17. března 2018 • 19:38

Kometa vyhrála i třetí čtvrtfinále s Vítkovicemi a má mečbol

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno porazili ve třetím čtvrtfinále play off extraligy Vítkovice 4:0 a v sérii na čtyři vítězství už vedou 3:0. O jasné výhře obhájců titulu rozhodla hned úvodní třetina, ve které po brankách Petra Holíka, Tomáše Vincoura a Jana Hrušky získali Brňané tříbrankový náskok.


Od druhé třetiny nahradil Patrika Bartošáka v brance Vítkovic Daniel Dolejš, kterého překonal při přesilovce Martin Erat. O postupu do semifinále může Kometa rozhodnout už v nedělním čtvrtém zápase, který se hraje od 17:00 opět pod Špilberkem.

Kometa se představila v nezměněné sestavě, naopak kouč Vítkovic Jakub Petr postrádal Koloucha s Tyborem. S výjimkou prvního útoku přeházel zbývající řady a poprvé do play off zasáhli obránce Urbanec s útočníkem Stránským.

"Utkání rozhodla první třetina. Paradoxně jsme se dostávali do větších šancí. Měli jsme jich možná více než Kometa, ale soupeř dával takové play off góly po dorážkách. Což zdobí Kometu. Po třech inkasovaných gólech se zápas proti takovému soupeři těžko otáčí," řekl trenér Vítkovic Jakub Petr.

Ze hry Brňanů vyzařovalo od úvodních minut sebevědomí. Spoléhali na ofenzivní pojetí, častěji stříleli a nemilosrdně trestali soupeřovy chyby. Skóre otevřel v 7. minutě Holík, jehož první střelu bekhendem stačil Bartošák vyrazit, dorážka mu ale proklouzla mezi chrániči do sítě. Po inkasovaném gólu zvýšili hosté aktivitu a několikrát zahrozili z rychlých protiútoků, které ale kryl brankář Čiliak.

Další zaváhání ostravských obránců zužitkoval po nahrávce hbitého Holíka v 9. minutě volný Vincour. Stejně jako při úvodním gólu Bartošák první střelu vyrazil jen před sebe a na dorážku už nedosáhl. V závěru první třetiny zvýšil náskok Komety Hruška, jenž prošel mezi ostravskými zadáky, chytře si posunul puk do strany a střelou pod horní tyč přidal třetí gól.

Bartošákův nástupce v brance Vítkovic Dolejš dlouho čisté konto neudržel. V první přesilovce Brňanů po akci Krejčíka s Hynkem Zohornou skóroval ve 22. minutě Erat. Po získání čtyřbrankového náskoku Kometa polevila v útočné aktivitě a zaměřila se více na pozornou defenzivu, kterou jistil spolehlivý Čiliak. Domácí se třikrát ubránili v oslabení a utkání měli zcela pod kontrolou.

"Jsme hodně spokojeni, jak jsme druhou a třetí třetinu soupeře do střeleckých situací nepouštěli. Důležitý byl pro nás i čtvrtý gól po využité přesilovce v úvodu druhé třetiny," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný.

V závěrečné třetině Kometa nevyužila téměř dvouminutovou přesilovku čtyři na tři, ve které sice soupeři nepůjčila kotouč, ale ani vážněji neohrozila jeho branku. Závěr zápasu ještě provázelo několik potyček. Kometa už s přehledem dotáhla utkání k cenné výhře, brankář Čiliak v této sezoně posedmé udržel čisté konto.

"Na naší straně je výhoda mečbolu, ale musíme připravit na hrozně těžký poslední krok. Což předpokládá hrát pořád stejně. Co má soupeř v hlavách, nás nesmí zajímat. Když prohráváte 0:3 na zápasy, tak neznám nikoho, kdo by nepřemýšlel nad tím, že už může být už konec. Ale to bude problém hráčů Vítkovic," poznamenal útočník Komety Jan Hruška

Brno doma desetkrát za sebou neprohrálo v základní hrací době. Osmkrát vyhrálo a dvakrát prohrálo v nastavení. "Současný stav se kouše těžko, ale vyhrát musí soupeř čtyři zápasy. Takže pořád nějaká šance na naší straně je. Ale nestává se to často. Když člověk přestane věřit, tak předem prohrál. Ale už jsem byl v životě součástí toho, kdy se série otočila z 0:3 na 4:3," řekl Bartošák.

poš nkr

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud