Investiční fond, na němž se podílí Gates, Bezos a Zuckerberg, získává prvních 100 milionů dolarů

Filip HouskaFilip Houska

gates
0Zobrazit komentáře

Erik Torenberg, který stál u zrodu populární plaformy pro sdílení startupů a produktů Product Hunt, loni v září ohlásil, že zakládá vlastní seed fond Village Global, kterého mají být součástí nejvlivnější technologičtí lídři současnosti. Nyní tento fond oficiálně oznamuje, že získává první větší peníze, konkrétně 100 milionů dolarů.

O této novince informuje server TechCrunch, který potvrzuje, že mezi investory jsou jména jako Bill Gates (spoluzakladatel Microsoftu), Jeff Bezos (zakladatel a CEO Amazonu), Mark Zuckerberg (spoluzakladatel a CEO Facebooku), Eric Schmidt (výkonný předseda Alphabetu) a řada dalších.

6DEDA38D-AA43-4383-A6E8-A723A8C17DEE

Přečtěte si takéJaké produkty odhalí Apple v rámci vývojářské konference WWDC 4. června?Jaké produkty odhalí Apple v rámci vývojářské konference WWDC 4. června?

Tyto osobnosti mají plnit nejen investorskou roli, kdy se budou podílet na financování začínajících startupů, ale také roli mentorskou. S tím souvisí i nově otevřený 90denní program Network Catalyst, na základě kterého se do vývoje produktů a komplexního chodu startupu Village Global více ponoří a nabídne cenné rady.

Mezi další investory a mentory ve Village Global patří také Reid Hoffman (spoluzakladatel LinkedInu), Bob Iger (CEO Disney), Bobby Kotick (CEO Activision Blizzard), Michael Bloomberg (bývalý starosta New Yorku) nebo majitel basketbalového týmu Cleveland Cavaliers Dan Gilbert.

694B4259-F825-4958-8F80-A0DEA2520AE7

Foto: Thomas Hawk / Flickr

Bob Iger, CEO Disney

I když se Torenbergův seed fond může jevit jako jeden z mnoha (zejména v Silicon Valley), prakticky tomu není tak. Klíčovým rozdílem je to, že Village Global bude mít jen hrstku partnerů, ale celou řadu takzvaných skautů, kteří budou hledat ambiciózní startupy za výměnu podílu.

torenberg

Erik Torenberg, zakladatel seed fondu Village Global (napravo z profilu Ryan Hoover, zakladatel služby Product Hunt a Torenbergův dlouholetý parťák)

Foto: World Bank Photo Collection (Flickr); Thomas Hawk (Flickr); Forbes (reprofoto, YouTube)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym