Z nominace fotbalistů na turnaj v Číně vypadli čtyři hráči, Jarolím povolal i nováčky

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím musel udělat výrazné změny v nominaci na přípravný turnaj v Číně. Ze zdravotních důvodů mu budou chybět nejlepší střelec druhé anglické ligy útočník Matěj Vydra z Derby, záložník Jakub Jankto z Udine a dvojice slávistů, kanonýr Milan Škoda a středopolař Josef Hušbauer.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační kouč Karel Jarolím.

Reprezentační kouč Karel Jarolím. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Kádr naopak doplnilo dalších šest jmen včetně dvou nováčků z Jablonce, záložníků Lukáše Masopusta a Michala Trávníka. Dodatečně povoláni byli i slávistický útočník Stanislav Tecl a jeho spoluhráč z obrany Jakub Jugas, další bek Michael Lüftner z FC Kodaň a také univerzál Martin Frýdek z pražské Sparty. V kádru je aktuálně 21 hráčů.

Vydru nepustí do Číny svalové zranění. „Kvůli zdravotním problémům jsme ho nemohli pozvat ani v závěru loňského podzimu. Letos má skvělou formu a chtěli jsme jej v reprezentaci mít na očích. Ale šance se zase otevírá pro jiné hráče," uvedl v tiskové zprávě Jarolím.

'Bylo to šílené.' Škoda v derby překonal noční můru, Kadlec zažil nejhorší zápas kariéry

Číst článek

„Jankto už svoji pozici v národním týmu opakovaně potvrdil, jeho absence je samozřejmě ztráta. Fotbal ale podobné situace přináší, máme připraveny alternativy. Věřím, že už další komplikace nenastanou," dodal.

Po srazu v Praze musel Jarolím vyřadit i slávisty Škodu s Hušbauerem, kteří už do sobotního ligového derby na Spartě (3:3) nešli úplně zdraví. „Oni přišli na sraz, ještě jsme to nějak řešili osobně. Bohužel jejich stav je takový, že by bylo zbytečné, aby s námi jeli. Už v nemocnici absolvovali vyšetření. Tu informaci jsem měl už po sobotním derby, takže už jsem o tom začal trošku přemýšlet. Už jsem si nějaká jména do hlavy dal," řekl novinářům Jarolím.

Při absenci útočníků Škody s Vydrou dodatečně nominoval slávistu Tecla, který za reprezentační A tým zatím odehrál v letech 2013 a 2014 ve dvou zápasech jen 46 minut. „Standa prokazoval dobrou formu na podzim v Jablonci, na základně toho si jej stáhla Slavia. Sice je v roli čekatele, ale je to kluk, který si toho bude vážit a který ukáže, že si reprezentaci zaslouží," prohlásil Jarolím. 

Povedené jablonecké jaro vyneslo nominaci Masopustovi a Trávníkovi

Mimo jiné dodatečně povolal dva bývalé reprezentanty do 21 let Masopusta a Trávníka, kteří mají na jaře velkou formu a vyhráli s Jabloncem všech pět ligových zápasů při skóre 13:1. Masopust k tomu přispěl třemi brankami a dvěma asistencemi, Trávník nahrál na dva góly.

„Jablonec na jaře vyhrál všech šest soutěžních zápasů, vidím na nich, že hrají dobře. Je to v podstatě návaznost na jednadvacítku, s kterou mají oba zkušenosti. Je to celkem logický krok. Masopust se dokázal prosadit i gólově, Trávník nám zapadá i kvůli absenci Hušbauera," uvedl Jarolím.

Slávistický stoper Jakub Jugas už do reprezentace nahlédl v minulém roce, ale start si nepřipsal. Lüftner nastoupil za národní celek jen jednou a Frýdek pětkrát.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme