Federerova série skončila, finálovou bitvu v Indian Wells vyhrál del Potro

Argentinec Juan Martín del Potro porazil ve finále turnaje v Indian Wells Rogera Federera v tie-breaku třetího setu a ukončil 17zápasovou vítěznou sérii světové jedničky. Mezi ženami získala svůj první velký titul Japonka Naomi Ósakaová.

Indian Wells/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Juan Martín del Potro porazil ve finále v Indian Wells Rogera Federera

Juan Martín del Potro porazil ve finále v Indian Wells Rogera Federera | Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Pořád se klepu, jsem tak nervózní,“ líčil Juan Martín del Potro na kurtu po vítězném finále. „Je to jako sen. Překonal jsem všechny problémy, všechna zranění a teď jsem porazil Rogera, je to jako sen.“

Nestárnoucí fenomén. Federer vyhrál pošestnácté v řadě a upevnil si pozici světové jedničky

Číst článek

Roger Federer zažívá ve 36 letech nejlepší vstup do sezony ve své bohaté kariéře, triumfoval na Australian Open, vyhrál v Rotterdamu a blízko měl k titulu na štědře dotovaném turnaji v Indian Wells, ve finále měl tři mečboly, přesto se po dvou hodinách a 45 minutách radoval Juan Martín del Potro.

Jediný úspěšný brejk prvního setu získal Argentinec, vedl 1:0 a v tie-breaku druhé sady mohl celý zápas ukončit, svůj jediný mečbol ale nevyužil a Federer zkrácenou hru vyhrál 10:8.

I ve třetím setu se obě tenisové hvězdy tahaly přes hodinu. Švýcar vedl 5:4 a podával, dostal se ke třem mečbolům, nevyužil žádný z nich a znovu rozhodoval tie-break. Del Potro šel rychle do vedení 5:0 a po dvě a tři čtvrtě hodiny trvající bitvě vyhrál 6:4, 6:7 a 7:6.

„Ztratil jsem servis. Juan byl klidný, a já ne. No a pak už to šlo v tie-breaku rychle,“ okomentoval rozhodující okamžiky zápasu Roger Federer.

V překvapivém ženském finále získala první velký titul v kariéře 20letá Japonka Naomi Ósakaová, když za hodinu a 12 minut porazila stejně starou Rusku Darju Kasatkinovou 6:3 a 6:2.

Přemožitelka Karolíny Plíškové se díky tisícovce bodů posune ve světovém žebříku na 22. místo.

Tenisový turnaj v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7 972 535 dolarů):
Dvouhra - finále:
Del Potro (6-Arg.) - Federer (1-Švýc.) 6:4, 6:7 (8:10), 7:6 (7:2).

Ženy (dotace 7 972 535 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ósakaová (Jap.) - Kasatkinová (20-Rus.) 6:3, 6:2.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme