English

Technika elektromobilů není dostačující, říká Mitsubishi. Nadále věří plug-in hybridům

Auto.cz

Zatímco jiní dávají přednost hybridům či čistým elektromobilům, Mitsubishi v oblasti elektrifikace nejvíce věří plug-in hybridům. Příští generace Outlanderu má nabídnout dojezd okolo 100 km.

More from Auto.cz

Jan 3

Jak Nissan v devadesátých letech vyřešil u variátoru přenos vysokého točivého momentu

Auto.cz

Na sklonku 90. let představil Nissan převodovku Extroid CVT. Šlo o variátor, ovšem zcela odlišné konstrukce než dosavadní počiny. Dokázal přenést až 400 N.m.

Dec 25

Japonský Nissan slaví 85 let, trápí ho obvinění Carlose Ghosna

Auto.cz

V historii japonské automobilky Nissan, která byla založena před 85 lety, 26. prosince 1933, se sice nenachází mnoho vyloženě "kultovních" modelů, její vozy ale vynikají spolehlivostí i odolností.

Jul 24

Mitsubishi má nabídnout svůj vlastní Nissan Juke

Auto.cz

Mitsubishi se má stát další automobilkou, která zcela podlehla módní vlně crossoverů a SUV. Právě v crossover se má proměnit její modelová řada Mirage, kterou aktuálně reprezentují malé hatchbacky a sedany.

Jul 9

Nissan zjistil pochybení v měření emisí v japonských závodech

Auto.cz

Japonská automobilka Nissan Motor Co zjistila pochybení v měření emisí výfukových plynů a spotřeby paliva v téměř všech svých závodech v Japonsku. Firma oznámila, že zjištění se týká 19 modelů prodávaných na domácím trhu.

Oct 20

Automobilka Nissan přerušuje výrobu v Japonsku. Evropy se to prý netýká

Auto.cz

Japonská automobilka Nissan pozastavuje od dnešního dne veškerou výrobu aut v Japonsku, protože zjistila, že ve třech jejích závodech stále provádějí závěrečnou kontrolu zaměstnanci bez potřebné certifikace.

Jun 13

Mitsubishi: Sportovní Evolution? Nejdřív za šest let. Jako SUV...

Auto.cz

Mitsubishi má teď jiné starosti, než se zabývat okrajovým modelem, ale až se situace zlepší, model Evolution by se měl vrátit.

Jan 6

Mitsubishi Lancer letos po víc než čtyřiceti letech skončí. Nahradí jej crossover

Auto.cz

Legendární model se začal vyrábět už v roce 1973. Letos v srpnu jeho produkce plánovaně skončí, nástupce se však nedočká.

Oct 20

Carlos na nákupech: Aliance Renault-Nissan se rozšiřuje o Mitsubishi

Auto.cz

Japonská firma Mitsubishi Motors Corporation oznámila, že společnost Nissan Motor Corporation se stává jejím největším akcionářem. Podíl držených akcií činí 34 procent. Absolutně pak 237 bilionů japonských jenů.

Oct 11

Rýsuje se nový největší koncern světa? Renault-Nissan chce koupit Mitsubishi

Auto.cz

Nissan již nyní v některých oblastech úzce spolupracuje se značkou Mitsubishi. Do budoucna se patrně kooperace rozšíří.

Sep 2

Japonská vláda nařídila razii v automobilce Mitsubishi

Auto.cz

Značka Mitsubishi v dubnu uvedla, že 25 let používala pro výpočet průměrné spotřeby neschválené metody. U svých minivozů navíc namísto údajů z testování používala odhady.

Aug 1

Před 100 lety byla založena ruská automobilka ZIL

Auto.cz

Automobilka ZIL zítra oslaví stoleté výročí. Během té doby vyráběla luxusní vozy, vojenskou techniku, ale také jízdní kola nebo ledničky.

May 12

Nissan koupí podíl v Mitsubishi, stane se největším akcionářem

Auto.cz

Japonská automobilka Nissan Motor se dohodla, že koupí zhruba třetinový podíl v menším konkurentovi Mitsubishi Motors, který se nyní potýká se skandálem kolem falšování údajů o spotřebě pohonných hmot.

May 3

Prodej miniaut Mitsubishi a Nissan kvůli skandálu prudce klesl

Auto.cz

Prodej miniautomobilů japonských společností Mitsubishi Motors a Nissan Motor se v dubnu v důsledku skandálu kolem testování spotřeby propadl zhruba o polovinu.

Apr 26

Mitsubishi manipulovala s testy spotřeby automobilů po 25 let

Auto.cz

Japonská automobilka Mitsubishi Motors manipulovala s testy spotřeby pohonných hmot po 25 let. Přiznala to dnes firma. Dodala, že zatím přesně neví, kolika modelů se tento skandál týká. K vyšetření celé záležitosti se rozhodla vytvořit…

Apr 21

Japonské úřady udělaly razii u Mitsubishi kvůli podvodům s testy

Auto.cz

Japonské úřady uskutečnily neohlášenou prohlídku v kancelářích automobilky Mitsubishi Motors, která ve středu oznámila, že její zaměstnanci manipulovali u některých modelů s testy spotřeby paliva.

Apr 20

Japonská „Dieselgate:“ Mitsubishi podvádělo s měřením spotřeby

Auto.cz

Skandál Mitsubishi se zatím týká jen miniaturních aut pro japonský trh. Automobilka ale otestuje i vozy prodávané v Evropě a Americe.

Apr 11

Nissan slaví kulatiny! Dvacet let háčku na tašky...

Auto.cz

Tomu se říká jubileum! Je to přesně dvacet let, co poprvé nabídla automobilka Nissan praktický háček na tašky. Stalo se tak v kompaktním modelu Almera.

Apr 10

Nejikoničtější japonské auto? Podle Britů Nissan Skyline

Auto.cz

Komunita "imporťáků" v Británii rozhodla, že největší ikonou japonského automobilového průmyslu je, možná poněkud překvapivě, Nissan Skyline.

Mar 17

Automobilka Seat se loni po šesti letech ztrát vrátila k zisku

Auto.cz

Španělská automobilka Seat loni poprvé od roku 2008 vykázala zisk. Čistý zisk činil šest milionů eur (162,3 milionu Kč) ve srovnání se ztrátou 66 milionů eur předloni.

Feb 2

Nissan GT-R LM Nismo: Japonská zbraň s motorem vpředu pro Le Mans oficiálně

www.auto.cz

Nissan oficiálně odhalil nový sportovní prototyp pro světový vytrvalostní šampionát prototypů včetně 24 hodin Le Mans.