Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Volejbalové suverénky z Prostějova i Olomouce se vzdalují spoupeřkám

Oba favorizované hanácké týmy Prostějov i Olomouc si v 22. kole extraligy volejbalistek připsaly vítězství 3:0 a nadále unikají soupeřkám. Prostějovské hráčky 24 hodin po zápase Ligy mistryň s italským Coneglianem zdolaly doma Liberec, olomoucké hráčky nenechaly ani set Brnu.

Utkání Prostějov – Olomouc
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Královny domácí scény z posledních 9 let si spravily chuť po třísetové prohře s Coneglianem a už v sobotu je čeká další domácí duel, tentokrát proti Ostravě. S vyhlášenou libereckou obranou si poradily.

Zatímco v listopadu se liberecký nováček dočkal proti obhájkyním titulu bodu za prohru 2:3, v posledních dvou vzájemných duelech už nezískal ani set. V tabulce zůstala Dukla čtvrtá o tři body za Ostravou.

Prostějov i Olomouc se vzdalují soupeřům, jejich odstup je šest kol před koncem nadstavby výrazný. V úterý olomoucké hráčky v Králově Poli v předehrávce vybojovaly výhru 3:2, ve čtvrtek podobné drama nedopustily. Smečařka Darina Košická se o to přičinila 21 body.

Uniqa extraliga volejbalistek - nadstavbová část, 22. kolo:

Skupina o 1.- 6. místo:

Prostějov - Liberec 3:0 (22, 23, 13) Nejvíce bodů: Horká 19, Emontsová 10, Kossányiová 9 - Krišková, Kohoutová, Staňková a Mikšíková po 9.

Olomouc - KP Brno 3:0 (13, 22, 23) Nejvíce bodů: Košická 21, Orvošová 12, Sajdová a Čutuková po 7 - Peneová 12, Vyklická 10, Kopáčová 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články