English

Roborace má nové auto, které může jezdit s pilotem i bez něj

Auto.cz

Roborace mění strategii a namísto původně plánovaných závodů čistě autonomních vozidel nabídne trochu jinou podívanou s nově navrženými závodními automobily. Ty mají místo pro řidiče, ale mohou využít i své vlastní autonomní řízení.

More from Auto.cz

Oct 10

Indian uvádí zcela nový FTR1200, který je inspirovaný závodním speciálem

Auto.cz

Indian Motorcycle navazuje na závodní FTR750 a koncept Scout FTR1200 Custom pěkně ostrým sériovým strojem. Ten míří na trh rovnou ve dvou verzích.

Jul 9

Prohlédněte si čtyřválcové závodní speciály Porsche ve velké galerii

Auto.cz

Automobilka Porsche využívala čtyřválcové motory i u svých čistě pro závodní nasazení určených automobilů. Podívejte se, kterým z nich pod kapotou pracovaly čtyři válce.

Mar 27

Úrovně autonomních aut. Jaký je mezi nimi rozdíl? A která fáze je opravdu auto bez řidiče?

Auto.cz

Automobilové asistenční systémy se podle úrovně nabízené autonomity řadí do pěti stupňů. Ty sériové zatím zůstávají na stupni dva, už se však blíží k trojce.

Mar 24

Autonomní vozidlo Uberu nebouralo poprvé. Připomeňte si předchozí nehody aut bez řidiče

Auto.cz

Smrtelná nehoda prototypu Uberu vyvolává otázky, nakolik ovlivní další vývoj autonomních vozidel. Prototypy firmy ale bouraly už v minulosti, zatím ne však tragicky.

Dec 20

Evropští řidiči chtějí pořád řídit. Navzdory rozvoji autonomních aut

Auto.cz

Pouze třetina evropských řidičů příchod autonomních vozidel vítá. Přitom neplatí, že by mladší řidiči chtěli samojezdící auta více než ti starší, jak by se mohlo zdát.

Dec 7

Yamaha na CES 2018 představí autonomní motorky i bezpilotní dron a vrtulník

Auto.cz

Společnost Yamaha Motor Co., Ltd. míří na lednový veletrh spotřební elektroniky do Las Vegas s koncepty autonomních vozidel, které doplní bezpilotní dron a vrtulník pro průmyslové využití.

Oct 15

Jak vidí svět autonomní vozy? Příležitost dává speciál s virtuální realitou

Auto.cz

Kdo chce být autonomním vozem? Tak zní název nového vozítka vznikajícího pod křídly Daimleru, které vám prostřednictvím senzorů a virtuální reality tuto příležitost umožní.

Sep 20

Stát podpoří nákupy automobilů i vývoj autonomních aut

Auto.cz

Vláda chystá sérii opatření na podporu elektromobilů a podpoří vývoj vozů s autonomním řízením. Navrhuje, aby elektromobily nemusely platit registrační poplatky a měly bezplatný vjezd do center měst.

Aug 8

Honda Invisus: Závodní speciál pro rok 2020

Auto.cz

Chce Honda konkurovat Aston Martinu na závodních drahách? Invisus je pouze virtuální studií, navíc nevznikl v automobilce...

Mar 13

Co má vyšší emise? Závodní víkend ve formuli 1, nebo zaoceánský let?

Auto.cz

Monoposty formule 1 jsou nyní tak úsporné, že se za celý závodní víkend spálí méně paliva, než na jednom dlouhém letu dopravního letadla. Ale dvanáctiválce se beztak už nevrátí.

Feb 20

Roborace: První závod bezpilotních aut skončil... Nehodou!

Auto.cz

Nová série Roborace, v níž mají o prvenství na závodních okruzích bojovat automobily s autonomním řízením, má za sebou první závod, který skončil poněkud překvapivě.

Oct 10

Ze Schumacherových trofejí a závodních aut bude výstavka

Auto.cz

Soukromé Schumacherovy exponáty, mapující kariéru sedminásobného šampiona formule 1, se stanou stálou expozicí v kolínském Motorworldu.

Aug 24

Prototyp DevBot pro roborace: Bezpilotní závody zase o něco blíž (+video)

Auto.cz

Vývoj vozu pro novou sérii Roborace, v níž budou závodit auta bez řidičů, zdárně pokračuje. Prototyp DevBot předvede své schopnosti na závodním okruhu Donington Park.

May 30

Japonsko nepovolí testy autonomních aut v běžném provozu

Auto.cz

Japonské automobilky mohou mít trošku problém, orgány státní správy jsou proti testům plně autonomních vozů na veřejných komunikacích.

May 13

Google hledá dobrovolníky na testování bezpilotních aut

Auto.cz

Autonomním vozidlům se už v blízké budoucnosti nevyhneme. Google pokračuje ve vývoji toho svého. A potřebuje dobrovolníky, kteří by do prototypů usedli při zkouškách.

Apr 30

Škoda v rallye: Megagalerie závodních speciálů z Boleslavi

Auto.cz

Závodní historie Škody i jejího předchůdce, firmy Laurin & Klement, je opravdu bohatá. Její počátky byly spojeny s motocyklovými závody, dnes v Boleslavi sázejí na rallye.

Apr 1

Roborace: Člověk už je zbytečný

Auto.cz

Už vbrzku nás čekají okruhové závody strojů, které budou probíhat bez účasti člověka. A to s dost s futuristickými vozy.

Jan 12

Dakar živě: Poslechněte si závodní speciály v plném nasazení. Je to řev! (video)

Auto.cz

Osmá etapa Dakaru je sice za námi, něco jsme si z ní ale odnesli. Podívejte se na závodní speciály v plném nasazení a poslouchejte, jak zní.

Nov 30

Roborace: Chystá se světový šampionát bezpilotních aut

Auto.cz

V rámci elektrické Formula E se pojede od příštího roku také série Roborace, v níž si to budou na závodních okruzích rozdávat závodní speciály bez řidiče.

Jul 28

Kamaz-master Team představuje nový závodní speciál

Auto.cz

Ruský tým si pro Rallye Dakar 2016 připravil nový stroj, který nastupuje v podobě s klasickou kapotou motoru a kabinou posádky posunutou za přední nápravu.