Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Kvitová i Karolína Plíšková jsou v Madridu ve čtvrtfinále. Kristýna Plíšková skončila

Forma Karolíny Plíškové i Petry Kvitové na antuce trvá a obě hráčky už jsou v Madridu ve čtvrtfinále. Světová šestka v něm vyzve jedničku Simonu Halepovou, Kvitová vyzve Darju Kasatkinovou. Obě české tenistky si připsaly osmou výhru v řadě a v semifinále by teoreticky mohly narazit na sebe.

Kristýna Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Rumunka Halepová, která v Madridu získala titul loni i předloni, ve třetím kole vyřadila sestru Plíškové Kristýnu. Karolína ji může pomstít, poté co přehrála suverénně Sloane Stephensovou z USA 6:2, 6:3. Kvitová si poradila s Estonkou Anett Kontaveitovou 6:7, 6:3 a 6:3.

Karolína Plíšková zvládla souboj se šampionkou loňského US Open Stephensovou za hodinu. Jen jednou v úvodu prvního setu ztratila servis, jinak se o něj mohla opřít a dopodávala zápas čistou hrou. Po triumfu na předchozím turnaji ve Stuttgartu se v Madridu dostala tak daleko poprvé.

S Halepovou má bilanci 1:6, jediné vítězství si připsala před dvěma lety ve Fed Cupu. Letos s Rumunkou prohrála čtvrtfinále Australian Open, na antuce se utkají podruhé. Pro českou jedničku to bude hlavní test před French Open. Kristýna Plíšková získala proti obhájkyni titulu pět gamů a podlehla 1:6, 4:6.

Vítězka pražského turnaje WTA z minulého týdne Kvitová si z Madridu už dvakrát odvezla vítěznou trofej, a to v letech 2011 a 2015. Nyní čeká na vítězku duelu mezi domácí Garbiňe Muguruzaovou a Ruskou Darjou Kasatkinovou.

Už dvacátou výhru na antuce v řadě si připsal největší favorit Rafael Nadal. Pětinásobný šampion domácího turnaje, kam přijel s tituly z Monte Carla i Barcelony, zdolal Francouze Gaëla Monfilse 6:3, 6:1 a sérii bez porážky na milovaném povrchu protáhl na 48 setů. Ve čtvrtek se Nadal pokusí vylepšit rekord Johna McEnroea, jenž měl 49 vyhraných setů v řadě na koberci v roce 1984.

Už ve druhém kole madridský turnaj skončil pro bývalou světovou jedničku Novaka Djokoviče. Další prohru v rozpačité sezoně a po dlouhé pauze včetně operace lokte uštědřil majiteli 12 grandslamových titulů Brit Kyle Edmund. Djokovič se nedostal ani do čtvrtfinále už na šestém turnaji za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová s Plíškovou si zahrají madridská čtvrtfinále
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články