Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Litvínov zůstává po výhře ve Varech druhý, Kladno porazilo Jihlavu

  17:15aktualizováno  20:37
Extraligová baráž pokračovala 5. kolem. Kladno si doma poradilo s vedoucí Jihlavou 3:1, Dukla ale zůstává i přes prohru na prvním místě baráže. Hokejové Karlových Varů přetahovanou s Litvínovem do vítězného konce nedotáhli, Verva zůstává po triumfu 4:3 po prodloužení na druhé postupové příčce.

Kladenští hokejisté slaví gól v barážovém utkání s Jihlavou. | foto: ČTK

Kladno - Jihlava 3:1

Rozdíl sedmi bodů za pouhé čtyři barážová utkání – nevadí. Kladenští hokejisté se do vedoucího týmu extraligové baráže pustili ve velkém stylu. A už ve čtvrté minutě šli do vedení. Kubík se nadvakrát dostal ke střele a Kořenář v brance Jihlavy byl bez šance.

Jihlavští postupem času zlepšili pohyb a domácím se vyrovnali. Nejblíže ke srovnání skóre byl Skořepa, ale po Strakově přihrávce trefil pouze pohotového Cikánka.

V 28. minutě před útočníkem Petrem Strakou stála pouze prázdná branka. Jihlavskému střelci však selhala mířidla a poslal puk vedle. O pět minut později už se explzeňský útočník mohl radovat. Po Divišově chytré přihrávce propálil Cikánka.

Mladík Adam Kubík mohl druhým golem poslat domácí znovu do vedení. Kořenář však prokázal kvalitu a podržel Jihlavu.

Proti Tůmově ráně byl už jihlavský brankář bezmocný. Po něm ještě na 3:1 zvýšil bekhendovou kličkou Strnad a kladenští se mohli radovat z druhé výhry v baráži.

Pavel Patera (Kladno): „Kluci všechny tři barážové zápasy na domácím ledě odehráli s enormním nasazením. Povedl se nám vstup do zápasu, což jsme také chtěli, abychom dostali soupeře pod tlak. Pak přišlo vyrovnání, ale kluci za tím šli i ve třetí třetině. Patří jim velká pochvala. A také divákům, protože ve všech třech zápasech byla nádherná atmosféra a klukům to samozřejmě strašně moc pomáhá. Doufáme, že to tak vydrží dál a ještě se o extraligu popereme.“

František Zeman (Jihlava): „Dnešní utkání se mi nehodnotí vůbec lehce, protože za to, co jsme tady předvedli, jsme si nezasloužili ani bod. Musíme pogratulovat domácím, kteří předvedli úsilí a enormní snahu vyhrát. Byli daleko lepší než my.“

Branky a nahrávky: 4. Kubík (J. Kloz, D. Tůma), 51. D. Tůma (Kubík, J. Kloz), 52. J. Strnad (Přikryl) - 34. P. Straka (Diviš). Rozhodčí: Šír, Kika - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Třetiny: 1:0, 0:1, 2:0. Diváci: 4 422.

Kladno: Cikánek - Štich, Zelingr, Repe, Svedlund, Lenďák, Kehar - Kružík, T. Kaut, Redlich - D. Tůma, Kubík, J. Kloz - Bláha, Zikmund, M. Hořava ml. - Pekr, Přikryl, Strnad. Trenéři: M. Hořava st. a Patera.

Jihlava: Kořenář - De la Rose, Suchánek, Šidlík, Stříteský, Váňa, D. Kajínek, Půža - P. Straka, Skořepa, Diviš - Čachotský, A. Zeman, Jiránek - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Rabbit, R. Hubáček, F. Seman. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Karlovy Vary - Litvínov 3:4P

V bitvě o druhé místo dosavadního průběhu hokejové baráže šli do vedení domácí. V 11. Minutě ujel obránci Hunkesovi karlovarský útočník Martin Kohout a v pádu poslal puk za gólmana Petráska. Domácí celkem snadno získané vedení neuspokojilo a naopak přidali na tempu. Extraligový účastník byl všude o krok později a koledoval si o další branku.

Obránce Krejčí se dostal do stoprocentní šance, ale střelu z mezikruží senzačně vyrazil Petrásek.

Promarněné šance mohly domácí mrzet v 26. minutě. Obránce Vervy Marek Baránek projel útočným pásmem, zpoza branky nasměroval přihrávku do brankoviště a jeden z karlovarských hráčů si puk srazil do vlastní klece. O necelou minutu později bylo ještě hůř. Mikuš se dostal na brankovišti k odraženému puku a poslal Vervu do vedení.

Brankář Novotný pak podržel Energii při samostatném úniku Trávníčka, který ani nadvakrát neuspěl. Naopak na druhé straně Daniel Vrdlovec tečoval puk mimo dosah Petráska a srovnal stav na 2:2. Branky Krejčího a Baránka o konečném výsledku nerozhodly, a tak muselo prodloužení.

V něm o vítězství 4:3 rozhodl pohotovou dorážkou Lukáš Doudera.

Tomáš Mariška (Karlovy Vary):Konečně se nám povedlo dobře vstoupit do zápasu. První třetina byla z naší strany taková, jak jsme si představovali. Myslím, že jsme měli dostatek šancí, aby skončila větším brankovým rozdílem v náš prospěch. Ve druhé třetině jsme také nehráli špatně, hosté se do nás trošičku více tlačili, ale bohužel jsme je nakopli naším nešťastným vlastním gólem. Potom jsme byli trochu v útlumu a za minutu jsme dostali další branku. Po druhé třetině jsme si řekli, že to rozhodně nevzdáme a na ledě necháme všechno, což hráči udělali a otočili vývoj. Potom jsme tři minuty před koncem zase dostali smolný gól. Bojovali jsme dál, v prodloužení jsme měli dvě nebo tři vyložené šance, ze kterých jsme mohli dát gól. Bohužel po jedné chybičce v rozebírání hráčů v našem pásmu jsme dostali rozdílový gól. Myslím, že jsme si dnes zasloužili tři body, ale máme jeden. Tabulka je vyrovnaná, nic se teď rozhodně neděje.“ 

Darek Stránský (Litvínov):My jsme nehráli v první třetině podle plánu, jaký jsme si předsevzali. Soupeř byl aktivnější a živější. Vedl a zatápěl nám. Do druhé třetiny jsme vstoupili mnohem lépe, byli jsme aktivnější, agresivnější a daleko lepší než v první třetině. Podařilo se nám dát poměrně rychle za sebou dva góly a měli jsme i nějaké šance na to, abychom zvýšili rozdíl. Ve třetí třetině byl ale opět aktivnější soupeř, vytvářel si šance z rychlých protiútoků a korunoval to tím, že zápas otočil. V závěru se nám podařilo vyrovnat a v prodloužení měl soupeř pár střídání, při kterých nás zamknul. Ale my jsme nakonec dali vítězný gól a jsme nesmírně šťastní, že jsme dnes udělali dva body.

Branky a nahrávky: 11. Kohout (Krejčí), 50. Vrdlovec (Plutnar, T. Rachůnek), 56. Krejčí (O. Beránek) - 26. Baránek (Sörvik, Matoušek), 27. J. Mikúš (Sörvik, M. Hanzl), 57. Baránek (M. Hanzl), 65. L. Doudera (Trávníček). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Třetiny: 1:0, 0:2, 2:1 - 0:1. Diváci: 5 226.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Podlipnik, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Krejčí - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Kverka, Stloukal - Šafář, Skuhravý, Osmík - Vrdlovec, Tuominen, O. Beránek. Trenéři: Pešout a Mariška.

Litvínov: Petrásek - Baránek, Sörvik, Hunkes, Iberer, Z. Sklenička, Frolo, od 21. navíc L. Doudera - M. Hanzl, J. Mikúš, Marek Růžička - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Matoušek, Řehoř, Trávníček - Jícha, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

TABULKA BARÁŽE

Tým Z V VP PP P S B
1. Jihlava 5 3 0 1 1 15:9 10
2. Litvínov 5 2 1 0 2 12:13 8
3. Karlovy Vary 5 1 1 1 2 11:13 6
4. Kladno 5 2 0 0 3 8:11 6
Autor:

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 probíhá od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým hraje v pražské základní skupině, kde jsou dále Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice
  • Nejčtenější

Program a výsledky MS v hokeji 2024: Češi prohráli s Kanadou, narazí na USA

10. května 2024,  aktualizováno  21.5 22:44

Česká hokejová reprezentace zahájila domácí světový šampionát vítězstvími nad Finskem a Norskem,...

Kanada - Česko 4:3P. Nejdřív vyrovnání, pak rozhodla chyba v přesilovce

21. května 2024  15:26,  aktualizováno  19:17

Defenzivně zodpovědné výkony nakonec vystřídala ve třetí třetině zběsilá přestřelka. Čeští...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Hokejisté zabojují s Kanadou o první místo. Kdo jim hrozí ve čtvrtfinále?

18. května 2024  23:27,  aktualizováno  21.5 1:44

Pohodově si došli už pro pátou výhru na turnaji. S patnácti body si také pojistili nejhůře třetí...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Česko - Dánsko 7:4. Drama rozsekla zběsilá třetí část, trefilo se sedm hráčů

15. května 2024  14:41,  aktualizováno  19:18

Čtvrtý zápas, třetí vítězství. A pořádně cenné. Čeští hokejisté zdolali na domácím mistrovství...

Zase ti Američané, Čechy čeká odveta. Slováci ve čtvrtfinále vyzvou Kanadu

21. května 2024  15:16,  aktualizováno  22.5

Poslední skupinový den určil čtvrtfinálové dvojice na hokejovém mistrovství. Češi, kteří v...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Král se po roce vrací do NHL, smlouvu s ním podepsal Pittsburgh

21. května 2024  23:58

Filip Král se po ročním působení ve Finsku vrací do zámoří a dostane novou šanci prosadit se do...

Švédsko v Ostravě neztratilo ani bod, obhájci bronzu Lotyši končí ve skupině

21. května 2024  11:59,  aktualizováno  23:20

Vítězství Spojených států nad Lotyšskem 6:3 dalo finální podobu skupině B mistrovství světa....

Nejhorší noční můra, řekla žena, která v botě syna objevila cizí AirTag

Mého syna někdo sleduje. S takovým pocitem několik týdnů žila žena z Floridy poté, co na svůj iPhone začala dostávat...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...

Zásnubní šaty elegantní princezny. Spustily Kate efekt, návrhářku zničily

Seriál Když si jeho šaty oblékne některá z členek královské rodiny, obvykle to každý návrhář oslavuje jako životní úspěch....

BMW prohrálo soud s budějovickým prodejcem ojetin o právo na užití loga

Exkluzivně Může nezávislý prodejce ojetých aut používat na provozovně logo automobilky, i když s ní nemá žádnou smlouvu? Vrchní...