Souboj prvního týmu s posledním skončil bez gólů. Plzeň remizovala v Ostravě 0:0

4. duben 2018 21:10
Zprávy , Zprávy

Dohrávka 19. kola mezi fotbalisty Viktorie Plzeň a Baníku Ostrava přinesla bezbrankovou remízu. Plzeň navýšila náskok v čele tabulky před Slavií na 10 bodů, Baník snížil ztrátu na nesestupové pozice na 4 body. Přes navýšení náskoku není plzeňská jarní forma vůbec dobrá. Ze šesti jarních utkání vyhrála jediné. Zápas se v původním březnovém termínu nehrál kvůli zmrzlému terénu.

Středeční dohrávka 19. kola nejvyšší fotbalové ligy přinesla souboj prvního týmu tabulky s tím posledním.

Plzeňský trenér Vrba udělal po víkendové domácí porážce s Mladou Boleslaví čtyři změny v sestavě.

Do branky místo Kozáčika nasadil Hrušku, který dosud v lize za Viktorii odchytal jen první tři kola, místo zraněného Krmenčíka nastoupil na hrotu Bakoš a do zahajovací jedenáctky se nově dostali i Čermák a Petržela.

V sestavě Baníku nechyběl kapitán Baroš, jenž se uzdravil ze zranění z posledního duelu s Jihlavou. Ostrava si připomněla 95 let od prvního mistrovského zápasu a nastoupila v retro dresech nezvykle s bílými a červenými pruhy.

Domácí si v první půlhodině dokázali vypracovat mírnou převahu, ale branku se jim po zakončení Diopa a Jiráska vstřelit nepodařilo. Hosté se následně dostali více do hry a mohli udeřit. Jenže Petržela v jasné šanci přestřelil Laštůvkovu bránu.

Druhý poločas byl rovněž z kategorie vyrovnaných a dlouho se čekalo na vyloženou pozici. Tu si až v 85. minutě vypracoval Jan Kopic, avšak Jan Laštůvka skvěle zasáhl.

V 94. minutě stálo při Baníku i štěstí, když po sporném rohovém kopu hlavčikoval do břevna Tomáš Chorý. Jelikož se neprosadil ani on, tak se oba soupeři rozešli smírně po remíze 0:0.

Ostrava kritickou chvíli přečkala a s Plzní bodovala poprvé po předchozích sedmi porážkách.

autor: jgr
Spustit audio