Karlovy Vary připraví studii rekonstrukce stadionu v Tuhnicích

21. únor 2018

Karlovy Vary připraví studii postupné rekonstrukce atletického stadionu v Tuhnicích. Podle ní by pak mělo město postupovat v opravách a modernizaci stadionu, který před dvěma lety koupilo. Studie má být hotová do poloviny roku.

„V první etapě by se měly dělat povrchy a pravděpodobně i oplocení a části zázemí, které tam není, protože původně byl areál zakoupen bez sociálního zařízení. Druhá etapa se bude zabývat opravou tribun a zázemím pro diváky," uvedl náměstek primátora Michal Riško.

Kromě toho ale rada uložila odboru majetku a správci stadionu, aby vyřešili majetkoprávní vztahy k okolním pozemkům tak, aby byly zprůchodněny cesty mezi tenisovou halou, stadionem a bazénovým centrem.

Město stále doufá, že na rekonstrukci získá dotaci od státu. O 20 milionů korun na první část oprav už loni Karlovy Vary požádaly, ale dotační program na ministerstvu školství byl pozastaven.

Magistrát proto provizorně pořídí na stadion mobilní buňky, které budou dočasně sloužit jako zázemí pro sportovce. Poté, kdy bude postaveno nové, počítá s přesunutím buněk na jiné městské sportoviště.

zdroj: ČTK
Spustit audio