Elon Musk a tvůrce seriálu Westworld vytvořili inspirativní video zachycující příběh rakety Falcon Heavy

Filip HouskaFilip Houska

spacex
0Zobrazit komentáře

Je tomu již měsíc, kdy Elon Musk se svým vesmírným startupem SpaceX na oběžnou dráhu úspěšně vyslal raketu Falcon Heavy. Nyní tento vizionář a zároveň šéf automobilky Tesla odhalil spolu s tvůrcem sci-fi seriálu Westworld Jonathanem Nolanem inspirativní video, které celý proces tohoto vesmírného milníku mapuje.

Téměř dvouminutový spot byl přehrán světu na momentálně probíhajícím hudebním a filmovém festivalu South by Southwest (SXSW) v texaském Austinu. Během diskuzního panelu zaměřeného na sci-fi seriál Westworld si totiž Muska na pódium přizval Jonathan Nolan, jeden z tvůrců seriálu, a spolu celé video překvapenému publiku spustili.

magic

Přečtěte si takéSaúdská Arábie investovala 400 milionů dolarů do AR startupu Magic LeapSaúdská Arábie investovala 400 milionů dolarů do AR startupu Magic Leap

Posláním tohoto inspirativního „traileru“, o jehož hudební pozadí se stará píseň Starman od Davida Bowieho, je jisté přesvědčení, že sny se vskutku dají naplnit, pokud se na nich usilovně pracuje. Vedle toho zachycuje jak přípravný proces ke startu rakety Falcon Heavy a jejího nevšedního nákladu v podobě vozu Tesla Roadster s umělým astronautem Starmanem, tak její úspěšný vzlet. Také vyobrazuje selhání jednoho ze tří boosterů, respektive jeho zřícení do oceánu.

„Není to trailer k filmu ani k seriálu. Doufáme, že je to trailer k jedné z dalších částí lidského příběhu,“ komentoval Nolan.

7. únor se stal pro SpaceX zlomovým

Doposud největší a nejvýkonnější raketa Falcon Heavy z dílen SpaceX odstartovala letos 7. února okolo 21:45 středoevropského času. I když samotný start nejprve doprovázely problémy s větrem, nakonec se raketa spolu s Roadsterem a Starmanem na oběžnou dráhu úspěšně dostala.

falconheavy2

SpaceX se následně podařilo také úspěšně přistát se dvěma ze tří boosterů, a to simultánně a bez sebemenších potíží. Co se týče zmíněného nákladu, ten nyní pravděpodobně poletuje na dráze okolo Marsu. Putování Roadsteru s astronautem Starmanem je ostatně možné i orientačně sledovat.

Foto: Official SpaceX Photos (Flickr)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym