Bývalý investiční partner Mitonu Kamil Demuth koupil a spouští zcela nový Scuk.cz

scuk
0Zobrazit komentáře

Původně marketingový ředitel internetového obchodu CZC.cz či Heureka.cz, později investiční partner v jablonecké investiční skupině Miton a nyní CEO serveru Scuk.cz, který ve své nové verzi propojí farmáře a nadšence do lokálních potravin. Tak by se dala stručně popsat cesta Kamila Demutha na pozici CEO v serveru Scuk.cz, který nedávno koupil od Martina „pana Cuketky“ Kuciela, jenž na něm 8 let budoval projekt s hodnocením restaurací a malých lokálních výrobců potravin.

Scuk.cz se nově mění z průvodce v komunitní nákupní portál, ve kterém se budou moci uživatelé spojit a hromadně nakoupit produkty od lokálních výrobců přes tzv. „scukaře“, neboli organizátory. Ti si mohou založit svoji nákupní skupinu (Scuk), vybrat dodavatele pro společný nákup a přizvat další nakupující, kteří si během 5 dní nakoupí ve Scuku, co se jim líbí. Po dokončení doručí výrobci zboží Scukaři, který zajistí výdej objednávek členům svého Scuku. Nakupovat za zákazníky mohou tedy jak běžní uživatelé, tak i obchody nebo restaurace a kavárny.

hubhubprague_1

Přečtěte si takéV Praze Na Příkopě se otevře nové coworkingové centrum HubHubV Praze Na Příkopě se otevře nové coworkingové centrum HubHub

Ostatně z nákupu za celou organizaci získají provizi ve výši 7,5 %, která je stejná, jako provize Scuk.cz. Farmáři a obecně lokální výrobci mají na platformu bezplatný přístup a sami si nastaví své podmínky, ceny i způsob doručení. Kamil Demuth pro server Mediar.cz dodal, že chtěl zprostředkovat co nejjednodušší cestu mezi zákazníkem a výrobcem, bez jakýchkoliv prostředníků a složitostí a že se chtěl zároveň vyhnout vlastnímu skladu, logistice a navazujícím problémům.

scuk3

Cena transakce v akvizici zůstala neznámá. Původní majitel, Martin Kuciel, se chce dále věnovat podobnému projektu, jímž byl kdysi Scuk.cz, který spustí na nové doméně v odlehčenější podobě.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym