.

V úterý se národní tým vrátí do běžného režimu. Po poledni má na programu trénink a následně se začne připravovat na čtvrtfinále, ve kterém se utká s vítězem osmifinálového utkání USA - Slovensko.

 

Právě se děje

Další zprávy