English

Připomeňte si nejslavnější závodní vozy značky Tatra. Nechybí aní formule 1!

Auto.cz

Kopřivnická automobilka má ve své dlouhé historii vedle proslulých nákladních vozidel, nezapomenutelných osobních automobilů i řadu závodních vozů. Prohlédněte si ty nejslavnější z nich.

More from Auto.cz

Feb 7

Škoda dodá státu přes 1370 automobilů za 784 milionů korun

Auto.cz

Automobilka Škoda Auto dodá státu v následujících dvou letech přes 1370 automobilů celkem za 784 milionů korun. Zvítězila v tendru ministerstva financí na nákup nových automobilů.

Jan 4

Nošovická automobilka Hyundai vyrobila loni 340.300 automobilů

Auto.cz

Automobilka Hyundai vyrobila loni ve svém závodě v Nošovicích na Frýdecko-Místecku 340.300 aut.

Oct 13

Tatra dodala HZS České republiky speciály s pancéřovanými kabinami

Auto.cz

Zcela nové hasičské speciály na podvozku Tatra v podobě cisternových stříkaček CZS 40 Titan budou sloužit u Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru ČR.

Sep 14

Automobilka Tatra Trucks vytvořila loni čistý zisk 556 milionů Kč

Auto.cz

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks vytvořila v loňském roce čistý zisk 556 milionů korun. Zisk byl o 34,2 milionů korun (6,6 procenta) vyšší než v roce 2016.

Nov 21

Tatra Trucks rekapituluje historii kopřivnické automobilky v nové knize

Auto.cz

Společnost Tatra Trucks v souvislosti s novou strategií přípravy reprezentativních publikací, a jako jeden z vrcholů oslav 120. výročí výroby automobilů v Kopřivnici, vydává knihu Tatra Nesmrtelná.

Jul 27

Tatra dodá 62 vozidel Titus Armádě České republiky

Auto.cz

Titus je obrněné vozidlo, které je výsledkem výsledkem spolupráce Tatra Trucks a Nexter Systems. Pro Armádu České republiky je vyrobí kopřivnická společnost.

Jul 22

Tatra dodala nová nákladní vozidla pro Armádu České republiky

Auto.cz

Kopřivnická automobilka dodala Armádě České republiky nové nákladní automobily řady Force. Vozidla jsou určena pro převoz těžkých minometů.

Jul 4

Automobilce Tatra roste zisk. Kolik v Kopřivnici vydělali?

Auto.cz

Kopřivnické automobilce Tatra Trucks stoupl meziročně zisk o 15 procent na 482 milionů korun. Tržby jí oproti roku 2015 vzrostly o 22 procent na 5,4 miliardy korun. ČTK to sdělil mluvčí automobilky Andrej Čírtek.

May 12

Škoda Auto dodala v dubnu 97.300 vozů, meziročně o 100 aut více

Auto.cz

Růst zaznamenala hlavně ve střední a východní Evropě. Naopak čínský trh a modely Octavia, Rapid, Superb, Yeti a Citigo zaznamenaly pokles. Škoda Auto to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Apr 4

Která automobilka byla loni absolutně nejziskovější?

Auto.cz

Nejziskovější automobilkou na světě byl v loňském roce německý výrobce luxusních vozů BMW s desetiprocentním podílem provozního zisku na celkových tržbách.

Jan 17

Česká výroba aut je rekordní. Kolik se u nás loni vyrobilo aut?

Auto.cz

V loňském roce rostla výroba všech tří největších tuzemských automobilek, Škody, TPCA i Hyundaie. Nejvýrazněji si pomohl mladoboleslavský výrobce.

Jan 4

Tatra loni vyrobila 1326 vozidel, meziročně o 56 procent více

Auto.cz

Kopřivnická automobilka Tatra loni vyrobila 1326 vozidel. Meziročně tak zvýšila produkci o 56 procent a poprvé od roku 2008 překročila tisícovku vyrobených aut za rok. Všechny vyrobené vozy automobilka i prodala.

Jun 6

Fotogalerie: Kopřivnické dny techniky. Spousta zábavy zadarmo v areálu Tatra Trucks

Auto.cz

O uplynulém víkendu pořádala společnost Tatra Trucks další ročník Kopřivnických dnů techniky. Akci jsme navštívili a byla velmi vydařená!

May 14

Kopřivničtí renovátoři vyrobili repliku tříkolky Tatra 49

Auto.cz

Renovátoři kopřivnické firmy Ecorra dokončili výrobu repliky předválečného tříkolového vozidla Tatra 49. Práce na ní jim zabrala více než rok.

Apr 4

Automobilka Tatra loni dosáhla čistého zisku 390 milionů korun

Auto.cz

Kopřivnická automobilka Tatra loni dosáhla čistého zisku 390 milionů korun, o třetinu vyššího než před rokem. Tržby Tatry činily 3,7 miliardy korun, což bylo zhruba stejně jako před rokem, letos plánuje 4,5 miliardy. Uvedly to dnešní…

Mar 30

Speciály Tatra: Známá i neznámá kopřivnická superauta

Auto.cz

Kopřivnická technika zaujala mnohé konstruktéry. Díky tomu v českých i slovenských dílnách vzniklo hned několik zajímavých děl.

Feb 19

Počet aut na českých silnicích loni stoupl na 5,16 milionu

Auto.cz

Počet osobních aut v České republice stoupá. Meziročně se zvýšil téměř o čtvrt milionu kusů, stoupl s tím ale také průměrný věk.

Dec 22

Automobilka Tatra zvedne platy zaměstnancům v průměru o 1000 korun měsíčně

Auto.cz

Růst Tatry v oblasti výroby a prodeje těžkých nákladních automobilů poznají od ledna také její zaměstnanci. Tarifní složka mezd jim poroste v průměru o 1000 korun měsíčně.

Oct 21

Kopřivnická automobilka Tatra chce letos prodat kolem 920 aut

Auto.cz

Kopřivnická automobilka Tatra chce letos prodat kolem 920 aut. Je to o 70 aut více než v loňském roce.

Aug 24

Škoda Auto dodá policii 477 osobních aut za 244,3 milionu korun

Auto.cz

Podle Mladé fronty Dnes se jedné ze tří částí většího tendru účastnila také automobilka Hyundai. Za 185 aut ale chtěla o pět milionů korun více než Škoda Auto.