English

Peugeot 206: Lvíček oslavil dvacetiny a pořád se vyrábí

Auto.cz

Čas letí, Peugeot 206 má letos kulatiny. Sjíždí z pásů už dvě dekády a stal se nejoblíbenějším vozem značky v celé její historii. I když zdaleka nepatří do starého železa a dá se potkat běžně, ohlédnutí si určitě zaslouží.

More from Auto.cz

Feb 23

Příběh Renaultu: Francouzský výrobce patří k nejstarším automobilkám světa

Auto.cz

Francouzská automobilka Renault patří mezi nejstarší fungující výrobce na světě, delší historií produkce vozidel se spalovacím motorem se mohou pochlubit jen německý Daimler, francouzský Peugeot a česká Tatra.

Jan 4

Nošovická automobilka Hyundai vyrobila loni 340.300 automobilů

Auto.cz

Automobilka Hyundai vyrobila loni ve svém závodě v Nošovicích na Frýdecko-Místecku 340.300 aut.

Oct 9

Tesla Model 3 je nejbezpečnějším automobilem na světě. Alespoň podle amerických crash testů

Auto.cz

Elon Musk to na Twitteru naznačil, americká NHTSA o pár chvil později zpečetila. Dle americké organizace je Tesla Model 3 nejbezpečnějším vozem, který kdy prošel jejími crash testy.

Apr 15

Mera s vizáží Ferrari je jedním z nejvzácnějších amerických automobilů

Auto.cz

Na první pohled působí Mera jako populární Ferrari 308 GTB, ale ve skutečnosti v sobě ukrývá techniku značky Pontiac, jejíž prodejci měli tento vůz ve své nabídce.

Oct 26

Citroën Type H (1948-1981): Co všechno zvládla ikonická francouzská dodávka?

Auto.cz

„Háčko“ od Citroënu je asi nejklasičtější dodávkou ze země galského kohouta. Vyrábělo se 33 let a byl to skutečný nezmar, který zastal nejednu těžkou práci.

Sep 27

Automobilka Škoda Auto vyrobila 20 milionů automobilů

Auto.cz

Automobilka Škoda Auto vyrobila automobil s pořadovým číslem 20 milionů. Jubilejním vozem se stal sportovně-užitkový Karoq, který sjel z linky ve výrobním závodě v Kvasinách na Rychnovsku.

Mar 17

Citroën Grand C4 Picasso 2.0 BlueHDi vs. Renault Grand Scénic 1.6 dCi – Francouzští grandi

Auto.cz

Kompaktní MPV loni oživila nová generace modelu Renault Scénic i zmodernizované provedení Citroënu C4 Picasso. Oba vyzkoušíme v prodlouženém provedení Grand.

Mar 4

Euro NCAP 2017: Citroën C3 – Čtyři hvězdy kvůli maličkosti

Auto.cz

Citroën C3 nabízí ve své třetí generaci velmi slušnou ochranu své posádce, ale na pět hvězd nedosáhl. Důvodem je absence systému autonomního brzdění.

Feb 24

Francouzská automobilka PSA Group loni zdvojnásobila zisk

Auto.cz

Francouzská automobilka PSA Group za loňský rok téměř zdvojnásobila čistý zisk a oznámila, že poprvé po šesti letech vyplatí akcionářům dividendu.

Feb 7

Citroën C-Aircross: Francouzská představa o SUV budoucnosti

Auto.cz

Francouzská automobilka představuje koncept vozu SUV pro blížící se ženevský autosalon. Tvarově i ideově má novinka navazovat na obdobně pojatý vůz, ukázaný na stejném místě před dvěma lety. Zůstalo i jméno, pouze do názvu přibylo písmenko…

Jan 13

I ty, Renaulte? Francouzská značka je vyšetřována kvůli manipulaci s emisemi

Auto.cz

Volkswagen se tento týden dohodl s americkými orgány na trestu za Dieselgate. Mezitím jsou na obzoru další podobné kauzy. V USA byl obviněn koncern FCA, ve Francii zase Renault.

Sep 27

Automobilku Audi opouští šéf výzkumu. Kvůli Diselgate?

Auto.cz

Šéf technického vývoje automobilky Audi Stefan Knirsch s okamžitou platností odchází z funkce a opouští firmu. Odchod šéfa přichází v době, kdy automobilka, která je součástí skupiny Volkswagen, pokračuje ve vyšetřování emisního skandálu.

Sep 2

Prodej automobilů na americkém trhu v srpnu klesl

Auto.cz

Loni americký trh vzrostl o téměř šest procent na 17,47 milionu a překonal dosavadní rekord 17,41 milionu aut z roku 2000. V letošním roce čeká výzkumná firma Autodata mírný pokles.

Aug 17

Ruská automobilka AvtoVAZ kvůli slabé poptávce omezí výrobu

Auto.cz

Největší ruská automobilka AvtoVAZ omezí kvůli slabé poptávce provoz ve své hlavní továrně ve městě Togliatti. Firma v úterý podle agentury Reuters oznámila, že v továrně od 17. října do 19. února zavede pouze čtyřdenní pracovní týden.

Apr 25

Evropské Automobily roku: Citroën XM (1990)

Auto.cz

Na citroëny s hydropneumatickým odpružením budeme brzy jen vzpomínat. V současnosti se navíc velkých vozů po komerčním propadáku avantgardního C6 vzdal. Neméně osobitý XM byl jeho předchůdcem.

Apr 7

Americký prodejce žaluje Volkswagen kvůli emisnímu skandálu

Auto.cz

Německý automobilový koncern Volkswagen čelí kvůli emisnímu skandálu první žalobě ze strany vlastní distribuční sítě ve Spojených státech.

Feb 24

Automobilka PSA Peugoet Citroën se loni vrátila k zisku

Auto.cz

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citroën se loni vrátila k zisku. Společnosti pomohly nižší náklady, vyšší produktivita, omezení slev na vozy a oživení poptávky v Evropě.

Jan 21

Americká vláda investuje do vývoje autonomních automobilů

Auto.cz

Vládá Spojených států amerických hodlá údajně poskytnout až čtyři miliardy amerických dolarů společnostem, pracujícím na vývoji systémů autonomního řízení vozidel.

Dec 14

Seriál evropské Automobily roku: Citroën GS (1971). Tohle ještě byl Citroën!

Auto.cz

Auto střední třídy vyvíjel Citroën celých 14 let. Nekonvenční GS měl velmi slušné jízdní vlastnosti a díky hydropneumatice byl i pohodlný. Zaznamenal velký obchodní úspěch, ale nevynikal kvalitou ani antikorozní ochranou.

May 25

Kvůli airbagům Takata musí v Česku do servisů tisíce automobilů

Auto.cz

Nebezpečné airbagy od firmy Takata, které mají na svědomí již šest lidských životů, se mohou objevit také v Česku. Do servisů musí tisíce vozů Honda, Toyota a Nissan.