Kraj letos začne s přestavbou koridoru ostrovského gymnázia

23. únor 2018

Chátrající koridor, který propojuje budovy ostrovského gymnázia, a dosluhující drátěné kóje jako šatny pro studenty - to vše už by se brzy mělo stát minulostí. Karlovarský kraj v polovině roku zahájí přestavbu vstupu do gymnázia.

Rekonstrukce bude zahrnovat právě opravy spojovací chodby a montáž nových uzamykatelných skříněk pro žáky. Z krajského rozpočtu půjde na tuto akci více než 20 milionů korun.

Zadávací řízení na rekonstrukci a dále na pořízení skříněk schválila krajská rada. „Kraj v rozpočtu našel finanční prostředky na přestavbu koridoru i zázemí s šatnami a věřím, že se podaří stavbu zvládnout tak, aby ještě letos byli žáci i učitelé v novém,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Podle krajského radního Jana Bureše by se měl v gymnáziu vybudovat kompletně nový centrální vstup, kde budou kovové uzamykatelné skříňky celkem pro 600 studentů.

„Pro ostrovské gymnázium je to obrovská událost srovnatelná se stavbou Národního divadla,“ komentoval s nadsázkou rozhodnutí rady kraje ředitel školy Jaroslav Šafránek. Stavební akce by měla začít pravděpodobně v červnu letošního roku a hlavní část prací provedou stavebníci během letních měsíců.

Ostrovské gymnázium je areál se čtyřmi budovami, které spojuje právě společný koridor. Ten je ale na rozdíl od hlavních budov, které prošly rekonstrukcí v roce 1996, už ve špatném stavu.

Součástí investice má být i instalace zabezpečovacího zařízení, které kraj postupně zavádí na svých středních školách.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio