7. března 2018 • 11:40

Litvínov jde do baráže už po 1. kole play out. Věřím, že jsme silní dost, říká Šlégr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova si po dvou letech zopakují baráž o extraligu. V roce 2016, jen rok po oslavách prvního titulu v klubové historii, ji zvládli s přehledem. Po dvanácti kolech předstihli třetí Slavii o osm bodů a druhého zástupce první ligy Duklu Jihlava dokonce o patnáct. Severočeši ale tuší, že letošní baráž bude vyrovnanější.



"V baráži už jsme před dvěma lety byli a víme tedy, do čeho jdeme. Je to jen o tom se na tuto fázi co nejlépe připravit. Máme dalších pět zápasů, které bychom měli právě tak pojmout - abychom byli co nejlépe nachystaní na ty nejdůležitější boje v baráži. Věřím, že k tomu mužstvo tak i přistoupí," řekl novinářům šéf realizačního týmu Jiří Šlégr po úterním vítězství 4:3 v prodloužení na ledě Chomutova v úvodním kole extraligové skupiny o umístění, kdy Litvínov definitivně ztratil naději, že se baráži vyhne.

Šlégr ví, že baráž vyžaduje především velkou soudržnost. "Tým se musí semknout a mít dobrý pocit z každého zápasu, který bude hrát. A i takové zápasy si užívat, protože především po psychické stránce to bude těžké. A každá výhra napomůže, aby se hráči dostali do pohody," míní.

Chomutov - Litvínov: Lukáš Doudera rozhodl v prodloužení o výhře hostů, 3:4
Video se připravuje ...

Zatímco před dvěma lety si jen sotva kdo připouštěl možnost pádu Litvínova o patro níže, nyní se hlasy o sestupu sem tam ozývají. "Možná to někdo říká, ale my sami si něco takového nemůžeme vůbec připouštět. Věříme, že tým je natolik silný, že se v extralize udrží. Hráčům se to budeme snažit naordinovat, ale předvést to pak musí oni na ledě. Jakékoliv mužstvo, které jde do baráže, ale nebude připravené bojovat, nemůže uspět. Zejména o bojovnosti a jednoduchosti hry to celé bude," řekl Šlégr.

V Chomutově zdobila hosty i přes prakticky beznadějnou situaci ve skupině o umístění bojovnost, ale opět se nedokázali vyhnout zbytečným faulům. "Bavíme se o tom donekonečna celou sezonu. Prakticky pořád. Musíme se z toho poučit, protože pokud k tomu budeme takhle přistupovat v baráži, může nás to stát extraligu," uvedl Šlégr. "Pozitivní naopak je, že se nám povedly nějaké přesilovky," dodal olympijský vítěz z Nagana.

Chomutov - Litvínov: To byla krása! Lauko pěkným gólem vyrovnal na 3:3
Video se připravuje ...

Hráči vítají možnost připravit se na baráž v dalších zápasech skupiny o umístění. "Pro nás je těchto šest zápasů hodně důležitých, neboť nelze jen tak lusknout prsty, aby se vše otočilo a začali jsme v baráži vyhrávat. Musíme naplno trénovat a také je pak naplno odehrát. Týmy z první ligy budou nažhavené, budou v tempu a hrají v play off těžké zápasy, takové potřebujeme i my," prohlásil útočník Juraj Mikúš.

Jakýkoliv tlak, který může být svazující, si nepřipouští. "Tlak je takový, jaký si ho člověk udělá. Je třeba hrát zodpovědně v obraně i útoku, ale zároveň se tím hokejem musí hráč bavit," podotkl Mikúš.

Smutně vyhlížející litvínovská střídačka
Smutně vyhlížející litvínovská střídačka

Góly

Domácí: 12:54. Skokan, 16:09. Šťovíček, 45:37. Lauko

Hosté: 04:47. J. Mikúš, 24:19. V. Hübl, 35:00. J. Mikúš, 63:06. L. Doudera

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Pavlát) – Flemming, Dietz, Valach, Knot, Slovák, Mrázek, L. Chalupa – J. Havel, V. Růžička (A), Sklenář – Vantuch, Huml (C), Poletín – V. Tomeček, Skokan, Koblasa – Hlava, Šťovíček, Lauko.

Hosté: Petrásek (Kantor) – Iberer, Šesták, Čutta, Z. Sklenička, Baránek, L. Doudera, Gula (A) – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – Marek Růžička, Gerhát, Trávníček (C) – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Řehoř, Válek, Jurčík.

Rozhodčí

Svoboda, Bejček – Kajínek, Zavřel

Stadion

ZS Chomutov

Návštěva

3132 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud