Google mapy nově umožňují označit podniky jako vedené nebo založené ženami

Michal PtáčekMichal Ptáček

women1
0Zobrazit komentáře

V souvislosti s mezinárodním dnem žen, se technologický gigant Google rozhodl představit novinku, která pravděpodobně v technologické komunitě vzbudí opět velký rozruch. Provozovatelkám podniků, které se zobrazují v Google mapách, totiž Google nyní umožňuje jejich podnik označit pod symbolem „women-led“, tedy jako místo, které je vedené nebo založené ženami.

Nové označení, které Google vytvořil i na základě své iniciativy Womenwill, zaměřující se na vytváření ekonomických příležitostí pro ženy v online světě tak, aby v něm mohly být co nejvíce úspěšné, se zobrazuje vedle značek informujících například o tom, zda má daný podnik wi-fi, venkovní sezení nebo zda je momentálně mezi uživateli trendy.

„Usilujeme o to, aby veškeré informace ve světě byly uspořádány způsobem, který zahrnuje všechny lidi. Přidali jsme proto označení „women-led“, které podnikům, jenž jsou vedené nebo založené ženami, umožní být v online světě více vidět a uspět“, popisuje Google novinku na svém blogu.

Jak už bylo zmíněno na začátku článku, novinka Googlu s největší pravděpodobností opět rozdělí nejen technologický svět na dvě skupiny. Zatímco ta první, více liberálnější podobné kroky a iniciativy vítá a plně podporuje, ta druhá je naopak kritizuje s odůvodněním, že jsou přehnané a z dlouhodobého hlediska ženám v byznysu vlastně spíše škodí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym