English

Předpověď počasí do konce prázdnin: Má smysl plánovat další dovolené?

EuroZprávy.cz

Česko prožívá poměrně chladné léto a situace se nezlepší ani v jeho druhé polovině, naopak. Ke konci léta začnou teploty prudce klesat.

More from EuroZprávy.cz

Aug 6

Počasí v Česku: Meteorologové upřesnili, kde hrozí vydatný déšť a povodně

EuroZprávy.cz

V Česku pokračuje deštivý víkend, který značně zaměstnává i Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Meteorologové v neděli před polednem opět aktualizovali platné výstrahy před vydatným deštěm a povodněmi.

Aug 26

Předpověď počasí: V celém Česku dnes hrozí silné bouřky

EuroZprávy.cz

Silné bouřky zasáhnou Českou republiku také dnes, upozornili na ně meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Mapa naznačuje, že hrozí po celém území země.

Jun 22

Počasí: Do Česka dnes opět vtrhnou bouřky, varují meteorologové

EuroZprávy.cz

Jihozápad Čech dnes opět zasáhnou silné bouřky. Ojediněle se tam budou vyskytovat ve druhé polovině dne a doprovodit je může přívalový déšť, nárazy větru o rychlosti do 70 kilometrů v hodině a menší kroupy.

Jun 4

Počasí: Část Česka zasáhnou silné bouřky. Hrozí kroupy i přívalový déšť

EuroZprávy.cz

V Jihočeském a Plzeňském kraji dnes odpoledne hrozí silné bouřky. Budou je doprovázet kroupy, blesky, silný vítr i přívalový déšť. Vyplývá to z výstrahy, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Mar 17

Předpověď počasí na víkend: V Česku ještě může sněžit, upozorňují meteorologové

EuroZprávy.cz

Počasí bude o nadcházejícím víkendu poměrně stálé, teploty se budou držet kolem deseti stupňů nad nulou. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Aug 6

Předpověď počasí na víkend: Letní teploty může utnout déšť a hrozící bouřky

EuroZprávy.cz

O víkendu nás čeká návrat letních teplot. Ty ale nevydrží dlouho, ještě odpoledne a k večeru se počasí zkazí a hrozí déšť i bouřky.

Aug 1

Počasí: Česko dnes zasáhnou velmi silné bouřky, déšť a vichřice

EuroZprávy.cz

V jihovýchodní polovině Česka bude v neděli vydatně pršet, na Moravě a ve Slezsku se přidají velmi silné bouřky. Doprovodí je přívalové srážky, při kterých ojediněle naprší kolem 50 milimetrů vody, a nárazy větru o rychlosti kolem 90…

Jul 11

Předpověď počasí na dnešek slibuje silné bouřky. Meteorologové vydali varování

EuroZprávy.cz

Ve východní polovině Česka se mohou v neděli odpoledne a večer znovu objevit silné bouřky. Při přívalových deštích může napršet okolo 30 milimetrů srážek, tedy 30 litrů vody na metr čtvereční. Aktuální výstraha meteorologů je s nižším…

Jun 21

Počasí: Česko dnes zasáhnou silné bouřky, krupobití a přívalový déšť. Hrozí povodně

EuroZprávy.cz

Meteorologové varovali před bouřkami, které mohou být v úterý v Čechách i velmi silné. Přívalový déšť, nárazový vítr i krupobití mohou způsobit problémy v dopravě a energetice, škody na majetku a rozvodnění menších řek.

May 8

Meteorologové mění předpověď počasí: Sníh může zasypat Česko

EuroZprávy.cz

Příští týden může sníh zasypat celou Českou republiku. Oproti původním předpovědím, že se objeví pouze na horách, nyní hrozí, že se ho dočkáme i v nížinách.

Feb 6

Meteorologové mění předpověď: Počasí v Česku se prudce zhorší

EuroZprávy.cz

Do Česka se sice ženou vysoké teploty, počasí ale ani přesto nebude příliš přívětivé. Ukazuje to nová předpověď, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav.

Dec 9

Meteorologové mění předpověď počasí na Vánoce. Budou Češi zklamaní?

EuroZprávy.cz

Počasí v nadcházejících čtyřech týdnech teplotně ani srážkově nevybočí z průměru. Tepleji bude v prvních dvou týdnech, kdy bude i více pršet či sněžit. Vyplývá to z dlouhodobého výhledu počasí, který dnes na svém webu zveřejnil Český…

Aug 18

Počasí a výstraha ČHMÚ: Na Česko se valí prudké bouřky! Doprovodí je silný vítr

EuroZprávy.cz

Po tropické neděli dorazí do Česka opět velmi silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu, která je v platnosti od nedělní pozdních a nočních hodin do pondělní půlnoci. Nebezpečí se týká zejména pro západní část…

Jun 5

Do Česka vtrhnou nebezpečné bouřky! ČHMÚ varuje před prudkou změnou počasí

Meteorologové z ČHMÚ dnes vydali před polednem novou výstrahu před nebezpečným počasím. Varují před vedrem, které mají v některých místech ČR ve čtvrtek vystřídat silné bouřky.

May 31

Děsivá předpověď počasí pro Česko: Výhled meteorologů je tristní

EuroZprávy.cz

Česká republika získala dosud nejpřesnější informace, jak budou na jejím území vypadat dopady klimatické změny, především pro první polovinu tohoto století. Vděčí za to rozsáhlé studii Ústavu výzkumu globální změny AV ČR - Czech Globe. Ta…

May 19

Déšť a bouřky: Předpověď počasí na noc a pondělí 20. května

Tlaková níže postoupí z Bavorska nad naše území, kde se bude dále prohlubovat. Informuje ČHMU.

Apr 26

Počasí na víkend: Česko zažije teplotní šok, ženou se bouřky a déšť

EuroZprávy.cz

Dnes postoupí z Německa nad naše území studená fronta. Před ní k nám bude proudit velmi teplý vzduch od jihu. V sobotu bude studená fronta postupovat přes Moravu a Slezsko dále k východu. Za ní začne na naše území proudit chladný a vlhký…

Jul 5

Vedra v Česku utnou silné bouřky, varují meteorologové. Předpověď na další dny

EuroZprávy.cz

Praha - Česko ve čtvrtek sužovala vedra s teplotou až 32 stupňů Celsia. V pátek odpoledne a večer dorazí silné bouřky, varovali meteorologové. V Ústeckém kraji platí do odvolání zvýšené nebezpečí vzniku požárů.

Jun 5

Česko zasáhnou bouřky s vichřicí, hrozí přívalový déšť. Předpověď na týden

EuroZprávy.cz

Praha - Celou republiku v úterý odpoledne a večer zasáhnou bouřky, doprovázené nárazovým větrem o rychlosti až 90 kilometrů za hodinu či kroupami. Výstraha platí od zítřejších 12:00 do 23:00.

Jun 2

Silné bouřky budou trápit Česko dál. Předpověď

Praha - Už týden sužují většinu území silné bouřky doprovázené přívalovými dešti. Na některých místech republiky hrozí povodně. ČHMÚ vydalo další varování před bouřkami na čtvrtek.