Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Městský autobus MAN Lion's City GL se dočkal ohromující úpravy interiéru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
MAN Bus Modification Center společnosti MAN Truck & Bus stojí za netradiční proměnou interiéru kloubového městského autobusu v luxusní klub, v němž může tančit, pít a slavit až 45 osob.

MAN Bus Modification Center se většinou věnuje specifickým úpravám interiérů autobusů značek MAN a Neoplan od čalounění sedadel několika druhy kůží přes návrhy a výrobu doplňků v podobě kliček a madel z nerezové oceli či jiných materiálů až po prvky obložení interiéru z uhlíkových vláken nebo imitací či skutečných dřevěných dýh.

Kapitolu samu pro sebe pak představují nestandardní konfigurace sedadel, kdy je například do zadní části autobusu umístěn VIP salónek s barem, stolkem a sedadly umístěnými podél stěn bokem ke směru jízdy.

Vrcholem v nabídce služeb MAN Bus Modification Center jsou pak interiéry, které mají skutečně daleko k původnímu určení daného autobusu. Přesně to je případ kloubového vozidla MAN Lion's City GL dokončeného podle požadavků Sales-Lentz se sídlem v Lucembursku.

Svým zevnějškem se tento autobus nijak neliší od sériového provedení pro městský linkový provoz, ale v interiéru je situace naprosto odlišná, protože ten byl proměněn v exkluzivní klub, v jehož výbavě nechybí bar s chladničkami a dokonce i s točeným pivem nebo výkonný audio systém s reproduktory, subwoofery a odnímatelnými vnějšími reproduktory. Správnou atmosféru má vedle baru a hudby navodit i LED osvětlení interiéru.

Základem pro diskotéku na kolech se stal MAN Lion's City GL s celkovou délkou 18.750 mm, k jehož pohonu slouží motor o výkonu 228 kW, splňující emisní normu Euro 6.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)