English

5 věcí, které jste nevěděli o Toyotě Supra

AutoRoad.cz

Toyota Supra je ikona sportovních vozů a velmi významný model v dějinách Toyoty. První Supra se objevila na trhu na sklonku 70. let a až do roku 2002 se nepřetržitě prodávaly další čtyři generace vozu.

More from AutoRoad.cz

Sep 22

TEST Toyota GR Supra - naštvaný kříženec s manuální převodovkou

AutoRoad.cz

Na testování této nevšední Supry jsem se dlouho těšil. Jedná se o auto,

Apr 27

Test Toyota Yaris GR, co zbožňuji a co nemůžu vystát?

AutoRoad.cz

Úžasný ostrý hatchback od Toyoty jménem Yaris GR jsme v naší redakci měla již vícekrát. Proto dnešní test nebude klasickým testem, ale soubor jednotlivých detailů vozu, které jsou zbožňování hodné a nebo naopak řidiči vyloženě vadí.

Nov 8

Závodní GR Supra GT4 od Toyoty prošla modernizací, je ostřejší, než kdy dříve

AutoRoad.cz

Společnost TOYOTA GAZOO Racing představila modernizovanou závodní GR Supru GT4 pro sezónu 2023. Má vylepšené brzdy, je lépe ovladatelná a má vyšší výkon motoru.

Feb 7

TEST: Toyota GR Supra – mistrovské dílo aneb japonská katana z německé oceli

AutoRoad.cz

V dnešním elektrifikovaném světě, kdy se automobilky musí podřizovat „eko diktátu“ pramenícího z Evropské unie, je zázrak, že vznikají vozy, jako je Supra. Jde o jedno z těch aut, které dokáže v té záplavě sterilních vozů opravdu chytnout…

Sep 3

První Toyota GR Yaris sjela z výrobní linky

AutoRoad.cz

První sériově vyráběná Toyota GR Yaris sjela z výrobní linky v japonském závodu Motomači v Toyota City. Zbrusu nový výrobní závod byl navržen speciálně se zohledněním nároků na výrobu modelu GR Yaris.

Jun 19

Takové auto tu ještě nebylo. Tajemství Toyoty GR Yaris

AutoRoad.cz

Toyota GR Yaris se vymyká automobilovým stereotypům. Zvenku připomíná městský hatchback. Zevnitř je to vyspělá čtyřkolka se silným motorem, lehkou konstrukcí z uhlíkového vlákna a hliníku, od základu modifikovanými tlumiči a obrovskými…

Mar 21

Kudy z nudy - Toyota Supra se vrací na závodní dráhu

AutoRoad.cz

Toyota GR Supra GT4 je přichystána bojovat na evropských okruzích, bohužel premiéra bude muset počkat na konec současné pandemie. Tak se alespoň seznamte s technikou a týmy, které GR Supru na závodní tratě nasadí.

Feb 7

Toyota GR SUPRA opět září

AutoRoad.cz

Od roku 1967 se táhne červená nit radosti, způsobená příznivcům značky Toyota a milovníkům sportovních vozů výrobou ikonické řady sportovních vozů Toyota.

Jan 15

Toyota představuje model GR Supra s novým přeplňovaným motorem 2,0 litru

AutoRoad.cz

Po roce od světové premiéry modelu GR Supra na mezinárodním autosalonu NAIAS v Detroitu oznámila Toyota podrobnosti k prvnímu rozšíření této řady sportovních vozů o provedení s novým přeplňovaným motorem 2,0 litru.

Jul 30

Sportovní Toyota? To není jen Supra. V nabídce nikdy sportovní kupé nechybělo

AutoRoad.cz

V automobilovém světě zřejmě není nic tak elegantní a atraktivní jako zdařilá dvoudveřová karoserie vozů kupé. Připomeňte si japonskou historii aut tohoto typu.

Jul 4

TAJEMNÁ Toyota GR Supra GT4? Můžete si ji koupit taky

AutoRoad.cz

Podle oficiálního potvrzení TOYOTA GAZOO Racing bude závodní vůz GR Supra GT4 uveden na trh v roce 2020. Model, který je určený pro soukromé týmy, může závodit po celém světě.

Jan 21

Legenda jménem Toyota Supra: Připomeňme si její původ a historii

AutoRoad.cz

Minulý týden byla v Detroitu slavnostně odhalena dlouho očekávaná pátá generace Toyoty Supra. Připomeňte si příběh této hvězdy mezi sportovními kupé, která si dokázala získat přízeň veřejnosti jak díky svým motorům, tak i jízdním…

Jan 14

Nová Toyota GR Supra odhalena, design i technika slibují skvělý sportovní stroj

AutoRoad.cz

Nová Toyota GR Supra, pátá generace legendárního sportovního vozu značky Toyota, se 14. ledna 2019 představuje ve světové premiéře na mezinárodním autosalonu NAIAS v Detroitu. Zároveň se jedná o první globální model GR z produkce TOYOTA…

Mar 30

Čtyři dekády Toyoty Supra? Legendární stroj prošel fascinující evolucí

AutoRoad.cz

Před 40 lety na trhu debutovala Toyota Supra. Top model sportovní škály koncernu se proslavil jako automobil s oslnivým vzhledem a nadprůměrnou dynamikou. Filmový hit „Rychle a zběsile“ a hry "Gran Turismo" a "Need for Speed" z něj udělaly…

Mar 6

Koncept GR Supra Racing ohlásil návrat legendy, Toyota oživila svou ikonu se vší parádou

AutoRoad.cz

Koncept GR Supra Racing, který byl dnes ve světové premiéře představen na ženevském autosalonu, oživuje odkaz nejoslavovanějšího modelu celé bohaté historie sportovních vozů Toyota a potvrzuje návrat modelu Supra zpět na automobilový trh.…

Feb 13

Toyota překvapila. Víte jak bude Supra vypadat a kdy ji představí?

AutoRoad.cz

Po letech čekání a spekulací se sen o nástupci legendární Toyoty Supra stává realitou. Automobilka již potvrdila, že nová generace bude představena zanedlouho na autosalonu v Ženevě a zároveň vypustila první oficiální fotografii, která…

Oct 24

Nová Supra dorazí v roce 2019, možná už to ale nebude Toyota

AutoRoad.cz

Dlouho očekávaná Supra nové generace má dorazit až v roce 2019, ovšem čas od času proniknou na veřejnost zajímavé informace. A jednou z těch nejnovějších může být skutečnost, že Supra už by nemusela být Toyota, ale Gazoo.

Aug 28

Toyota jde proti proudu, představí novou řadu sportovních modelů

AutoRoad.cz

Svět sportovních automobilů zažívá v posledních letech mírnou stagnaci. Na jedné straně stojí automobilky které od sportovních modelů upouští a na druhé straně exkluzivní výrobci, kteří produkují supersporty pro majetnější. Nyní se však…

Jun 8

Chystaná Toyota Supra zatím vypadá na velké zklamání

AutoRoad.cz

Původní Toyota Supra byla sportovní vůz jak se patří. Jeden pár dveří, motor vepředu, hnaná kola vzadu a tři pedály. Nová Supra se však bude držet už jen počtu dveří a umístění motoru, zbytek vzal za své.

Feb 17

Kia představí sportovní charakter konceptu SPORTSPACE na autosalonu v Ženevě

news.autoroad.cz

Společnost Kia Motors Europe v rámci 85. ročníku ženevského autosalonu odhalí 3. března 2015 svůj nový pokrokový koncept Kia SPORTSPACE.