English

Rallye Dakar 2019: Macík nechce zmatkovat a skákat

Auto.cz

Nejmladší český jezdec za volantem kamionu na Rallye Dakar 2019 Martin Macík má před sebou zajímavé výzvy. V dosud posledním dokončeném ročníku skončil na pátém místě.

More from Auto.cz

Jan 12

Dakar 2019 – 5. etapa: Macík zničil kolo, motorkáři zářili

Auto.cz

Nejlepším českým závodníkem páté etapy 41. ročníku Rallye Dakar byl Martin Prokop, který byl osmý v etapě v kategorii automobilů a podle výsledků v noci v pátek mu stejná příčka patřila i v průběžném pořadí. Pochvalu zaslouží všichni čeští…

Jan 10

Dakar 2019 – 4. etapa: Skvělý Macík dojel druhý

Auto.cz

Skvěle si vedl ve čtvrté etapě 41. ročníku Rallye Dakar pilot kamionu Martin Macík, který dojel na druhém místě. V průběžném pořadí si pilot týmu B ig Shock Racing polepšil na čtvrtou příčku.

Jan 20

Dakar 2018: Macík bez předního skla

Auto.cz

Předposlední 13. etapa Rallye Dakar byla pro závodní týmy velice dlouhá. Posádky musely zdolat 927 kilometrů ze San Juan do posledního bivaku v Córdobě a cestou změřit síly na 368 kilometrů dlouhé rychlostní zkoušce.

Jan 18

Dakar 2018 – 12. etapa: Kolomý si chválí druhé místo

Auto.cz

Český trucker Martin Kolomý z týmu Tatra Buggyra Racing obsadil druhé místo ve dvanácté etapě 40. ročníku Rallye Paříž-Dakar. K neuvěřitelné situaci došlo v průběžném pořadí kategorie kamionů.

Jan 17

Dakar 2018 – 11. etapa: Kolomý dojel čtvrtý

Auto.cz

Nejúspěšnějším českým zástupcem v 11. etapě jubilejního, čtyřicátého, ročníku Rallye Dakar, byl Martin Kolomý z týmu Tatra Buggyra Racing. S kamionem dojel na čtvrtém místě.

Jan 14

Dakar 2018 – 8. etapa: Macík je na bedně

Auto.cz

Český jezdec kamionu Martin Macík (Liaz) dojel sedmý v osmé etapě 40. ročníku Rallye Dakar a v hodnocení kamionů se posunul na třetí místo. Skvělé sedmé místo v kategorii automobilů drží i nadále Martin Prokop (Ford Raptor F-150).

Jan 8

Dakar 2018 – 3. etapa: Klymčiw v bezvědomí, zářili Macík a Prokop

Auto.cz

Pilot kamionu Martin Macík byl díky čtvrtému místu v kategorii kamionů nejlépe umístěným Čechem ve třetí etapě čtyřicátého ročníku Rallye Dakar.

Jan 6

Pátá etapa Dakaru 2017: Macík řádil

Auto.cz

Posádka kamionu liaz Martin Macík, Michal Mrkva a František Tomášek byla v páté etapě Rallye Dakar 2017 nejlepší z českých účastníků soutěže. Ve zkrácené etapě obsadili čtvrté místo.

Jan 6

Čtvrtá etapa Dakaru 2017: Pro zraněného Macháčka soutěž končí

Auto.cz

Putování po Bolívii bylo smutné pro české barvy. Ze soutěže musel po havárii odstoupit se čtyřkolkou jedoucí nejstarší český účastník Josef Macháček. V nejbližších dnech by se mohl vrátit do České republiky.

Jan 5

Třetí etapa Dakaru 2017: Kolomý je druhý

Auto.cz

Český jezdec Martin Kolomý dojel s kamionem Tatra Phoenix druhý ve třetí etapě 38. ročníku Rallye Dakar 2017. Pilot stáje Tatra Buggyra Racing se však ujal vedení, ale po tříminutové penalizaci se propadl na druhé místo.

Jan 3

Druhá etapa Dakaru 2017: Kolomý drží bednu

Auto.cz

Osmé místo obsadil Martin Kolomý z týmu Tatra Buggyra Racing v kategorii kamionů ve druhé etapě 38. ročníku Rallye Dakar 2017. Průběžně mu se strojem Tatra Phoenix patří třetí místo o dvě sekundy za stříbrnou příčkou.

Jan 10

Dakar živě: Martin Kolomý popisuje nehodu v sedmé etapě (rozhovor)

Auto.cz

Martin Kolomý z týmu Tatra Buggyra Racing se kvůli nehodě v sedmé etapě propadl na celkové sedmnácté místo letošního Dakaru. Vyzpovídali jsme jej po dojetí do bivaku v argentinské Saltě.

Jan 10

Výsledkový servis Rallye Dakar: 7. etapa - Macík útočil, Kolomý boural

Auto.cz

S liazkou jedoucí Martin Macík byl nejlepším českým jezdcem v sedmé etapě Rallye Dakar 2016. Ta zavedla účastníky soutěže z Uyuni v Bolívii do argentinské Salty, kde bude v neděli 10. ledna den odpočinku,

Jan 9

Dakar živě: Kolomý si v šesté etapě připomněl těžkou nehodu, Macík se v závěru nudil

Auto.cz

Šestá etapa Dakaru byla okružní a pro kamiony představovala pouze 295 kilometrů. V bivaku jsem vyzpovídal české jezdce.

Jan 8

Výsledkový servis Rallye Dakar: 5. etapa - Kolomý druhý, Loprais skončil

Auto.cz

Druhé místo obsadil v páté etapě Rallye Dakar 2016 český jezdec Martin Kolomý s kamionem Tatra Buggyra. Celkově si polepšil o jednu příčku na šestou pozici.

Jan 5

Dakar živě: Druhá etapa. Jako na WRC!

Auto.cz

Nepříznivá předpověď počasí se naštěstí nevyplnila. Dakar 2016 odstartoval druhou etapou a rozhodně se bylo nač dívat!

Jan 13

Rallye Dakar, 9. etapa: Kolomý si o jedno místo polepšil, Loprais je čtvrtý

www.auto.cz

Českým jezdcům se v deváté etapě Rallye Dakar dařilo. Nejlepším motorkářem byl opět Klymčiw, který dojel devatenáctý. Loprais se udržel na čtvrtém místě, Kolomý si o jednu příčku polepšil a je průběžně sedmý.

Jan 11

Rallye Dakar, 8. etapa: Loprais čtvrtý, Kolomý má překousnutý jazyk

www.auto.cz

Posádky v kamionech a automobilech dnes čekala druhá maratónská etapa zpět do chilského Iquique. Motocyklisté a jezdci na čtyřkolkách závodili po dni odpočinku.

Jan 8

Rallye Dakar, 5. etapa: Macík vynechal kontroly, Kolomý převrátil Tatru

www.auto.cz

Včerejší etapa zavedla účastník 37. ročníku Rallye Dakar z Copiapa do chilského přístavu Antofagasta. Jedná se o první ze čtyř letošních etap, ve které je vypsaná shodná trasa i vzdálenost pro všechny čtyři kategorie současně.

Jan 8

Rallye Dakar, 4. etapa: Loprais čtvrtý, Kolomý zuřil a doháněl ztrátu

www.auto.cz

Účastníky Rallye Dakar 2015 dnes čekala etapa z Chilecita do Copiapa, které leží již na území Chile. V průběhu trasy se dostali v pohoří And až do výšky 4800 metrů nad mořem.