English

Dakar 2019, ohlasy Čechů 5.den: Macík bez předního náhonu a brzdy

Auto.cz

Účastníci 41. ročníku Rallye Dakar 2019 mají za sebou první polovinu soutěže a ve městě Arequipa stráví v sobotu den odpočinku. V neděli se vydají směrem na sever do peruánské metropoli Lima, kde ty, kteří vydrží, čeká ve čtvrtek 16. ledna…

More from Auto.cz

Jan 21

Rallye Dakar 2019: Macík a Brabec už plánují další ročník

Auto.cz

Trojice Martin Macík s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Lukášem Kalankou ze sedlčanského týmu Big Shock Racing ve žlutém liazu vybojovala druhé místo v půlmaratonu na Rallye Dakar 2019.

Jan 10

Dakar 2019 – 4. etapa: Skvělý Macík dojel druhý

Auto.cz

Skvěle si vedl ve čtvrté etapě 41. ročníku Rallye Dakar pilot kamionu Martin Macík, který dojel na druhém místě. V průběžném pořadí si pilot týmu B ig Shock Racing polepšil na čtvrtou příčku.

Dec 28

Rallye Dakar 2019: Macík nechce zmatkovat a skákat

Auto.cz

Nejmladší český jezdec za volantem kamionu na Rallye Dakar 2019 Martin Macík má před sebou zajímavé výzvy. V dosud posledním dokončeném ročníku skončil na pátém místě.

Jan 14

Dakar 2018 – 8. etapa: Macík je na bedně

Auto.cz

Český jezdec kamionu Martin Macík (Liaz) dojel sedmý v osmé etapě 40. ročníku Rallye Dakar a v hodnocení kamionů se posunul na třetí místo. Skvělé sedmé místo v kategorii automobilů drží i nadále Martin Prokop (Ford Raptor F-150).

Jan 14

12. etapa Rallye Dakar: Peterhansel trhá rekordy

Auto.cz

Rekordman Rallye Dakar Stéphane Petrhansel vyhrál i jeho devětatřicátý ročník a raqdoval se z již třinácté výhry. Sedm jich dosáhl za volantem, šestkrát triumfoval na motocyklu.

Jan 13

Desátá etapa Rallye Dakar 2017: Klymčiw zářil

Auto.cz

Český motocyklista Ondřej Klymčiw skončil devátý v desáté etapě 39. ročníku Rallye Dakar 2017, což je jeho životní výsledek.

Jan 11

9. etapa Rallye Dakar 2017: Zrušeno!

Auto.cz

Dnešní 9. etapa Rallye Dakar 2017 se neuskuteční. Organizátoři ji byli nuceni zrušit s ohledem na nepřízeň počasí.

Jan 6

Pátá etapa Dakaru 2017: Macík řádil

Auto.cz

Posádka kamionu liaz Martin Macík, Michal Mrkva a František Tomášek byla v páté etapě Rallye Dakar 2017 nejlepší z českých účastníků soutěže. Ve zkrácené etapě obsadili čtvrté místo.

Jan 11

Výsledkový servis Rallye Dakar: 8. etapa - Loeb havaroval, Valtr čtvrtý (aktualizováno)

Auto.cz

Nejlépe umístěným českým jezdcem v 8. etapě Rallye Dakar byl Jaroslav Valtr z týmu Tatra Buggyra Racing. S kamionem Tatra Phoenix dojel čtvrtý v etapě, která měřila 760 kilometrů a kolona účastníků zamířila poprvé v tomto ročníku do…

Jan 10

Rallye Dakar 2016: Jak je to s penalizacemi na Dakaru?

Auto.cz

Na facebooku pan Jaroslav Joklík, několikanásobný účastník Dakaru v kabině kamionu Liaz nasdílel článek, ve kterém tohle téma rozvedl Tomáš Kocanda, publicista, který deset let podrobně sleduje kategorii motocyklů na Rallye Dakar a…

Jan 10

Výsledkový servis Rallye Dakar: 7. etapa - Macík útočil, Kolomý boural

Auto.cz

S liazkou jedoucí Martin Macík byl nejlepším českým jezdcem v sedmé etapě Rallye Dakar 2016. Ta zavedla účastníky soutěže z Uyuni v Bolívii do argentinské Salty, kde bude v neděli 10. ledna den odpočinku,

Jan 8

Výsledkový servis Rallye Dakar: 5. etapa - Kolomý druhý, Loprais skončil

Auto.cz

Druhé místo obsadil v páté etapě Rallye Dakar 2016 český jezdec Martin Kolomý s kamionem Tatra Buggyra. Celkově si polepšil o jednu příčku na šestou pozici.

Jan 5

Dakar živě: Druhá etapa. Jako na WRC!

Auto.cz

Nepříznivá předpověď počasí se naštěstí nevyplnila. Dakar 2016 odstartoval druhou etapou a rozhodně se bylo nač dívat!

Jan 15

Rallye Dakar, 11. etapa: Kolomý porazil Lopraise

www.auto.cz

Může to znít jako ohraná písnička, ale pořád se dobře poslouchá. Čtveřice českých motocyklových jezdců zaslouží i v 11. etapě uznalé poklepání po ramenou. Bude to ještě tvrdé a chce to vydržet!

Jan 13

Rallye Dakar, 9. etapa: Kolomý si o jedno místo polepšil, Loprais je čtvrtý

www.auto.cz

Českým jezdcům se v deváté etapě Rallye Dakar dařilo. Nejlepším motorkářem byl opět Klymčiw, který dojel devatenáctý. Loprais se udržel na čtvrtém místě, Kolomý si o jednu příčku polepšil a je průběžně sedmý.

Jan 13

Rallye Dakar, 9. etapa: Potlesk českým motorkářům

www.auto.cz

Českým motocyklovým jezdcům se na Rallye Dakar nebývale dařilo. Nejlepším byl opět Ondřej Klymčiw, který dojel devatenáctý a celkově se udržel v první dvacítce.

Jan 13

Rallye Dakar, 8. etapa: Klymčiw dojel šestnáctý

www.auto.cz

Český motocyklový jezdec Ondřej Klymčiw obsadil 16. místo v osmé etapě Rallye Dakar.

Jan 11

Rallye Dakar, 8. etapa: Loprais čtvrtý, Kolomý má překousnutý jazyk

www.auto.cz

Posádky v kamionech a automobilech dnes čekala druhá maratónská etapa zpět do chilského Iquique. Motocyklisté a jezdci na čtyřkolkách závodili po dni odpočinku.

Jan 8

Rallye Dakar, 5. etapa: Macík vynechal kontroly, Kolomý převrátil Tatru

www.auto.cz

Včerejší etapa zavedla účastník 37. ročníku Rallye Dakar z Copiapa do chilského přístavu Antofagasta. Jedná se o první ze čtyř letošních etap, ve které je vypsaná shodná trasa i vzdálenost pro všechny čtyři kategorie současně.

Jan 8

Rallye Dakar, 4. etapa: Loprais čtvrtý, Kolomý zuřil a doháněl ztrátu

www.auto.cz

Účastníky Rallye Dakar 2015 dnes čekala etapa z Chilecita do Copiapa, které leží již na území Chile. V průběhu trasy se dostali v pohoří And až do výšky 4800 metrů nad mořem.