Kornfeil odstartuje v Kataru z třetí řady, za Abrahamem vlál nahřívač pneumatiky

Radek Vičík Radek Vičík
Aktualizováno 17. 3. 2018 18:05
V Losailu začal první závodní víkend letošní sezony světového šampionátu silničních motocyklů.
Jakub Kornfeil.
Jakub Kornfeil. | Foto: Jakub Kornfeil via Flickr

Losail - Jakub Kornfeil na KTM vstoupil do letošní sezony mistrovství světa silničních motocyklů.jedenáctým místem v kvalifikaci třídy Moto3 ve Velké ceně Kataru. Karel Abraham.v MotoGP obsadil 19. pozici.

Český jezdec tak začal slušným výsledkem spolupráci s týmem Redox PruestelGP, do něhož přišel před letošní sezonou. Na vítězného Niccola Antonelliho s Hondou ztratil 962 tisícin vteřiny a v neděli se postaví do třetí startovní řady Grand Prix. Antonelli zvítězil o pouhou tisícinu před Jorge Martinem ze Španělska.

Tak dobrou kvalifikaci zažil 24letý český závodník naposledy v GP San Marina 2016, kde v Misanu skončil čtvrtý.

"Chybělo opravdu maličko a mohli jsme být v první sedmičce. Je škoda, že nevyšlo poslední kolo. Každopádně 11. místo bych před víkendem bral všemi deseti. Motorka funguje dobře. Teď se jen rozmýšlíme nad směsí, jakou pro závod zvolíme," uvedl Kornfeil.

V Moto2 byl nejrychlejší Alex Marquez ze Španělska, za ním se umístili dva Italové: Lorenzo Baldassari a Francesco Bagnaia.

Abraham v MotoGP nepostoupil z první části kvalifikace. Během ní se dopustil málo vídané chyby, když vyjel z boxů s nahřívačem pneumatiky, který za ním vlál. Od postupu dělilo jezdce stáje Angel Nieto Team tři čtvrtě vteřiny.

Pro třetí pole position v kariéře si dojel Francouz Johan Zarco na netovární Yamaze týmu Tech3. Za ním se umístil obhájce titulu Marc Marquez s tovární Hondou, třetí byl Danilo Petrucci na Ducati v barvách týmu Pramac. Zarco vyhrál kvalifikaci v novém rekordu katarského okruhu.

Kvalifikace na Velkou cenu Kataru, úvodní závod mistrovství světa silničních motocyklů:

Moto3: 1. Antonelli (It./Honda) 2:06,364, 2. Martín (Šp./Honda) -0,001, 3. Rodrigo (Arg./KTM) -0,484, …11. Kornfeil (ČR/KTM) -0,962.

Moto2: 1. Á. Márquez (Šp./Kalex) 2:00,299, 2. Baldassarri -0,308, 3. Bagnaia (oba It./Kalex) -0,544.

MotoGP: 1. Zarco (Fr./Yamaha) 1:53,680, 2. M. Márquez (Šp./Honda) -0,202, 3. Petrucci (It./Ducati) -0,207, …19. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

 

Právě se děje

Další zprávy