English

Počet obětí tajfunu roste. Škody v Číně jdou do miliard

Bilance obětí tajfunu Lekima, který v sobotu zasáhl východní pobřeží Číny, se zvýšila na 44. Dalších 16 lidí se pohřešuje. Informovaly o tom čínské úřady.

More from Týden.cz / Zahraničí

Aug 28

Šéf čínské diplomacie zpochybnil původ koronaviru v Číně

Týden.cz

Šéf čínské diplomacie Wang I při návštěvě Norska řekl, že není jisté, zda koronavirus vzniknul v Číně. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž Wang zpochybnil převládající názor zdravotnických expertů a cizích vlád.

Apr 19

V Číně se za den nakazilo pouze 16 lidí

www.tyden.cz

Počet lidí nakažených korononavirem se v pevninské Číně v sobotu zvýšil o 16, což je nejméně od poloviny března. V pátek přibylo 27 infikovaných. S odvoláním na čínskou národní zdravotní komisi o tom v sobotu informovala agentura Reuters.…

Jan 28

Koronavirus má v Číně 106 obětí, nakažených je přes čtyři tisíce lidí, jeden je v Německu

Týden.cz

Na nový typ koronaviru v Číně zemřelo už 106 lidí a na 4500 osob se jím v této zemi od konce loňského roku nakazilo. Několik desítek infikovaných bylo zaznamenáno i mimo Čínu; první případ nákazy potvrdilo v noci na úterý Německo. Státy v…

Aug 12

Počet obětí tajfunu roste. Škody v Číně jdou do miliard

Bilance obětí tajfunu Lekima, který v sobotu zasáhl východní pobřeží Číny, se zvýšila na 44. Dalších 16 lidí se pohřešuje. Informovaly o tom čínské úřady.

Aug 10

Čínu zasáhl tajfun Lekima. Zemřelo 18 lidí, další se pohřešují

Nejméně 18 lidí zemřelo, když pobřeží Číny zasáhl tajfun Lekima. Dalších 14 lidí se pohřešuje, uvedla s odvoláním na čínskou státní televizi agentura AP.

Mar 24

Půl milionu lidí v ohrožení. Počet obětí ničivé cyklóny narůstá

Týden.cz

Počet obětí ničivé cyklóny Idai v Mosambiku vzrostl na 446. Informoval o tom dnes mosambický ministr životního prostředí Celso Correia, podle nějž bouře a následné záplavy postihly na 531 000 lidí. Země požádala mezinárodní společenství o…

Jan 30

Brazilská policie zatkla pět lidí. Počet obětí mezitím vzrostl na 84

Počet obětí po pátečním protržení odpadní nádrže v dole na jihu Brazílie vzrostl na 84, uvedly místní úřady. Záchranáři u města Brumadinho, kde se nádrž v dole na železnou rudu protrhla, stále pátrají po 276 lidech.

Oct 30

Kolaps čínské šachty: bilance obětí stoupla na 21 lidí

Týden.cz

Čínští záchranáři vyprostili ze zavaleného uhelného dolu v provincii Šan-tung na východě země těla všech 21 obětí.

Oct 8

Počet obětí v Indonésii stále roste. Jde o tisíce lidí

Počet obětí, které si v Indonésii vyžádalo zemětřesení a přívalová vlna tsunami z konce září, vzrostl na 1944. Dalších až pět tisíc lidí je podle úřadů na indonéském ostrově Sulawesi pohřešováno.

Aug 25

Při požáru na severovýchodě Číny přišlo o život devatenáct lidí

Devatenáct lidí přišlo o život při požáru, který v ranních hodinách vypukl v hotelu ve městě Charbin (Cha-er-pin) na severovýchodě Číny. S odvoláním na místní požárníky o tom informovala agentura Nová Čína.

Jan 14

Počet obětí záplav v Kalifornii vzrostl, pět lidí se stále pohřešuje

Počet obětí úterních záplav v Kalifornii se zvýšil na 19, stále se pohřešuje pět lidí.

Jul 16

Při požáru čínské ubytovny zahynuly desítky obětí

Při požáru dvoupatrového domu ve východní Číně v neděli zahynulo 22 lidí a tři osoby byly zraněny. Neštěstí se odehrálo ve městě Čchang-šu v provincii Ťiang-su asi 80 kilometrů severozápadně od Šanghaje.

Jun 15

Počet obětí londýnského požáru roste, zemřelo 17 lidí

Týden.cz

Počet obětí požáru výškového bytového domu v Londýně vzrostl na nejméně 17. Oznámil to šéf londýnské policie, podle něhož se dá očekávat, že počet mrtvých ještě poroste.

Jun 24

VIDEO: Tornádo v Číně už má stovku obětí a stovky zraněných

Záchranáři ve východní Číně pátrají v troskách domů po lidech, kteří mohli přežít ničivé tornádo s krupobitím, jež se oblastí přehnalo ve čtvrtek a podle nové bilance si vyžádalo nejméně 98 obětí. Zraněno bylo 800 lidí, 200 z nich je v…

Nov 1

Počet obětí požáru v Bukurešti stoupl o další dva mrtvé

Počet obětí pátečního požáru v bukurešťském hudebním klubu stoupl na 29. V nemocnici v noci na neděli podlehli vážným zraněním další dva lidé. Agentuře Mediafax to řekl státní tajemník ministerstva vnitra Raed Arafat, podle něhož oba…

Oct 14

Počet obětí neštěstí v Mekce už stoupl na 1663

Týden.cz

Počet obětí neštěstí, které se stalo při letošní pouti do Mekky, se zvýšil na 1663 mrtvých. Vyplývá to z údajů ze 31 postižených zemí. Saúdská Arábie vydala poslední oficiální zprávu 26. září a podle ní zemřelo při tlačenici 769 osob.

Sep 12

Sčítání mrtvých po výbuchu v Číně ukončeno. Obětí je 173

Čína ukončila pátrání po zbývajících pohřešovaných po ničivém srpnovém výbuchu chemického skladiště v přístavu Tchien-ťin, konečná bilance tak činí 173 mrtvých.

Aug 23

Počet obětí po zřícení stíhačky v Anglii vzrostl na jedenáct

Při sobotním pádu historické stíhačky na rušnou dálnici v jižní Anglii zahynulo podle nejnovější bilance pravděpodobně nejméně 11 lidí. Oznámila to podle BBC místní policie, která místo neštěstí stále prohledává a nevyloučila, že mrtvých…

Aug 15

Exploze v Číně mají už přes sto obětí, pokračuje evakuace

Středeční výbuchy nebezpečného materiálu v čínském přístavním městě Tchien-ťin si podle posledních údajů vyžádaly nejméně 104 mrtvých, včetně 21 hasičů. Více než 720 lidí bylo zraněno a několik hasičů se stále pohřešuje.

Dec 30

Trajekt zabíjí i uhašený. Počet pasažérů i obětí záhadou

www.tyden.cz

Deset mrtvých po nedělním požáru italského trajektu zřejmě nebude konečnou bilancí námořního neštěstí. Nadále totiž panuje chaos v počtu osob na lodi, podle oficiálních údajů bylo na palubě 478 osob včetně 56 členů posádky.