English

Ruská duše Jaromíra Nohavici

Týden.cz

Timur, Oleg Koševoj a Zoja Kosmoděmjanská. To byli sovětští hrdinové knih, jež sedmiletému Jaromíru Nohavicovi kupoval táta. Když Jarek povyrostl, objevil sílu ruské poezie, kterou nakazil i publikum. Pětatřicet let poté přijal medaili od…

More from Týden.cz

Jun 8

Jaromír Nohavica: jak šel čas s ostravským písničkářem

sedmicka.tyden.cz

Sedmý červnový den oslavil Jaromír Nohavica neuvěřitelné sedmdesáté narozeniny. Pojďme ho vzít na výlet časem…

Mar 22

Jaromír Nohavica pod palbou kritiky!

sedmicka.tyden.cz

Ještě donedávna se Jaromír Nohavica těšil oblibě u široké veřejnosti. Nyní si ale zadělal na pořádný problém a fanoušci i někteří kolegové mu nemohou přijít na jméno. Hodlá si totiž ponechat Puškinovu medaili, jež mu byla udělena v roce…

Nov 30

Jaromír Nohavica podpořil kamarády

sedmicka.tyden.cz

Spatřit hudebníka Jaromíra Nohavicu na nějakém večírku je jako narazit nana bezednou studánku na Sahaře. Obojí je skoro nemožné. Autor nespočtu písní však udělal výjimku, aby s přáteli oslavil třicátou sezonu Divadla Bez zábradlí.

Sep 18

Nová kniha Jaromíra Soukupa: Rozhovory s prezidentem

Týden.cz

Vést interview s Milošem Zemanem nebylo nikdy snadné. Ale lze to. Musí mu ovšem čelit protějšek, jenž klade jasné a stručné otázky a trvá na odpovědi. Byznysmen, mediální vlastník a moderátor Jaromír Soukup tuto výzvu přijal.

Mar 24

Jaromír Soukup na podporu českých pendlerů

Týden.cz

Právě dnes po delší odmlce zasedala Poslanecká sněmovna, kde se, zcela bez přehánění rozhodovalo o osudu mnoha Čechů v následujících měsících.

Aug 23

Jaromír Nohavica vrací úder: Tomáš Klus filozofuje, ale nemá na to!

Týden.cz

Spolupráce s StB, vyznamenání od Putina a fotka s Okamurou. To jsou důvody, proč písničkář Tomáš Klus v týdnu prohlásil, že už asi nepůjde na kávu s Jaromírem Nohavicou. "Páteř národa narovná jen upřímná sebereflexe," vyčítá folkovému…

Apr 16

Ovčáček fandí Jaromíru Soukupovi, ten se může stát prezidentem

Týden.cz

Byznysmen, miliardář a populární moderátor Jaromír Soukup den po oznámení své prezidentské kandidatury v roce 2023 získal silného spojence. Palce mu podle svých slov drží i Jiří Ovčáček, výrazný mluvčí současného prezidenta Miloše Zemana.

Apr 16

Jaromír Soukup: budu kandidovat na českého prezidenta

Týden.cz / Domácí

Byznysmen, miliardář a populární moderátor Jaromír Soukup v relaci MOJE ZPRÁVY zprávy na TV Barrandov oznámil, že by rád nahradil prezidenta Miloše Zemana na Pražském hradě. Chce se účastnit prezidentských voleb v roce 2023.

Feb 22

Jaromíru Soukupovi gratuloval prezident i hvězdy

sedmicka.tyden.cz

Majitel televize Barrandov Jaromír Soukup v pátek slavil životní jubileum. Na honosnou oslavu jeho padesátých narozenin přišla celá plejáda známých osobností. Nechyběl mezi nimi prezident České republiky Miloš Zeman, herci Pavel Trávníček…

Nov 4

Nohavica převzal od Putina medaili. Poté zazpíval v ruštině

Týden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin na slavnostní recepci u příležitosti nedělního Dne národní jednoty udělil Puškinovu medaili českému písničkáři Jaromíru Nohavicovi. Informují o tom agentury RIA Novosti a TASS.

Oct 24

Putin vyznamená písničkáře Nohavicu: "Upevnil přátelství mezi národy"

Týden.cz / Domácí

Ruský prezident Vladimir Putin udělí Puškinovu medaili českému písničkáři Jaromírovi Nohavicovi. Vyplývá to z prezidentského výnosu, který na svých stránkách zveřejnily ruské ústřední úřady.

Aug 19

Jaromír Nohavica porušil pravidla

sedmicka.tyden.cz

Přestože si zpěvák Jarek Nohavica již před lety striktně nastavil podmínky, za jakých bude na svých koncertech vystupovat, letošní léto udělal hned několik výjimek a zazpíval tam, kde to pro něj v minulosti bylo nemyslitelné. Důvod?…

Apr 19

Písničkář Nohavica zahraje s Janáčkovou filharmonií Ostrava

www.tyden.cz

Písničkář Jaromír Nohavica se v červnu na dvou koncertech představí spolu s Janáčkovou filharmonií Ostrava (JFO). Autorem orchestrálních úprav písní, mezi nimiž jsou například známé skladby jako Těšínská, Bláznivá Markéta, Petěrburg,…

Mar 27

Vondráček v Aréně Jaromíra Soukupa: Prezident se velezrady nedopustil

Týden.cz

Generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup si tentokrát pozval do pořadu Aréna Jaromíra Soukupa předsedu Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka, kterého doplnili předseda SPD Tomio Okamura, Leo Luzar z KSČM a Miloš Vystrčil za ODS.

Dec 12

Kandidát na prezidenta v Aréně Jaromíra Soukupa

Týden.cz

Jste zvědaví, jak obstojí kandidát na prezidenta České republiky Michal Horáček pod palbou otázek generálního ředitele TV Barrandov? Sledujte dnes ve 21.25 Arénu Jaromíra Soukupa, kde bude hlavní úlohu hrát to, co zajímá a trápí diváky.

Oct 15

České protestsongy aneb Jak chtěl Nohavica "střílet komunisty"

Týden.cz

Zatímco za komunistů se za písničky i zavíralo, dnes každý může zapět, co ho napadne. Unikátní dvojalbum Protestsongy, které právě vyšlo, nabízí průřez protestními díly z let 1966 až 2017.

May 3

Písničkář Nohavica se vrací do pražské O2 areny

www.tyden.cz

Jaromír Nohavica se po čtyřech letech vrátí do pražské O2 areny. Populární písničkář tam vystoupí letos 19. října a spolu s ním zahrají stálí členové jeho doprovodu - polský akordeonista Robert Kusmierski a bubeník Pavel Planka.

Apr 2

Nohavica ani Klus politiky neděsí aneb Písničkáři vzor 2017

Týden.cz

Krátce před pádem komunismu napsal Karel Kryl song Písničkářský bacil, v němž se vysmál režimu, jenž vedl s folkovými zpěváky předem prohraný boj. Dnes už ale Jarek Nohavica či Tomáš Klus politiky neděsí. Co se vlastně stalo s…

May 2

Milionář Jaromír Nohavica: Peníze nejsou všechno

Týden.cz

Jaromír Nohavica v červnu odchází do penze, ale na penězích od státu závislý nebude. Ostravský písničkář funguje jako prosperující firma, která vydělává miliony. "Když člověk peníze má, je to lepší, než když je nemá," sděluje výmluvně…

Dec 3

Putina prezidentem i po roce 2018 chce polovina Rusů

Týden.cz

Více než polovina občanů Ruska si přeje, aby i po dalších prezidentských volbách v roce 2018 zůstal v čele jejich země Vladimir Putin. Třetina jich ale Putina nepovažuje za nenahraditelného.