Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Karolína Plíšková na japonský přízrak nestačila. V Indian Wells končí ve čtvrtfinále

Sport

  7:34
INDIAN WELLS - Tenistka Karolína Plíšková vypadla na turnaji v Indian Wells ve čtvrtfinále. Světová pětka prohrála s Naomi Ósakaovou hladce 2:6, 3:6. Dvacetiletou Japonku v semifinále čeká duel se světovou jedničkou Simonou Halepovou z Rumunska, která v nepříjemných větrných podmínkách zdolala Chorvatku Petru Martičovou 6:4, 6:7, 6:3.

Karolína Plíšková na turnaji v Tokiu. foto: ČTK/AP

Plíšková, jež v předchozích dvou sezonách prošla v Kalifornii vždy do semifinále, se nedokázala ve druhém vzájemném zápase s Ósakaovou prosadit. Od počátku kupila chyby a Japonka toho uměla využít. V úvodní sadě sebrala Plíškové dvakrát podání, sama byla na servisu suverénní a čelila jedinému brejkbolu.

Úvod druhého setu byl vyrovnanější. Ósakaová v osmiminutovém maratonském gamu opět prolomila české tenistce servis, Plíšková ale tentokrát dokázala odpovědět a posléze se poprvé v zápase dostala do vedení 3:2. Japonka pak ale získala čtyři gamy v řadě a po hodině a 20 minutách slavila postup.

„Řekla bych, že dneska bylo všechno z mé strany trochu špatně,“ přiznala Plíšková po utkání. „Celou dobu jsem s tím bojovala, dokonce i při podání, na returnu. Rozhodně jsem se necítila nejlépe. Možná trochu unavená z čekání, vážně nevím,“ dodala pětadvacetiletá rodačka z Loun, jež ve čtvrtek nastřílela pět es, ale i šest dvojchyb.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč