English

Dakar 2019, ohlasy Čechů po 8. etapě: Loprais jel na pět válců

Auto.cz

Sedmá etapa 41. ročníku Rallye Dakar splnila předpovědi pořadatelů o tom, že se bude jednat o dosud nejtěžší úsek letošní soutěže.

More from Auto.cz

Jan 25

Rallye Dakar 2019: Aleš Loprais chce zpátky do Afriky

Auto.cz

Jeho strýcem je šestinásobný vítěz Rallye Dakar Karel Loprais. V roce 2006 vedle něj debutoval jeho synovec Aleš jako navigátor. O rok později už v Africe řídil kamion a dojel na třetím místě.

Jan 10

Rallye Dakar 2018: Opravdu Loprais definitivně skončil?

Auto.cz

Ve čtyřicátém ročníku Rallye Dakar nepokračuje Aleš Loprais. Vyhrál sice úvodní etapu soutěže v kategorii kamionů, ale noc na středu strávil v dunovém poli.

Jan 5

Třetí etapa Dakaru 2017: Kolomý je druhý

Auto.cz

Český jezdec Martin Kolomý dojel s kamionem Tatra Phoenix druhý ve třetí etapě 38. ročníku Rallye Dakar 2017. Pilot stáje Tatra Buggyra Racing se však ujal vedení, ale po tříminutové penalizaci se propadl na druhé místo.

Jan 3

Druhá etapa Dakaru 2017: Kolomý drží bednu

Auto.cz

Osmé místo obsadil Martin Kolomý z týmu Tatra Buggyra Racing v kategorii kamionů ve druhé etapě 38. ročníku Rallye Dakar 2017. Průběžně mu se strojem Tatra Phoenix patří třetí místo o dvě sekundy za stříbrnou příčkou.

Jan 2

Rallye Dakar 2017: Kolomý ohodil fanoušky bahnem

Auto.cz

Půlmilionový Asunción se stal svědkem startu slavné dálkové soutěže Rallye Dakar 2017. Paraguay se stala v devětatřicetileté historii slavné soutěže již 29 zemí, která hostila závodní kolonu Dakaru.

Jan 10

Rallye Dakar 2016: Jak je to s penalizacemi na Dakaru?

Auto.cz

Na facebooku pan Jaroslav Joklík, několikanásobný účastník Dakaru v kabině kamionu Liaz nasdílel článek, ve kterém tohle téma rozvedl Tomáš Kocanda, publicista, který deset let podrobně sleduje kategorii motocyklů na Rallye Dakar a…

Jan 10

Výsledkový servis Rallye Dakar: 7. etapa - Macík útočil, Kolomý boural

Auto.cz

S liazkou jedoucí Martin Macík byl nejlepším českým jezdcem v sedmé etapě Rallye Dakar 2016. Ta zavedla účastníky soutěže z Uyuni v Bolívii do argentinské Salty, kde bude v neděli 10. ledna den odpočinku,

Jan 9

Výsledkový servis Rallye Dakar: 6. etapa - Kolomý udržel šanci

Auto.cz

Nejlépe umístěným českým jezdcem v šesté etapě 38. ročníku Rallye Dakar byl opět Martin Kolomý s kamionem Tatra Buggyra. Dojel sedmý a udržel šestou pozici v průběžném pořadí.

Jan 8

Výsledkový servis Rallye Dakar: 5. etapa - Kolomý druhý, Loprais skončil

Auto.cz

Druhé místo obsadil v páté etapě Rallye Dakar 2016 český jezdec Martin Kolomý s kamionem Tatra Buggyra. Celkově si polepšil o jednu příčku na šestou pozici.

Jan 6

Výsledkový servis Rallye Dakar: 3. etapa - Kolomý vyhrál etapu!

Auto.cz

Český jezdec Martin Kolomý vyhrál s kamionem Tatra třetí etapu Rallye Dakar 2016 a v průběžném pořadí je šestý. Aktuálně nejrychlejší Čech v kategorii automobilů Martin Prokop dojel na patnáctém místě a klesl na dvanáctou příčku.

Jan 16

Rallye Dakar, 12. etapa: Kolomý kácel stromy, přesto porazil Lopraise

www.auto.cz

Dnešní souboj českých truckerů vyzněl výrazně lépe pro Kolomého, který porazil Lopraise skoro o 23 minut. Ćtveřice českých motocyklistů Pabiška, Klymčiw, Engel a Veselý je blízko historickému úspěchu.

Jan 15

Rallye Dakar, 11. etapa: Kolomý porazil Lopraise

www.auto.cz

Může to znít jako ohraná písnička, ale pořád se dobře poslouchá. Čtveřice českých motocyklových jezdců zaslouží i v 11. etapě uznalé poklepání po ramenou. Bude to ještě tvrdé a chce to vydržet!

Jan 14

Rallye Dakar, 10. etapa: Loprais se drží, Kolomý kvůli řízení hodně ztratil

www.auto.cz

Přívaly deště zaskočily organizátory a ovlivnily 10. etapu Rallye Dakar. Čeští motorkáři se s nepřízní poprali dobře. Dařilo se i Lopraisovi, který útočí na třetí místo celkově. Kolomý měl problémy a nabral velkou ztrátu, kterou dravou…

Jan 13

Rallye Dakar, 9. etapa: Kolomý si o jedno místo polepšil, Loprais je čtvrtý

www.auto.cz

Českým jezdcům se v deváté etapě Rallye Dakar dařilo. Nejlepším motorkářem byl opět Klymčiw, který dojel devatenáctý. Loprais se udržel na čtvrtém místě, Kolomý si o jednu příčku polepšil a je průběžně sedmý.

Jan 11

Rallye Dakar, 8. etapa: Loprais čtvrtý, Kolomý má překousnutý jazyk

www.auto.cz

Posádky v kamionech a automobilech dnes čekala druhá maratónská etapa zpět do chilského Iquique. Motocyklisté a jezdci na čtyřkolkách závodili po dni odpočinku.

Jan 10

Rallye Dakar, 7. etapa: Poprvé se radoval Aleš Loprais

www.auto.cz

Dnešní etapa Dakaru patřila k historicky první ze dvou letošních maratónských etap. Všichni startující v kategoriích automobilů a kamionů se musí obejít v Uyuni bez svého servisního doprovodu. Motorkáři a jezdci na čtyřkolkách měli dnes…

Jan 9

Rallye Dakar, 6. etapa: Nejlepší z Čechů byl Kolomý (+video)

www.auto.cz

Šestá etapa letošního Dakaru vedla z přístavního chilského města Antofagasta do Iquique, které rovněž leží na pobřeží Tichého oceánu.

Jan 8

Rallye Dakar, 5. etapa: Macík vynechal kontroly, Kolomý převrátil Tatru

www.auto.cz

Včerejší etapa zavedla účastník 37. ročníku Rallye Dakar z Copiapa do chilského přístavu Antofagasta. Jedná se o první ze čtyř letošních etap, ve které je vypsaná shodná trasa i vzdálenost pro všechny čtyři kategorie současně.

Jan 8

Rallye Dakar, 4. etapa: Loprais čtvrtý, Kolomý zuřil a doháněl ztrátu

www.auto.cz

Účastníky Rallye Dakar 2015 dnes čekala etapa z Chilecita do Copiapa, které leží již na území Chile. V průběhu trasy se dostali v pohoří And až do výšky 4800 metrů nad mořem.

Jan 6

Rallye Dakar: Kolomý dostal penalizaci

www.auto.cz

Hned druhá etapa letošního Dakaru pořádně prověřila všechny účastníky slavného podniku. Délka a divoký charakter tratě, převýšení a vedro šplhající přes 40 °C vytvořily solidní pekelný koktejl.